3D tiskalnik za miniaturne izdelke

logo

3D tiskalniki se razvijajo v različnih smereh. Ne samo, da se pojavljajo 3D tiskalniki za različne materiale, kot so različni plastični, kovinski in tudi biološki materiali. Pojavljajo se tudi 3D tiskalniki, ki tiskajo zelo majhne izdelke z neverjetno natančnostjo – do 2 µm!

Uvod

Tako je ameriško podjetje BMF predstavilo microArch™ S230: najnaprednejši 3D-tiskalnik z najvišjo ločljivostjo, ki je na voljo. Boston Micro Fabrication (BMF) [1], pionir na področju sistemov za 3D tiskanje v mikro merilih, je predstavil microArch™ S230. To je najnovejši dodatek k seznamu industrijskih izjemno natančnih 3D tiskalnikov. Ta naslednja generacija različice BMF-jevega sistema z najvišjo ločljivostjo je zasnovana za aplikacije, ki zahtevajo 3D tisk ultra visoke ločljivosti (do 2 μm).

MicroArch S230 raziskovalcem in proizvajalcem, ki potrebujejo mikro dele s tesnimi tolerancami od izdelave prototipa do proizvodnje, prinaša svobodo oblikovanja in ločljivost delov brez primere. Tiskalnik je zgrajen na BMF-jevi patentirani tehnologiji Projection Micro Stereolithography (PµSL), tehniki, ki omogoča hitro fotopolimerizacijo celotne plasti tekočega polimera z uporabo bliskavice UV svetlobe pri mikro ločljivosti. Ima pa večjo prostornino izdelave (50x50x50mm) in do 5-krat hitrejše tiskanje kot prejšnji modeli v seriji 2μm.

Dodatne lastnosti

Dodatne ključne značilnosti microArch S230 vključujejo aktivno izravnavo plasti, avtomatizirano lasersko kalibracijo in sposobnost obdelave materialov z večjo molekularno maso z viskoznostjo do 20.000 Cp. To ima za posledico proizvodnjo močnejših funkcionalnih delov. Tiskalnik je združljiv z naraščajočim portfeljem inženirskih in keramičnih smol, primernih za dele za končno uporabo, vključno s tremi novimi materiali:
keramika iz aluminijevega oksida – biokompatibilna in kemično odporna keramična smola, namenjena uporabi pri visokih temperaturah, visoki trdnosti in visoki togosti, kot so orodja za brizganje, ohišja ter medicinski pripomočki.

HT 200 – trpežna, visokotemperaturna in zelo trdna smola, ki jo je mogoče spajkati in je zasnovana za končno uporabo v električnih konektorjih in električnih komponentah.
MT keramika (magnezijev titanat) – kombinacija visoke dielektrične konstante in nizke dielektrične izgube naredi MT keramiko primerno za aplikacije z milimetrskimi valovi, kot so antene, valovodi in druge elektronske komponente.

»Kot trenutni kupec BMF smo bili navdušeni nad zmogljivostjo našega microArch S130, ki podpira naše delo pri mikrotiskanju keramike. Tiskalnik zagotavlja ločljivost in natančnost, ki je potrebna za naše dele. Kot prva stranka novega microArch S230, naslednje generacije 2µm sistema, smo navdušeni nad uporabo izboljšav platforme, da bi povečali svojo delovno zmogljivost z večjim obsegom izdelave in pospešili čas tiskanja. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z ekipo BMF in njihovo linijo mikro-natančnih 3D tiskalnikov, da bi podprli naše potrebe po mikrodelih,« je povedal Toby Schaedler, vodja oddelka za arhitekturne materiale in strukture pri HRL Laboratories, LLC.

BMF je februarja 2020 po vsem svetu predstavil svoj sistem microArch, le nekaj tednov pred pandemijo, in je namestil več kot 125 enot po vsem svetu. Povpraševanje še naprej strmo narašča, saj je zaradi vrhunske proizvodnje zapletenih, natančnih in ponovljivih delov PµSL optimalen za primere končne uporabe in prototipov v panogah, ki so bile nekoč izpuščene iz območja aditivne proizvodnje, vključno s proizvodnjo medicinskih pripomočkov, mikrofluidiko, MEMS, biotehnologijo. in farmacevtski izdelki, elektroniko in električnimi konektorji ter raziskavami in razvojem.

»Trend miniaturizacije še naprej prevladuje v skoraj vseh panogah, a bolj kot so deli manjši, težje jih je oblikovati, dražji so za izdelavo in na splošno bolj zapleteni za proizvodnjo. Da ne omenjam, da so tehnološke ovire pred tem naredile aditivno proizvodnjo nedosegljivo za večino primerov uporabe, ki zahtevajo majhne dele,« je povedal John Kawola, izvršni direktor BMF. “Ta pojem smo spremenili in prinesli 3D-tisk v panoge, ki so bile nekoč nemogoče, in ta nov dodatek našemu portfelju – najnaprednejši izmed naših tiskalnikov z najvišjo ločljivostjo doslej – bo odprl še več vrat za nove aplikacije v najmanjšem obsegu.”

Za več informacij o microArch S230 in treh najnovejših materialih BMF obiščite www.bmf3d.com.

O podjetju BMF – Boston Micro Fabrication
Boston Micro Fabrication (BMF) je specializirano za mikro natančno 3D tiskanje. Sistem microArch podjetja uporablja pristop 3D tiskanja, imenovan PμSL (Projekcionalna mikrostereolitografija), ki izkorišča svetlobo, prilagodljivo optiko, visokokakovostno platformo za premikanje in nadzorovano tehnologijo obdelave za izdelavo najbolj natančnih 3D-odtisov visoke ločljivosti v industriji za razvoj izdelkov, raziskave in industrijo. Tehnologija predstavlja pravi industrijski preboj, saj proizvajalcem izdelkov omogoča, da izkoristijo prednosti 3D-tiskanja, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost ali obseg.

BMF je bil ustanovljen leta 2016, ima pisarne v Singapurju, Bostonu, Shenzhenu in Tokiu.
Viri:
https://www.bmf3d.com/
Vse fotografije: https://bmf3d.com/

Povzeto po:
https://bmf3d.com/news/bmf-introduces-microarch-s230/

https://bmf3d.com

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!