Varovanje doma s pomočjo mobilnih naprav

V človekovi naravi je, da si želi bivati v varnem okolju. Prav zato si je vedno gradil zavetišča, bivališča in hiše, pri katerih bistveno vlogo glede varnosti igrajo vhodna vrata. Tudi v današnjem času je potreba po varovanju vhoda v domovanje zelo aktualna.

Tehnološko osveščeni uporabniki imamo doma vedno več pametnih in mobilnih naprav. Sedaj jih lahko praktično uporabimo za varovanje vhodnih (ali drugih) vrat. V okviru razvojnega centra Intech-les in s sodelovanjem podjetij Elgoline, Kovinoplastika Lož, ProPlace ter Instituta Jožef Stefan so namreč slovenski inženirji in raziskovalci razvili rešitev e-vratar. Gre za inovativen varnostni sistem, ki hkrati nudi varnost in udobje. Aplikacija, nameščena na pametni mobilni napravi, tako nadomešča človeškega vratarja in nudi vrsto funkcij, ki jih običajno opravlja vratar, kar pomeni, da vidi, čuti, govori, in reagira v primeru nevarnosti ali nenavadnega dogodka.

Sistem, ki temelji na umetni inteligenci, s pomočjo katere prepozna vstopajočega, se sproti uči vzorcev obnašanja in loči med tipičnimi ter nenavadnimi vhodi. Bistvena prednost e-vratarja pred ostalimi sistemi za kontrolo vstopa je, da je zasnovan kot inteligentni sistem, ki ima sposobnost sklepanja in izvajanja opravil. Tako uporabniku poenostavi življenje, saj vodi pregled nad prisotnostjo stanovalcev in ga opozarja na nenavadne dogodke.

Več o članku

Elgoline d.o.o. printed circuit boards

www.elgoline.si

www.proplace.si

www.intechles.si

Varovanje doma s pomočjo mobilnih naprav

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!