MOTOMAN EPX1250 za lakiranje in ATEX: Majhen, moder, močan

Na sejmu »Automatica 2012« podjetje YASKAWA širi svojo ponudbo visokozmogljivih robotov za lakiranje s kompaktnim robotom MOTOMAN EPX1250.

Ta novi robot ima delovni doseg 1.250 mm, saj je bil zasnovan za manjša dela, uporaben pa je tudi kot dodatek obstoječim sistemom.

S svojo kompaktno zasnovo prinaša MOTOMAN EPX1250 prednosti robotskega lakiranja v manjše serije in proizvodne prostore z omejeno velikostjo. Podjetja, ki še vedno lakirajo ročno ali uporabljajo dokaj neprilagodljive sisteme s ponavljajočim se premikanjem, bodo lahko tako izkoristila večjo prilagodljivost in stalen tok proizvodnje ter dosegla sledljivost postopkov. To ne zagotavlja le večje učinkovitosti, ampak tudi izpolnjuje pomembne pogoje za pridobitev certifikatov ISO.

Široka paleta načinov uporabe

6-osni robot ima nosilnost 6 kg. S ponovljivostjo +/- 0,5 mm je primeren za široko paleto načinov uporabe pri lakiranju v splošni industriji in drugih sektorjih. MOTOMAN EPX1250 zares blesti pri lakiranju majhnih obdelovancev, zlasti z relativno plosko geometrijo. Načini uporabe segajo od kovin in umetnih mas do lesenih površin. Odvisno od uporabljene pištole ali enote za nanašanje laka je mogoče uporabljati vse vrste tekočih in praškastih premazov.

Yaskawa America, Inc.

MOTOMAN EPX1250 za lakiranje in ATEX: Majhen, moder, močan

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!