Večkanalni LED test za sočasno preverjanje do 28 svetlečih diod

logo

Učinkovit LED test podjetja Micro-Epsilon uporabite za preverjanje delovanja, barve in intenzivnosti LED diod. Z visoko natančnim, večtočkovnim sistemom za zaznavanje barv ColorCONTROL MFA-7, lahko sočasno spremljate do 28 LED svetil. V najrazličnejših aplikacijah izkoristite njegovo prilagodljivo namestitev ter visoko ponovljivost, merilno hitrost in dinamiko.

Učinkovito preverite samosvetleče predmete
Nenehna prizadevanja po zmanjšanju stroškov in porabe električne energije, so pospešila uvedbo svetlečih diod ali LED (Light Emitting Diodes) vse od gospodinjske razsvetljave in električnih naprav, do računalnikov, igrač in vozil. Njihova visoka svetlobna učinkovitost, širok barvni spekter in različen spekter sevanja (vidna svetloba, IR, UV) omogočajo njihovo uporabo v najrazličnejših aplikacijah.

Na račun vsesplošne uporabe samosvetlečih predmetov postajajo nadzorni sistemi, ki preverjajo njihovo barvo, intenziteto, funkcionalnost in temperaturo barve, vedno zahtevnejši in pomembnejši.

Testirajte funkcijo, barvo in intenzivnost večjega števila LED svetil
Učinkovit LED test samosvetlečih predmetov vam omogočijo visoko natančni in prilagodljivi LED analizatorji podjetja Micro-Epsilon, ki so namenjeni nadzoru barve in intenzitete LED diod, ekranov in samosvetlečih objektov. Podjetje je posodobilo svojo priljubljeno serijo LED analizatorjev colorCONTROL MFA s serijo colorCONTROL MFA-7.

Ta visoko natančen, večtočkovni sistem za zaznavanje barv vam je na voljo v 7, 14, 21 ali 28 kanalni konfiguraciji. Z njim lahko spremljate barvo, intenziteto in funkcionalnost do 28 lokacijsko ločenih LED elementov hkrati.

Izberite najvišjo natančnost po privlačni ceni
Serija colorCONTROL MFA-7 je nadomestila ukinjeno serijo colorCONTROL MFA-5. V primerjavi s slednjo vam ponuja 30-krat višjo hitrost obdelave/vzorčenja podatkov (do 100 Hz), 10-krat večjo ponovljivost (xy < ±0.000025) in 10-krat širši dinamični razpon (1–50000 luksov), pomemben za meritve LED elementov s širokim razponom moči svetlobnih tokov.

ColorCONTROL MFA-7 meri barvo, intenziteto in funkcionalnost. Merjenje barv poteka v barvnih prostorih xyY, XYZ, Luv, uvL ali RGB. Poleg tega meri prevladujočo valovno dolžino (λdom) in barvno temperaturo (CCT), ki je pomemben podatek predvsem pri beli svetlobi.
Rešitev vsebuje kontroler s stopnjo zaščite IP20, v robustnem aluminijskem ohišju. Nanj lahko priključite želeno število MFS senzorjev z integriranimi optičnimi vlakni. Na voljo vam je tudi nekaj tipskih MFS senzorjev z integriranimi optičnimi vlakni in stopnjo zaščite IP44. Tipična razdalja MFS senzorja od vira svetlobe je 3–15 mm, minimalna velikost tarče pa ≥3 mm. Poleg izjemne zmogljivosti vas bo pri teh senzorjih navdušila tudi možnost njihove uporabe v prostorsko omejenih aplikacijah. Izbor MFS senzorjev z integriranimi optičnimi vlakni je odvisen od zahtev vaše aplikacije, Micro-Epsilon pa je poznan po visoki prilagodljivosti zahtevam in aplikacijam.

Spoznajte merilni princip LED analizatorja
LED analizatorji serije MFA-7 vsebujejo zelo natančne »True-color« senzorje za hitro, brezkontaktno in zanesljivo večkanalno kontrolo virov svetlobe. Trije visoko-resolucijski barvni filtri, usklajeni z zaznavanjem človeškega očesa, analizirajo celotno spektralno področje občutljivosti očesa. Tako priskrbijo podrobne informacije o barvni sestavi vira svetlobe za vsak kanal posebej. Zahvaljujoč opisanemu tipu senzorjev in principu dela, dosega colorCONTROL MFA-7 zelo visoko natančnost in ponovljivost, ki precej presegata vrednosti standardne opreme za LED test.

Informacije o merjenem objektu se do MFA kontrolerja prenašajo neposredno preko posameznih MFS senzorjev z integriranim kabli iz optičnih vlaken. Ti kabli so zamenljivi in vam omogočajo enostavno povezovanje.

Za nastavitve vseh parametrov LED analizatorja lahko uporabite brezplačno programsko opremo senzorTOOL podjetja Micro-Epsilon. Uporabite jo tudi za sinhrono odčitavanje in beleženje izmerjenih vrednosti za vse merilne točke oz. kanale. Vgrajen vmesnik RS422 vam omogoča enostavno povezljivost z drugimi procesnimi krmilnimi enotami. Na voljo sta tudi vmesnika USB in RS232.

Zadostite zahtevam različnih LED test aplikacij
Visoko natančni LED analizatorji vam pridejo prav za testiranje barve in intenzitete v številnih aplikacijah. Potencialno lahko uporabite serijo MFA-7 v katerem koli industrijskem sektorju, kjer poteka proizvodnja ali testiranje LED, vključno:

  • z merjenjem barve in intenzivnosti žarometov vozil; že na proizvodni liniji lahko preverite homogenost in intenziteto svetlobe žarometov z npr. rebrastim oz. teksturiranim steklom,
  • s testiranjem različnih LED serij; kakovost LED trakov je po proizvodnji treba zagotoviti s hitrim in 100-odstotnim pregledom vseh vgrajenih LED diod. Že z uporabo petih MFA-7 analizatorjev lahko hkrati testirate do 140 LED diod,
  • s testiranjem elektronskih sklopov z LED elementi; ker so senzorji analizatorja tanki, vam med funkcionalnim preizkusom vezij omogočajo hitro in ekonomično preverjanje svetilnosti in delovanja diod,
  • s testiranjem osvetlitve zaslonov in nadzornih plošč; npr. po končni montaži lahko s pomočjo MFA-7 preverite delovanje in kakovost večbarvnih LED diod kuhinjskih aparatov,
  • s testiranjem samosvetlečih predmetov,
  • s testiranjem sedemsegmentnih zaslonov,
  • z merjenjem homogenosti svetlobe na površinah in zaslonih,
  • in še marsikje.

Zaradi visoke občutljivosti je MFA-7 še posebej primeren za natančno testiranje svetlobe iz svetlečih tipk, stikal in alarmnih gumbov.

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23, 1000 Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 200 51 50
E-pošta: info@tipteh.si
www.tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!