Schunk: partner na področju znanosti o življenju

logo

Znanosti o življenju združujejo biotehnologijo, medicinsko tehnologijo in farmacevtsko industrijo. Glavni cilj tega multidisciplinarnega sodelovanja je razvoj, ki je osredotočen na zdravje in varnost, pri čemer se izdelujejo novi izdelki na področju medicinske tehnologije in razvijajo nove metode zdravljenja in nova zdravila. Pri tem ima proizvodna tehnologija ključno vlogo, saj uporablja sodobne proizvodne procese za izdelavo visokokakovostnih izdelkov na teh področjih.

Medicinska tehnologija in ponudba podjetja Schunk na področju sestave
Področje medicinske tehnologije postavlja visoke standarde na področju proizvodnje izdelkov. Stroji, obrati in komponente proizvodne industrije za izdelavo naprav in potrošnih materialov morajo biti v skladu z določenimi pogoji glede maziv, robustnosti in vzdržljivosti. Podjetje Schunk proizvajalcem sistemov in izdelkov na področju medicinske tehnologije dobavlja vrhunske izdelke, ki so osredotočeni na maziva v skladu s H1 ter zagotavlja robustnost svojih izdelkov in popolno zanesljivost procesov. Takšen primer so pnevmatska prijemala MPG-plus za majhne komponente, ki se lahko uporabljajo za prijemanje kateregakoli izdelka s področja medicinske tehnologije na varen in nežen način.

Medicinske naprave in vrhunske komponente za uporabo na ljudeh
Medicinske naprave so izdelki, predmeti ali snovi, ki se uporabljajo neposredno v stiku s človeškim telesom za zdravniške preglede, zdravljenje ali spremljanje stanja. Podjetje Schunk ponuja izdelke vrhunske kakovosti za kirurške robote, robote za nego in strego, eksoskelete in naprave na področju ortopedske rehabilitacije. Moduli podjetja Schunk s svojo visokokakovostno zasnovo zagotavljajo potrebno zanesljivost in vzdržljivost za izvajanje občutljivih nalog na človeškem telesu. Za zagotavljanje potrebne občutljivosti kirurških robotov podjetje Schunk uporablja senzorje za silo in navor.

Laboratorijska avtomatizacija za učinkovite in zanesljive laboratorijske procese
Delo v laboratorijih temelji na sistematičnosti ponavljajočih se procesov. Laboratoriji ponujajo analitične in diagnostične izdelke in storitve z osredotočenostjo na učinkovitost, varnost, skrb in dobičkonosnost. Rokovanje z reagenti, merilno tehnologijo in opremo za analitiko predstavljajo vsakodnevna opravila v laboratorijih. Podjetje Schunk dobavlja številne komponente, ki so idealno primerne za laboratorijsko opremo in sisteme za laboratorijsko avtomatizacijo. To so kompaktni in enostavni modularni sistemi, ki se jih lahko sestavi po meri in uporablja na tem področju. Najboljši primer aplikacije je edinstven portfelj vrhunskih mehatronskih izdelkov z napetostjo napajanja 24 V. Podjetje Schunk ponuja enostavno implementacijo in delovanje laboratorijske opreme in tako zagotavlja zanesljivo, učinkovito in avtomatizirano delovanje laboratorijskih naprav za analitiko.

Farmacija in izboljšanje zmogljivosti v skladu s čistimi sobami
Pri velikoserijski proizvodnji končnih farmacevtskih izdelkov, kot so tablete, praški, kreme in tekočine, je vedno na prvem mestu kakovost in čistoča. Za doseganje tega so potrebni pregledni in dobro strukturirani procesi, ki so podprti z zanesljivo in zmogljivo avtomatizacijo, da zagotavljajo najvišjo možno učinkovitost glede procesne in stroškovne učinkovitosti. Na področju farmacevtske industrije podjetje Schunk postavlja mejnike z izdelki vrhunske kakovosti in celovitim aplikativnim znanjem za povečanje zmogljivosti obratov. Rešitve podjetja Schunk olajšajo izdelavo in rokovanje s filigranskimi obdelovanci, kot so pritisni omoti za tablete, stekleničke in ampule, ki so v skladu z zahtevami čiste sobe ter ponujajo druge rešitve po meri v enostavni zasnovi. Serija električnih prijemal EGP za majhne komponente podjetja Schunk je popolnoma primerna za varno in nežno prijemanje brizgalk in kanil.

Obiščite nas na sejmu MIS 2022 v Celju, kjer bo na ogled širok asortiman produktov SCHUNK s področja vpenjalne in prijemalne tehnologije. Najdete nas v hali H:14.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: info@mb-naklo.si
Tel: 040 253 500 (Andraž Zupan)
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!