Cenovno ugodna kaskadna vezava varnostnih stikal in senzorjev

Z uvedbo edinstvene decentralizirane zasnove povezovanja Flexi Loop izpolnjuje SICK zahteve po prihranku stroškov s kaskadno vezavo varnostnih stikal in senzorjev znotraj stroja in hkrati povečuje diagnostične možnosti in ohranja performančni nivo e (PL e).

V okviru rešitve z varnostnim krmilnikom Flexi Soft, omogoča Flexi Loop povezovanje in individualno diagnosticiranje do osem senzorskih kaskad z do 32 dvokanalnih varnostnih stikal in varnostnih senzorjev na cenovno ugoden način. To je tehnično in ekonomsko zanimivo za stroje in naprave, kjer se uporablja veliko število vrat, zaščitnih loput, stikal za zaustavitev v sili, kot tudi odprtin na stroju, zaščitenih z optoelektronskimi zaščitnimi napravami. Kaskadna vezava s pomočjo Flexi Loop je cenovno zelo ugodna, ker celotna »zanka« zahteva uporabo le enega varnostnega vhoda na krmilniku. Za ožičenje je možna uporaba standardnih neoplaščenih 5-žilnih kablov s standardnim M12 konektorjem za priklop.

SICK d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 403

1000 Ljubljana

Tel.: 01 47 69 990

www.sick.si

Več o članku

Cenovno ugodna kaskadna vezava varnostnih stikal in senzorjev

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!