Pulzni ventil VZWE

Pulzni ventil VZWE je 2/2-smerni ventil, posebej razvit za uporabo v odpraševalnih sistemih. Odlikujejo ga velik pretok, hitro odpiranje in zapiranje. Je robusten, ima dolgo življenjsko dobo in je cenovno ugoden. Ima številne možnosti priključitve. Izdeluje se v različnih velikostih (slika 1).

VZWE odpravlja tveganja zaradi zamašitve. S kratkim udarom zraka zanesljivo očisti prašne filtre v mnogih vejah industrije. Za kratek in močan udar zraka se pogosto uporablja več pulznih ventilov hkrati (slika 2). Ima idealne lastnosti za zanesljivo čiščenje odpraševalnih sistemov ali postrojev.

Pulzne ventile uporabljajo v vseh branžah, v katerih je potrebno uporabljati in čistiti filtre. Tako so primerni v cementni industriji, predelavi tobaka, rudarstvu, aluminijski, keramični, gumarski, kemični, papirni, lesni, prehrambni industriji in drugod.

FESTO, d. o. o., Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

E-pošta: info_si@festo.com

www.festo.com

Več o članku

Pulzni ventil VZWE

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!