ROEMHELD presenetil z električnim sistemom za vpenjanje na ničelno točko

Poleg številnih že uveljavljenih novosti s področja vpenjanja obdelovancev, je ROEMHELD na letošnjem EMO presenetil z novim električnim sistemom za vpenjanje na ničelno točko.

Kompakten STARK SPEEDY etec s pritezno silo 7 kN in pridrževalno silo 38 kN ponuja kratke čase za vpenjanje in sproščanje in je tudi samozaporen, tako da vpenja tudi v slučaju izpada električne energije. Zaradi številnih možnosti pozicioniranja, je dosežena visoka stopnja procesne zanesljivosti. Enostavnejšemu vpenjanju pomaga funkcionalnost »tretje roke«, prilagodljivosti pa dejstvo, da se SPEEDY etec brez problemov kombinira s hidravličnimi in pnevmatskimi elementi za vpenja

nje na ničelno točko. Skupaj s vpenjalnimi elementi serije E-TEC nastopa ROEMHELD kot ponudnik celotne palete elektromehanskih komponent.

Proizvodnja izdelkov tudi brez hidravlične avtomatizacije

Velik interes so vzbudile modularne, popolnoma mehansko električne avtomatizacijske rešitve za vpenjanje izdelkov od minimalne velikosti serij naprej, ki jih je Roemheld predstavil skupaj s svojim partnerjem WMS na njihovem razstavišču in ki se aplicirajo po potrebi horizontalno ali vertikalno. Opravka imamo z avtomatizacijo izdelave produktov, ki predstavlja prilagodljivo in raznoliko alternativo dosedanjim paletnim sistemom. Prvič lahko mehansko električne komponente dopolnijo dosedanjo ponudbo hidravličnih elementov. Avtomatiziramo lahko aktivnosti, kot so zamenjava izdelka, priprave in vpenjalnih čeljusti ter nastavljanje ustreznega vpenjalnega območja.

Več o članku

Halder d.o.o.

www.halder.si

ROEMHELD presenetil z električnim sistemom za vpenjanje na ničelno točko

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!