MOTOMAN EPX1250 za lakiranje in ATEX: Majhen, moder, močan

Na sejmu »Automatica 2012« podjetje YASKAWA širi svojo ponudbo visokozmogljivih robotov za lakiranje s kompaktnim robotom MOTOMAN EPX1250.

Ta novi robot ima delovni doseg 1.250 mm, saj je bil zasnovan za manjša dela, uporaben pa je tudi kot dodatek obstoječim sistemom.

S svojo kompaktno zasnovo prinaša MOTOMAN EPX1250 prednosti robotskega lakiranja v manjše serije in proizvodne prostore z omejeno velikostjo. Podjetja, ki še vedno lakirajo ročno ali uporabljajo dokaj neprilagodljive sisteme s ponavljajočim se premikanjem, bodo lahko tako izkoristila večjo prilagodljivost in stalen tok proizvodnje ter dosegla sledljivost postopkov. To ne zagotavlja le večje učinkovitosti, ampak tudi izpolnjuje pomembne pogoje za pridobitev certifikatov ISO.

Široka paleta načinov uporabe

6-osni robot ima nosilnost 6 kg. S ponovljivostjo +/- 0,5 mm je primeren za široko paleto načinov uporabe pri lakiranju v splošni industriji in drugih sektorjih. MOTOMAN EPX1250 zares blesti pri lakiranju majhnih obdelovancev, zlasti z relativno plosko geometrijo. Načini uporabe segajo od kovin in umetnih mas do lesenih površin. Odvisno od uporabljene pištole ali enote za nanašanje laka je mogoče uporabljati vse vrste tekočih in praškastih premazov.

Yaskawa America, Inc.

MOTOMAN EPX1250 za lakiranje in ATEX: Majhen, moder, močan

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!