MOTOMAN EPX1250 za lakiranje in ATEX: Majhen, moder, močan

Na sejmu »Automatica 2012« podjetje YASKAWA širi svojo ponudbo visokozmogljivih robotov za lakiranje s kompaktnim robotom MOTOMAN EPX1250.

Ta novi robot ima delovni doseg 1.250 mm, saj je bil zasnovan za manjša dela, uporaben pa je tudi kot dodatek obstoječim sistemom.

S svojo kompaktno zasnovo prinaša MOTOMAN EPX1250 prednosti robotskega lakiranja v manjše serije in proizvodne prostore z omejeno velikostjo. Podjetja, ki še vedno lakirajo ročno ali uporabljajo dokaj neprilagodljive sisteme s ponavljajočim se premikanjem, bodo lahko tako izkoristila večjo prilagodljivost in stalen tok proizvodnje ter dosegla sledljivost postopkov. To ne zagotavlja le večje učinkovitosti, ampak tudi izpolnjuje pomembne pogoje za pridobitev certifikatov ISO.

Široka paleta načinov uporabe

6-osni robot ima nosilnost 6 kg. S ponovljivostjo +/- 0,5 mm je primeren za široko paleto načinov uporabe pri lakiranju v splošni industriji in drugih sektorjih. MOTOMAN EPX1250 zares blesti pri lakiranju majhnih obdelovancev, zlasti z relativno plosko geometrijo. Načini uporabe segajo od kovin in umetnih mas do lesenih površin. Odvisno od uporabljene pištole ali enote za nanašanje laka je mogoče uporabljati vse vrste tekočih in praškastih premazov.

Yaskawa America, Inc.

MOTOMAN EPX1250 za lakiranje in ATEX: Majhen, moder, močan

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!