SCHMALZ: koncept prijemanja fotovoltaičnih komponent

Inovativna vakuumska prijemala SWG nemškega proizvajalca SCHMALZ so namenjena ravnanju z zelo občutljivimi silicijevimi ali sončnimi celicami.

V primerjavi z ročnimi, mehanskimi prijemali ali plavajočimi sesalnimi blazinicami, ki delujejo po principu Bernoulli, imajo mnoge prednosti.

Pri klasičnih prijemalih se na kontaktni površini pojavlja kemična kontaminacija in visoka mehanska obremenitev. Pri plavajočih sesalnih blazinicah pa so hitrosti ciklov znatno daljši (t>1), določanje položaja je nenatančno, nadzor nad izpusti motečih delcev v procesni prostor pa je slab. Rešitev predstavljajo inovativna prijemala SWG. Uporabljajo se lahko v vseh fazah postopka rokovanja, kot so prijemanje, premikanje, optično merjenje, določanje položaja, zlaganje in odlaganje. Rokovanje z občutljivimi silicijevimi ali sončnimi celicami postane s prijemali SWG izjemno hitro, natančno in brez mehanskih poškodb.

Več o članku

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 13

www.mb-naklo.si

SCHMALZ: koncept prijemanja fotovoltaičnih komponent

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!