SCHMALZ: koncept prijemanja fotovoltaičnih komponent

Inovativna vakuumska prijemala SWG nemškega proizvajalca SCHMALZ so namenjena ravnanju z zelo občutljivimi silicijevimi ali sončnimi celicami.

V primerjavi z ročnimi, mehanskimi prijemali ali plavajočimi sesalnimi blazinicami, ki delujejo po principu Bernoulli, imajo mnoge prednosti.

Pri klasičnih prijemalih se na kontaktni površini pojavlja kemična kontaminacija in visoka mehanska obremenitev. Pri plavajočih sesalnih blazinicah pa so hitrosti ciklov znatno daljši (t>1), določanje položaja je nenatančno, nadzor nad izpusti motečih delcev v procesni prostor pa je slab. Rešitev predstavljajo inovativna prijemala SWG. Uporabljajo se lahko v vseh fazah postopka rokovanja, kot so prijemanje, premikanje, optično merjenje, določanje položaja, zlaganje in odlaganje. Rokovanje z občutljivimi silicijevimi ali sončnimi celicami postane s prijemali SWG izjemno hitro, natančno in brez mehanskih poškodb.

Več o članku

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 13

www.mb-naklo.si

SCHMALZ: koncept prijemanja fotovoltaičnih komponent

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!