Cenovno ugodna kaskadna vezava varnostnih stikal in senzorjev

Z uvedbo edinstvene decentralizirane zasnove povezovanja Flexi Loop izpolnjuje SICK zahteve po prihranku stroškov s kaskadno vezavo varnostnih stikal in senzorjev znotraj stroja in hkrati povečuje diagnostične možnosti in ohranja performančni nivo e (PL e).

V okviru rešitve z varnostnim krmilnikom Flexi Soft, omogoča Flexi Loop povezovanje in individualno diagnosticiranje do osem senzorskih kaskad z do 32 dvokanalnih varnostnih stikal in varnostnih senzorjev na cenovno ugoden način. To je tehnično in ekonomsko zanimivo za stroje in naprave, kjer se uporablja veliko število vrat, zaščitnih loput, stikal za zaustavitev v sili, kot tudi odprtin na stroju, zaščitenih z optoelektronskimi zaščitnimi napravami. Kaskadna vezava s pomočjo Flexi Loop je cenovno zelo ugodna, ker celotna »zanka« zahteva uporabo le enega varnostnega vhoda na krmilniku. Za ožičenje je možna uporaba standardnih neoplaščenih 5-žilnih kablov s standardnim M12 konektorjem za priklop.

SICK d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 403

1000 Ljubljana

Tel.: 01 47 69 990

www.sick.si

Več o članku

Cenovno ugodna kaskadna vezava varnostnih stikal in senzorjev

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!