THOMSON Električni linearni aktuatorji

Thomson aktuatorji se enostavno vgradijo in upravljajo, ne potrebujejo vzdrževanja in ne spuščajo neželenih tekočin. Enostavno jih je vključiti v avtomatiziran proces in ko so enkrat vgrajeni, delujejo brezhibno v najtežjih pogojih iz leta v leto.

Aktuatorji ponujajo v številnih aplikacijah veliko prednosti v primerjavi z mehanskimi in hidravlični sistemi. So idealni, kjer koli želite dvigovati, spuščati, potiskati, vleči ali rotirati breme. Akumulatorji THOMSON za industrijsko, mobilno, medicinsko, pisarniško in domačo uporabo.

Kompakten dizajn

Zaradi njihove kompaktne velikosti jih je mogoče namestiti in uporabit v utesnjenih prostorih. Aktuator z dolžino hoda 100 mm in skupno dolžino 290 mm lahko proizvedejo moč 9000 N. Aktuatorji iz serije Electrak 1 in 050 se prilagodijo na male prostore z svojo malo velikostjo od 115 mm.

Robustni in zanesljivi

Vsi aktuatorji proizvajalca Thomson združujejo močne, visoko kvalitetne komponente za zagotovitev brezhibnega delovanja. Polžasti ali spiralni zobniki, kvalitetna maziva in visoko zmogljivi motorji zagotavljajo maksimalno življenjsko dobo in vrednost. Tesnila v aktuatorjih zagotavljajo uporabo v vlažnih, umazanih in oljnatih pogojih. Idealni so za uporabo v zunanjih aplikacijah. Možna je izvedba iz nerjavečega jekla ali aluminija za povečanje korozijske odpornosti.

Več o članku

INOTEH d. o. o., K železnici 7, SI-2345 Bistrica ob Dravi

 Tel.: 02 665 11 31

www.inoteh.si

THOMSON Električni linearni aktuatorji

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!