SCHMALZ: koncept prijemanja fotovoltaičnih komponent

Inovativna vakuumska prijemala SWG nemškega proizvajalca SCHMALZ so namenjena ravnanju z zelo občutljivimi silicijevimi ali sončnimi celicami.

V primerjavi z ročnimi, mehanskimi prijemali ali plavajočimi sesalnimi blazinicami, ki delujejo po principu Bernoulli, imajo mnoge prednosti.

Pri klasičnih prijemalih se na kontaktni površini pojavlja kemična kontaminacija in visoka mehanska obremenitev. Pri plavajočih sesalnih blazinicah pa so hitrosti ciklov znatno daljši (t>1), določanje položaja je nenatančno, nadzor nad izpusti motečih delcev v procesni prostor pa je slab. Rešitev predstavljajo inovativna prijemala SWG. Uporabljajo se lahko v vseh fazah postopka rokovanja, kot so prijemanje, premikanje, optično merjenje, določanje položaja, zlaganje in odlaganje. Rokovanje z občutljivimi silicijevimi ali sončnimi celicami postane s prijemali SWG izjemno hitro, natančno in brez mehanskih poškodb.

Več o članku

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 13

www.mb-naklo.si

SCHMALZ: koncept prijemanja fotovoltaičnih komponent

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!