Povsem avtomatizirana odprema

Tridimenzionalni sistem varnih kamer za varen in neoviran nadzor postopkov v proizvodnji avtomobilskih delov.

Opel trenutno v svojih proizvodnih kapacitetah na Dunaju-Aspernu letno proizvede več kot 500.000 motorjev in skoraj 750.000 menjalnikov. Približno 70 odstotkov proizvodov se s tovornim cestnim in železniškim prometom odpremi evropski avtomobilski industriji, preostalih 30 odstotkov pa z ladijskim transportom proizvodnim zmogljivostim koncerna General Motors po vsem svetu. Za čezmorske pošiljke so agregati zapakirani v posebne kartone, ki zagotavljajo optimalno zaščito. Na koncu zahtevanega pakirnega procesa je sodoben povezovalni stroj, ki povsem avtomatsko zapira transportne zaboje. Posebnost pri tem je, da Opel standardnega varovanja delovnega območja ne zagotavlja s klasičnimi varnostnimi ograjami, vrati ali svetlobnimi zavesami, ampak neovirano s sistemom SafetyEYE, prvim tridimenzionalnim sistemom varnih kamer na svetovnem trgu.

General Motors, na kratko GM, proizvaja menjalnike in motorje na Dunaju že od leta 1982. Do konca 2012 je to največjo tovarno za proizvodnjo motorjev in menjalnikov v okviru koncerna GM zapustilo skupno 21 milijonov pet- in šest-stopenjskih menjalnikov ter 12 milijonov tri- in štirivaljnih bencinskih motorjev v najrazličnejših izvedbah. Opel na Dunaju na minuto proizvede dva motorja in štiri menjalnike in z njimi oskrbuje proizvodne kapacitete po vsem svetu. S pogonskimi agregati iz Dunaja-Asperna je opremljenih 80 odstotkov vseh novih evropskih modelov Opel, med njimi tudi nov model Adam.

Več o članku

SMM d.o.o.

Vir informacij: PILZ

Tel.: 02 450 23 00

E-pošta: smm@siol.net

www.smm.si

www.pilz.de

Povsem avtomatizirana odprema

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!