Varovanje doma s pomočjo mobilnih naprav

V človekovi naravi je, da si želi bivati v varnem okolju. Prav zato si je vedno gradil zavetišča, bivališča in hiše, pri katerih bistveno vlogo glede varnosti igrajo vhodna vrata. Tudi v današnjem času je potreba po varovanju vhoda v domovanje zelo aktualna.

Tehnološko osveščeni uporabniki imamo doma vedno več pametnih in mobilnih naprav. Sedaj jih lahko praktično uporabimo za varovanje vhodnih (ali drugih) vrat. V okviru razvojnega centra Intech-les in s sodelovanjem podjetij Elgoline, Kovinoplastika Lož, ProPlace ter Instituta Jožef Stefan so namreč slovenski inženirji in raziskovalci razvili rešitev e-vratar. Gre za inovativen varnostni sistem, ki hkrati nudi varnost in udobje. Aplikacija, nameščena na pametni mobilni napravi, tako nadomešča človeškega vratarja in nudi vrsto funkcij, ki jih običajno opravlja vratar, kar pomeni, da vidi, čuti, govori, in reagira v primeru nevarnosti ali nenavadnega dogodka.

Sistem, ki temelji na umetni inteligenci, s pomočjo katere prepozna vstopajočega, se sproti uči vzorcev obnašanja in loči med tipičnimi ter nenavadnimi vhodi. Bistvena prednost e-vratarja pred ostalimi sistemi za kontrolo vstopa je, da je zasnovan kot inteligentni sistem, ki ima sposobnost sklepanja in izvajanja opravil. Tako uporabniku poenostavi življenje, saj vodi pregled nad prisotnostjo stanovalcev in ga opozarja na nenavadne dogodke.

Več o članku

Elgoline d.o.o. printed circuit boards

www.elgoline.si

www.proplace.si

www.intechles.si

Varovanje doma s pomočjo mobilnih naprav

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!