Povsem električni stroj za brizganje IntElect2

logoSumitomo Demag z več ko 65.000 prodanimi električnimi stroji po vsem svetu postavlja nove mejnike v inženirstvu električnih strojev za brizganje plastike. Cilj je maksimalna dinamičnost, najvišji nivo učinkovitosti in 100% kakovost proizvodnje z najvišjo varnostjo orodja.

Vsi pogoni stroja so narejeni v Evropi v podjetju Sumitomo Demag, tako je dosežen največja dinamičnost in natančnost z najvišjim nivojem učinkovitosti.

O IntElect2
Sumitomo Demag IntElect2 je na voljo z zapiralnimi silami med 500 in 5.000 kN. Vsak od modelov nudi do 5 različnih velikosti polžev za vsako brizgalno enoto. Krmilna omarica je vgrajena v podnožje stroja, kar pomeni več prostora za periferno opremo ob stroju in lažji dostop do območja šobe in zapiralne enote.

Novo zasnovani IntElect2 ima bistveno manjšo površino kot njegovi predhodniki, v povprečju je njegova površina za 10 % manjša od primerljivih strojev. Tudi najmanjši (500 kN) stroj je pol metra krajši od svojega predhodnika.

Standardna oprema stroja vsebuje krmilnik pogonske osi, idealno uravnano delovanje frekvenčnih motorjev in frekvenčnih pretvornikov ter kontrolni sistem stroja, kar skupaj predstavlja izjemen pogonski sistem, z usmerjenostjo k vrhunski dinamičnosti, natančnosti in ponovljivosti procesa.

Razširjena kapaciteta shranjevanja zavorne energije in posodobljena tehnologija motorja zagotavlja temelje za pomembno optimizacijo novih IntElect-ov, kar pomeni 20 % prihranek v primerjavi s primerljivimi električnimi stroji.

S pomočjo metode FEM pri zasnovi plošč se je izboljšala varnost proizvodnje, hkrati pa se je izboljšala togost fiksne in pomične plošče do 30 %.

Poleg standardne različice so pri elektro paketih na voljo tudi dodatki z dodatno silo in/ali hitrostjo. Nadzorni sistem NC5 plus je opremljen z novim kapacitivnim steklenim barvnim zaslonom na dotik, z izboljšano ostrino kot pri pametnih mobilnih telefonih za bolj varno, intuitivno in udobno delo.

Pri razvoju novega stroja se je proizvajalec osredotočil na stroškovno učinkovitost in kompaktno površino stroja. Zahvaljujoč električnim pogonom, ki so posebej proizvedeni v podjetju Sumitomo Demag in so optimizirani za brizganje plastike, je postala nova serija IntElect2 še privlačnejša od že tako uspešne obstoječe serije, glede na razmerje cena/kakovost.

Razlika v ceni med električnimi in hidravličnimi stroji se je tako še dodatno zmanjšala, kar zagotavlja popolno stroškovno učinkovitost in donosnost naložbe v manj kot enem letu.

Prednost investicije v popolnoma električni stroj
Optimalna investicija, hitrejši ROI
Po več kot 10 letih od prve generacije IntElect, popolnoma električnega stroja za brizganje Sumitomo Demag, je le-ta zdaj bolj tehnično razvit in tehnološko močnejši kot prej. Investicija v popolnoma električen stroj se v povprečju povrne že v letu in pol, odvisno od procesa pa lahko že tudi v krajšem času.

Krajši čas cikla
V nasprotju s hidravličnim ekvivalentom, lahko popolnoma električni stroj IntElect opravi več funkcij hkrati v vzporednih operacijah, saj visoko dinamični pogoni zagotavljajo hitre in natančne premike. Časi menjave se merijo v nekaj milisekundah zaradi lastne napredne pogonske tehnologije, kot so pretvorniki frekvenc, nadzorni moduli in pogonski motorji. Že samo to prihrani 0,5 s na cikel.

Največja zmogljivost direktnih pogonov
Visoko dinamični pomiki ne skrajšajo le časa cikla ampak pripomorejo tudi k povišanju kakovosti izdelka. Posebnost strojev proizvajalca Sumitomo Demag so direktni pogoni, ki zagotavljajo najvišjo zmogljivost v smislu dinamike in natančnosti. Ta kombinacija je mogoča le s posebej izdelanimi pogoni za brizgalne stroje, ki so izdelani v matični družbi Sumitomo na Japonskem. To je ena glavnih prednosti stroja.

Zagotovljena kakovost
Kontinuirna kakovostna proizvodnja skozi celoten življenjski cikel stroja je še ena od ključnih prednosti strojev serije IntElect. Kakršno koli odstopanje v kakovosti v ustaljenih procesih, do katerih pride zaradi obrabe hidravličnega sistema, ventilov in spremenljivi kakovosti olja, so pri popolnoma električnih strojih izključeni.

Prilagojene industrijske rešitve
Industrijsko specifični aranžmaji opreme, na primer za medicinsko tehnologijo, brizganje tekočega silikona (LSR) ali več-komponentno tehnologijo, pripomorejo k popolno opremljenemu stroju za specifično uporabo. Strokovno znanje vloženo v razvoj stroja pa vam pomaga pri doseganju optimalnih proizvodnih pogojev.

Manj izmeta
Po zaslugi Sumitomo Demag activeLock tehnologije se nepovratni ventil IntElect serije avtomatsko zapre po odmerjanju. To pripomore k višji ponovljivosti procesa in zmanjša nihanje v velikosti blazinice in masi brizga. Nihanja v masi so lahko zmanjšana na deset tisočink grama za uporabo v aplikacijah s strogo natančnostjo. S tem je na dosegu roke tudi proizvodnja brez izmeta slabih kosov.

Bolj učinkovita poraba energije
V primerjavi s hidravličnimi stroji, posebej razviti pogoni za popolnoma električni brizgalni stroj uporabljajo elektriko le, ko je to potrebno. Kinetična energija se povrne z rekuperacijsko tehnologijo. IntElect 50 zadnje generacije lahko, na primer, doseže minimalno porabo energije tudi do 1,15kW/h. To prekaša že navaden čajnik, ki porabi 2,4 kW/h.

Nižja cena vzdrževanja in manj zastojev
V primerjavi s hidravličnimi stroji imajo popolnoma električni stroji manj mehanskih komponent, ki so izpostavljene obrabi. Ker ni treba menjati olja ali hidravličnih cevi, lahko vzdrževanje stane tudi do 50% manj. Zaradi visoke ponovljivosti gibov osi, so nenačrtovani zastoji proizvodnje stvar preteklosti.

Popolno oblikovano
Popolnoma električen IntElect je na voljo z zapiralnimi silami med 50 in 500 tonami. Razmik med vodili, višina orodja in pomik odpiranja so optimizirani za večja orodja. IntElect je s svojo kompaktno obliko posebej primeren za večja in več gnezdna orodja.

Minimalno poseganje delavca
Ko je IntElect pravilno postavljen in nastavljen, poteka delo samostojno in skoraj brez poseganja delavca.

Visoka ponovljivost pogonov skupaj s snemanjem izmerljivih vrednosti zmanjša čas zagona in dovoljuje hiter in varen zagon proizvodnje.

Top Teh d.o.o.
Tel.: 01 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
https://www.topteh.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!