Beckhoff EP1816-3008: Enostavne meritve pospeška

Podjetje Beckhoff predstavlja novi EtherCAT Box modul EP1816-3008 z integrirano meritvijo pospeška in 16 digitalnimi vhodi, ki poleg zajemanja digitalnih signalov omogoča tudi meritve pospeška in nagiba neposredno na napravi.

Modul EP1816-3008 ima vgrajena dva 3-osna senzorja za merjenje pospeška z ločljivostjo 16 bitov. Merilno območje je nastavljivo z naslednjimi možnostmi: ±2 G, ±4 G, ±8 G in ±16 G. Prav tako je nastavljiva frekvenca vzorčenj in sicer od 1 Hz do 5 kHz. Senzorja sta zamaknjena za 90° €, kar omogoča redundanco podatkov ter preverjanje pravilnosti meritev. EP1816-3008 ima vgrajenih tudi 16 digitalnih vhodov (24 V DC, filter 10 µs), ki se nahajajo na 25-pinski D-sub vtičnici.

Modul EP1816-3008 je izdelan za sisteme s hitrim vodilom EtherCAT, ki ga odlikuje visoka zmogljivost ter prijaznost uporabniku. Izredno širok nabor vhodno izhodnih modulov za sistem EtherCAT, ki jih ponuja podjetje Beckhoff v kombinaciji z ugnezdenimi in PC krmilniki/računalniki omogoča optimalne rešitve in predstavlja odlično razmerje cena/zmogljivost na številnih področjih uporabe.

Več informacij o novem modulu dobite na www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Beckhoff EP1816-3008: Enostavne meritve pospeška

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!