Beckhoff EP1816-3008: Enostavne meritve pospeška

Podjetje Beckhoff predstavlja novi EtherCAT Box modul EP1816-3008 z integrirano meritvijo pospeška in 16 digitalnimi vhodi, ki poleg zajemanja digitalnih signalov omogoča tudi meritve pospeška in nagiba neposredno na napravi.

Modul EP1816-3008 ima vgrajena dva 3-osna senzorja za merjenje pospeška z ločljivostjo 16 bitov. Merilno območje je nastavljivo z naslednjimi možnostmi: ±2 G, ±4 G, ±8 G in ±16 G. Prav tako je nastavljiva frekvenca vzorčenj in sicer od 1 Hz do 5 kHz. Senzorja sta zamaknjena za 90° €, kar omogoča redundanco podatkov ter preverjanje pravilnosti meritev. EP1816-3008 ima vgrajenih tudi 16 digitalnih vhodov (24 V DC, filter 10 µs), ki se nahajajo na 25-pinski D-sub vtičnici.

Modul EP1816-3008 je izdelan za sisteme s hitrim vodilom EtherCAT, ki ga odlikuje visoka zmogljivost ter prijaznost uporabniku. Izredno širok nabor vhodno izhodnih modulov za sistem EtherCAT, ki jih ponuja podjetje Beckhoff v kombinaciji z ugnezdenimi in PC krmilniki/računalniki omogoča optimalne rešitve in predstavlja odlično razmerje cena/zmogljivost na številnih področjih uporabe.

Več informacij o novem modulu dobite na www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Beckhoff EP1816-3008: Enostavne meritve pospeška

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!