Beckhoff EP1816-3008: Enostavne meritve pospeška

Podjetje Beckhoff predstavlja novi EtherCAT Box modul EP1816-3008 z integrirano meritvijo pospeška in 16 digitalnimi vhodi, ki poleg zajemanja digitalnih signalov omogoča tudi meritve pospeška in nagiba neposredno na napravi.

Modul EP1816-3008 ima vgrajena dva 3-osna senzorja za merjenje pospeška z ločljivostjo 16 bitov. Merilno območje je nastavljivo z naslednjimi možnostmi: ±2 G, ±4 G, ±8 G in ±16 G. Prav tako je nastavljiva frekvenca vzorčenj in sicer od 1 Hz do 5 kHz. Senzorja sta zamaknjena za 90° €, kar omogoča redundanco podatkov ter preverjanje pravilnosti meritev. EP1816-3008 ima vgrajenih tudi 16 digitalnih vhodov (24 V DC, filter 10 µs), ki se nahajajo na 25-pinski D-sub vtičnici.

Modul EP1816-3008 je izdelan za sisteme s hitrim vodilom EtherCAT, ki ga odlikuje visoka zmogljivost ter prijaznost uporabniku. Izredno širok nabor vhodno izhodnih modulov za sistem EtherCAT, ki jih ponuja podjetje Beckhoff v kombinaciji z ugnezdenimi in PC krmilniki/računalniki omogoča optimalne rešitve in predstavlja odlično razmerje cena/zmogljivost na številnih področjih uporabe.

Več informacij o novem modulu dobite na www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Beckhoff EP1816-3008: Enostavne meritve pospeška

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!