SCHMALZ: koncept prijemanja fotovoltaičnih komponent

Inovativna vakuumska prijemala SWG nemškega proizvajalca SCHMALZ so namenjena ravnanju z zelo občutljivimi silicijevimi ali sončnimi celicami.

V primerjavi z ročnimi, mehanskimi prijemali ali plavajočimi sesalnimi blazinicami, ki delujejo po principu Bernoulli, imajo mnoge prednosti.

Pri klasičnih prijemalih se na kontaktni površini pojavlja kemična kontaminacija in visoka mehanska obremenitev. Pri plavajočih sesalnih blazinicah pa so hitrosti ciklov znatno daljši (t>1), določanje položaja je nenatančno, nadzor nad izpusti motečih delcev v procesni prostor pa je slab. Rešitev predstavljajo inovativna prijemala SWG. Uporabljajo se lahko v vseh fazah postopka rokovanja, kot so prijemanje, premikanje, optično merjenje, določanje položaja, zlaganje in odlaganje. Rokovanje z občutljivimi silicijevimi ali sončnimi celicami postane s prijemali SWG izjemno hitro, natančno in brez mehanskih poškodb.

Več o članku

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 13

www.mb-naklo.si

SCHMALZ: koncept prijemanja fotovoltaičnih komponent

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!