MEAN WELL napajalnik serije MSP-600

Novi medicinski napajalnik z visoko 600W izhodno močjo.

Po seriji MSP-100, MSP-200 in MSP-300 je Mean Well razvil še močnejšo 600 W različico enofaznega napajalnika MSP-600. Napajalniki serije MSP-600 so izdelani v skladu z mednarodnimi zdravstvenimi varnostnimi predpisi (MOPP) in imajo nizek tok uhajanja (leakage current) 300μA pri 264VAC). Zato so primerni za napajanje medicinske opreme, kjer pride do stika s pacientom.

Vhodna izmenična napetost je 85-264 VAC, izhodne napetosti pa so od 3,3VDC do 48VDC, odvisno od izbranega modela. Pri snovanju napajalnikov je bilo veliko pozornosti posvečene visokemu izkoristku. Z vgrajeno aktivno PFC (power factor correction) funkcijo in moderno zasnovo vezij imajo napajalniki serije MSP-600 do 89% izkoristek, odvisno od posameznega modela. Vzporedno lahko vežemo do štiri napajalnike za še večjo skupno izhodno moč.

LCR d.o.o.

www.lcr.si

Več o članku

MEAN WELL napajalnik serije MSP-600

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!