Varovanje doma s pomočjo mobilnih naprav

V človekovi naravi je, da si želi bivati v varnem okolju. Prav zato si je vedno gradil zavetišča, bivališča in hiše, pri katerih bistveno vlogo glede varnosti igrajo vhodna vrata. Tudi v današnjem času je potreba po varovanju vhoda v domovanje zelo aktualna.

Tehnološko osveščeni uporabniki imamo doma vedno več pametnih in mobilnih naprav. Sedaj jih lahko praktično uporabimo za varovanje vhodnih (ali drugih) vrat. V okviru razvojnega centra Intech-les in s sodelovanjem podjetij Elgoline, Kovinoplastika Lož, ProPlace ter Instituta Jožef Stefan so namreč slovenski inženirji in raziskovalci razvili rešitev e-vratar. Gre za inovativen varnostni sistem, ki hkrati nudi varnost in udobje. Aplikacija, nameščena na pametni mobilni napravi, tako nadomešča človeškega vratarja in nudi vrsto funkcij, ki jih običajno opravlja vratar, kar pomeni, da vidi, čuti, govori, in reagira v primeru nevarnosti ali nenavadnega dogodka.

Sistem, ki temelji na umetni inteligenci, s pomočjo katere prepozna vstopajočega, se sproti uči vzorcev obnašanja in loči med tipičnimi ter nenavadnimi vhodi. Bistvena prednost e-vratarja pred ostalimi sistemi za kontrolo vstopa je, da je zasnovan kot inteligentni sistem, ki ima sposobnost sklepanja in izvajanja opravil. Tako uporabniku poenostavi življenje, saj vodi pregled nad prisotnostjo stanovalcev in ga opozarja na nenavadne dogodke.

Več o članku

Elgoline d.o.o. printed circuit boards

www.elgoline.si

www.proplace.si

www.intechles.si

Varovanje doma s pomočjo mobilnih naprav

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!