MOTOMAN EPX1250 za lakiranje in ATEX: Majhen, moder, močan

Na sejmu »Automatica 2012« podjetje YASKAWA širi svojo ponudbo visokozmogljivih robotov za lakiranje s kompaktnim robotom MOTOMAN EPX1250.

Ta novi robot ima delovni doseg 1.250 mm, saj je bil zasnovan za manjša dela, uporaben pa je tudi kot dodatek obstoječim sistemom.

S svojo kompaktno zasnovo prinaša MOTOMAN EPX1250 prednosti robotskega lakiranja v manjše serije in proizvodne prostore z omejeno velikostjo. Podjetja, ki še vedno lakirajo ročno ali uporabljajo dokaj neprilagodljive sisteme s ponavljajočim se premikanjem, bodo lahko tako izkoristila večjo prilagodljivost in stalen tok proizvodnje ter dosegla sledljivost postopkov. To ne zagotavlja le večje učinkovitosti, ampak tudi izpolnjuje pomembne pogoje za pridobitev certifikatov ISO.

Široka paleta načinov uporabe

6-osni robot ima nosilnost 6 kg. S ponovljivostjo +/- 0,5 mm je primeren za široko paleto načinov uporabe pri lakiranju v splošni industriji in drugih sektorjih. MOTOMAN EPX1250 zares blesti pri lakiranju majhnih obdelovancev, zlasti z relativno plosko geometrijo. Načini uporabe segajo od kovin in umetnih mas do lesenih površin. Odvisno od uporabljene pištole ali enote za nanašanje laka je mogoče uporabljati vse vrste tekočih in praškastih premazov.

Yaskawa America, Inc.

MOTOMAN EPX1250 za lakiranje in ATEX: Majhen, moder, močan

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!