ACE sedaj predstavlja industrijski blažilec sunkov kot digitalni dvojček

INO­TEH d. o. o.
Digitalni dvojček je vznemirljiva tehnologija, ki nam omogoča, da raziščemo široko paleto možnosti in bolje razumemo zapletene sisteme v realnem svetu.

Ta virtualna predstavitev fizičnih entitet in procesov je sestavljena iz treh glavnih komponent: fizične entitete v realnem prostoru, digitalnega dvojčka v obliki programske opreme in končno podatkov, ki ta dva elementa povezujejo. Digitalni dvojčki se že uporabljajo za zmanjšanje stroškov in povečanje učinkovitosti v številnih panogah, njihov potencial za nadaljnje izboljšanje naših sposobnosti pa postaja vse bolj očiten.

Poleg programske opreme za dimenzioniranje, CAD podatkov in simulacij proizvajalec sistemov za blaženje ACE GmbH zdaj inženirjem ponuja podatke iz digitalnih dvojčkov za lažjo integracijo v virtualne modele. ACE je prvi dobavitelj industrijskih amortizerjev in blažilcev, ki strankam ponuja funkcionalne modelne enote (FMU). Ponuja možnost integracije fizičnih modelov dobaviteljevega izdelka, v tem primeru industrijskih blažilcev, v kupčeve lastne simulacijske modele. Ta prednost je še posebej očitna pri namenskih industrijskih blažilcih, saj lahko ACE hitro zagotovi prototipe kot digitalne dvojčke.

Oblikovalci prejmejo izčrpne podatke od ACE o vseh vrstah blažilcev kot digitalnih dvojčkih, tako da jih lahko virtualno preizkusijo v simulacijskem modelu svoje aplikacije.

Industrijski blažilci ACE: komponente virtualnega prototipa
Na zahtevo stranke ACE ponuja tudi izpis podatkov za vse standardne industrijske blažilce iz svojega kataloga izdelkov in njihovo predajo strankam. FMU-ji so opremljeni s fizičnim obnašanjem hidravlike, termike in mehanike industrijskih ACE blažilcev. Tako je mogoče na primer izračunati točen vpliv vhodne temperature na dušenje industrijskega blažilca in vnaprej preučiti njen vpliv na celotno zasnovo. Zaradi teh in drugih lastnosti so ACE digitalni dvojčki bistvena komponenta za virtualno izdelavo prototipov in za dimenzioniranje konstrukcijskih načrtov na strani stranke. Na pozitivni strani so poleg prihranka časa in stroškov tudi prednosti trajnosti, saj je za dokončanje razvoja konstrukcije potrebnih manj fizičnih vzorcev.

Izdelki proizvajalca ACE
ACE zagotavlja pravi amortizer za vsak industrijski namen. Proizvajalec ima na voljo preko 200 različnih modelov, od najmanjšega s 4 mm hoda do največjega s 406 mm.

Ne glede na to, ali so samo-kompenzacijski ali nastavljivi, z ACE blažilci lahko absorbirate med 0,68 Nm/cikel in 126.500 Nm/cikel, bremena med 500 g in 204 t pa je mogoče upočasniti z veliko natančnostjo.

Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH – vaš specialist za blažilno tehnologijo v industriji
ACE, ustanovljen leta 1963, je predstavil prvi nastavljiv industrijski blažilec. Več kot 50 let kasneje je ACE mednarodno priznan strokovnjak na področju tehnologije industrijskega blaženja. Portfelj podjetja zdaj vključuje avtomatizacijski nadzor, nadzor gibanja, nadzor vibracij in varnostne izdelke.

Več informacij o izdelkih ACE dobite pri podjetju INOTEH D.O.O.

INO­TEH d. o. o.
K železnici 7
SI-2345 Bistrica ob Dravi
E-pošta: dm@inoteh.si
Tel.: 02 673 01 35
https://www.inoteh.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 47

Razvojniki nas ves čas presenečajo z novimi in tudi koristnimi razvoji bodisi komponent, sestavnih delov, tehnologij ali celo novih proizvodov.

Naslednja generacija visoko energetsko učinkovitega procesorja AI RZ/V2H za avtonomne robote

Članek predstavlja MPU RZ/V2H, ki omogoča umetno inteligenco vida in nadzor v realnem času.

Kaj je resolver?

Resolver je električni transformator, ki se uporablja za merjenje kota vrtenja osi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!