Cenovno ugodna kaskadna vezava varnostnih stikal in senzorjev

Z uvedbo edinstvene decentralizirane zasnove povezovanja Flexi Loop izpolnjuje SICK zahteve po prihranku stroškov s kaskadno vezavo varnostnih stikal in senzorjev znotraj stroja in hkrati povečuje diagnostične možnosti in ohranja performančni nivo e (PL e).

V okviru rešitve z varnostnim krmilnikom Flexi Soft, omogoča Flexi Loop povezovanje in individualno diagnosticiranje do osem senzorskih kaskad z do 32 dvokanalnih varnostnih stikal in varnostnih senzorjev na cenovno ugoden način. To je tehnično in ekonomsko zanimivo za stroje in naprave, kjer se uporablja veliko število vrat, zaščitnih loput, stikal za zaustavitev v sili, kot tudi odprtin na stroju, zaščitenih z optoelektronskimi zaščitnimi napravami. Kaskadna vezava s pomočjo Flexi Loop je cenovno zelo ugodna, ker celotna »zanka« zahteva uporabo le enega varnostnega vhoda na krmilniku. Za ožičenje je možna uporaba standardnih neoplaščenih 5-žilnih kablov s standardnim M12 konektorjem za priklop.

SICK d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 403

1000 Ljubljana

Tel.: 01 47 69 990

www.sick.si

Več o članku

Cenovno ugodna kaskadna vezava varnostnih stikal in senzorjev

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!