Programiranje V/I-sistemov EtherCAT I/O z inteligenco FPGA

Izvedete lahko izvedbene V/I-sisteme EtherCAT za delovanje v realnem času, ki jih je mogoče programirati z napravami FPGA (programirljiva polja vrat).

Modularno podrejeno ohišje EtherCAT RIO zagotavlja inteligentno razširitev V/I za NI CompactRIO in druge programabilne krmilnike za avtomatizacijo (PAC), ki podpirajo protokol EtherCAT. Za programiranje podrejenega ohišja EtherCAT RIO, ki zagotavlja porazdeljene programirljive naprave, ki omogočajo časovno uskladitev po meri, zaprtozančno krmiljenje in sprotno obdelavo, uporabite enoto NI LabVIEW FPGA Module.

Potreba po determinističnih porazdeljenih V/I-sistemih

Potreba po V/I-razširitvah se pogosto pojavlja pri snovanju sistemov z velikim številom kanalov ali široko površino, ki delujejo v realnem času. V/I-razširitve vam dajejo možnost, da prvotni aplikaciji dodate porazdeljene meritve ali jo razširite. Vendar pa lahko izgradnja lastne arhitekture za sinhronizacijo, ki ohranja determinizem krmilnega sistema, hitro postane zapletena in jo je težko širiti. Zdaj so na voljo V/I-tehnologije na vodilu Ethernet za delovanje v realnem času, na primer EtherNet/IP, EtherCAT in PROFINET, ki lahko poenostavijo tovrstne aplikacije, zato premislite o uporabi omrežja oddaljenih V/I-naprav v realnem času, ki je zasnovan za ohranjanje deterministične komunikacije z glavnim krmilnikom.

EtherCAT RIO – podrejeno ohišje za EtherCAT

Razširitveno ohišje EtherCAT RIO vključi V/I-naprave EtherCAT v vaš sistem CompactRIO, PXI ali sistem industrijskega krmilnika. To robustno ohišje z 8 razširitvenimi mesti za enote C Series zagotavlja deterministično komunikacijo po odprtem protokolu Ethernet za delovanje v realnem času, ki se imenuje EtherCAT. Svoje časovno kritične aplikacije lahko razširite z verižnim povezovanjem več razširitvenih ohišij EtherCAT RIO na glavni krmilnik EtherCAT. Pri tem sta programska konfiguracija in izkušnja programiranja v okolju LabVIEW zasnovani tako, da omogočata preprosto dodajanje V/I-naprav EtherCAT.

Več o članku

Tel: + 386 3 425 4200

Brezplačna številka: 080 080 844

www.ni.com/slovenia

Programiranje V/I-sistemov EtherCAT I/O z inteligenco FPGA

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!