Izboljšane karakteristike pri zamenjavi barve v toplih šobah

Karakteristike zamenjave barve v brizgalnem orodju z toplimi šobami je vedno znova ponavljajoča se tema razvojnih oddelkov.

V službi permanentnega optimiranja

V različnih stopnjah gradi razvojni oddelek v PSG Plastic Service GmbH neprenehoma Know-how na malih, srednjih in velikih sistemih in se spopada z izzivi zaradi novih materialov in številnih osnovnih zahtev sodobnega tržišča.

Zanesljiv in močan partner na področju orodij za brizganje plastike je že od leta 1962 srednjeveliko podjetje PSG Plastic Service GmbH iz Nemčije, renomirano predvsem na področju toplih šob in regulacijske tehnike za področje orodij za umetne materiale. Skupaj z strankami vedno najdejo relevantne rešitve in razvijajo specifične rešitve za toplokanalne sisteme za orodja in produkte.

Plastic Service konstantno postavlja mejnike in deluje na optimiranju hitrega prehoda iz ene barve na drugo. Posebno se to vidi v seriji toplih šob Mikro RC 5, kjer spremenjen dovod taline in termične razmere pri orodni komori, izboljšajo prehod iz ene na drugo barvo med 50 in70 %. Materiali z kovinskim pigmentom se lahko z novim narezom „obdelujejo“ brezhibno. Primer hitrega prehoda iz ene barve na drugo je aplikacija Caps- & Closures iz modrega na belo (Slika 1). Ob prehodu iz Mikro RX 5 nareza na RC 5 se reducira prehod iz 120 brizgov na 50 (Slika 2).

Za pospešitev prehoda iz ene na drugo barvo v celotnem sistemu, tudi komore in šobe so v PSG optimirali kakovost površine dolivkov. Uporabili so specialno poliranje dolivkov, kjer so z tokovnim brušenjem površin dosegli kakovost površin RA cca. 0,5. Tako polirani dolivki preprečujejo nalaganje barvne taline in pospešijo prehod iz ene na drugo barvo. Za preverjanje kvalitete poliranja, še posebej zaokrožitev in preusmeritev, imajo v PSG Plastic Service namenski endoskop s katerim lahko vse elemente poliranja temeljito pregledajo. Na željo kupca pri PSG prilagajo datoteko z endoskopski videom razdelilnika (Slika 3).

Več o članku

Generalni zastopnik podjetja PSG Plastic Service GmbH

Tel. +386 (0)2 61 82 646

www.halder.si

Izboljšane karakteristike pri zamenjavi barve v toplih šobah

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!