Električni valj EPCO

Električni valj EPCO je komponenta z linearnim gibanjem batnice in elektromotornim pogonom.

Je cenovno ugodna z optimiziranimi karakteristikami, enostavna kot pnevmatični valj in ima prednosti električnih pogonov, razen tega je cenejša in enostavnejša kot električni pozicionirni sistemi.

Linearno gibanje se od pogonskega motorja prenaša na batnico valja preko krogličnega vretena in matice, ki je znotraj batnice valja. Batnica je varovana proti sukanju in je spredaj vodena v vodilni puši. Enota se izdeluje v treh velikostnih razredih s fiksno pritrjenim optimalno prilagojenim elektromotorjem.

Končno blaženje zmanjšuje hrup ob koncu giba in prevzema energijo ob premikanju v referenčno točko. Čiščenje je enostavno s CleanLookom, življenjska doba pa je čez 10.000 km. V kompletu z valjem so še ustrezni kabli, krmilnik za koračni motor CMMO-ST in programska oprema za hiter zagon in konfiguriranje preko internetnega strežnika (slika 1).

Več o članku

Kontakt: g. Bogdan Opaškar

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Električni valj EPCO

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!