ROEMHELD presenetil z električnim sistemom za vpenjanje na ničelno točko

Poleg številnih že uveljavljenih novosti s področja vpenjanja obdelovancev, je ROEMHELD na letošnjem EMO presenetil z novim električnim sistemom za vpenjanje na ničelno točko.

Kompakten STARK SPEEDY etec s pritezno silo 7 kN in pridrževalno silo 38 kN ponuja kratke čase za vpenjanje in sproščanje in je tudi samozaporen, tako da vpenja tudi v slučaju izpada električne energije. Zaradi številnih možnosti pozicioniranja, je dosežena visoka stopnja procesne zanesljivosti. Enostavnejšemu vpenjanju pomaga funkcionalnost »tretje roke«, prilagodljivosti pa dejstvo, da se SPEEDY etec brez problemov kombinira s hidravličnimi in pnevmatskimi elementi za vpenja

nje na ničelno točko. Skupaj s vpenjalnimi elementi serije E-TEC nastopa ROEMHELD kot ponudnik celotne palete elektromehanskih komponent.

Proizvodnja izdelkov tudi brez hidravlične avtomatizacije

Velik interes so vzbudile modularne, popolnoma mehansko električne avtomatizacijske rešitve za vpenjanje izdelkov od minimalne velikosti serij naprej, ki jih je Roemheld predstavil skupaj s svojim partnerjem WMS na njihovem razstavišču in ki se aplicirajo po potrebi horizontalno ali vertikalno. Opravka imamo z avtomatizacijo izdelave produktov, ki predstavlja prilagodljivo in raznoliko alternativo dosedanjim paletnim sistemom. Prvič lahko mehansko električne komponente dopolnijo dosedanjo ponudbo hidravličnih elementov. Avtomatiziramo lahko aktivnosti, kot so zamenjava izdelka, priprave in vpenjalnih čeljusti ter nastavljanje ustreznega vpenjalnega območja.

Več o članku

Halder d.o.o.

www.halder.si

ROEMHELD presenetil z električnim sistemom za vpenjanje na ničelno točko

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!