Hitro na mestu, kjer jo potrebujete

logo

Igusova linearna tehnika, odpremljena tudi v 24 urah.

Običajna kroglična vodila zamenjajte z vodili, ki ne potrebujejo mazanja in so odporna na obrabo.

Hitra dobava in ugodna cena: To podjetju igus® omogočajo vitki procesi na linearnih sistemih drylin® T, ki ne potrebujejo mazanja in dosegajo dolgo življenjsko dobo. Enako kot pri vodilih s kroglicami, lahko uporabniki tudi v tem segmentu izbirajo med razpoložljivimi rešitvami iz zaloge. Še posebej za zahtevno uporabo, na primer v strojegradnji, ima igus® novo linijo vodil drylin® T, ki jo odlikuje izjemna odpornost proti obrabi, saj so elemente razvili iz zelo zmogljivih umetnih mas.

Hitro dobavo linearnih vodil drylin® neposredno iz skladišča omogočajo učinkoviti procesi izdelave: Elementi iz umetnih mas so izdelani z brizganjem, vozički so lahko iz cinkove litine ali iz aluminijastih profilov, vsa vodila pa so narejena s postopkom stiskanja aluminija in so preplastena z zaščitnim slojem. Nove vitke rešitve pri montaži v tovarni v Kölnu omogočajo še bolj učinkovito konfekcioniranje sistemov linearnih vodil drylin®. Vodila narežemo na želene dolžine že od enega kosa naprej ter jih opremimo z ustreznimi vozički in elementi. Sistem drylin® T podjetja igus® s končnimi vrtinami ustreza vodilom in vozičkom s krogličnimi vodili. Tako lahko kupci posežejo po razpoložljivih in cenovno ugodnih alternativnih možnostih za svoja kroglična vodila in svoje stroje hitreje pripravijo za proizvodnjo ali trg. Če je rešitev s sistemom drylin® T primerna tudi za vašo aplikacijo, lahko preverite na spletu, kjer so na voljo vsi podatki za primerjavo starih krogličnih vodil in ustreznih vodil z identičnimi merami sistema drylin® T.

Drsenje namesto kotaljenja Izjemno zmogljivi materiali iz umetnih mas za linearno tehniko
V nasprotju s splošno uporabljenimi krogličnimi načini vodenja na področju linearnih sistemov stavi podjetje igus® pri linearni tehniki drylin® na princip drsenja. V vozičke vgrajeni drsni elementi iz visokokakovostnih umetnih mas omogočajo drsenje vozičkov po linearnih vodilih kar brez kakršnega koli mazanja. V nasprotju s krogličnimi vodili, ki so podvržena rjavenju in jih je zato še posebej v zunanjih področjih treba stalno mazati ali oljiti, je ležaje iz umetnih mas mogoče uporabiti povsod in na vseh področjih. V enaki meri so odporni proti vročini in vlagi. Poleg tega pa je linearna tehnika zaradi uporabe umetnih mas oz. plastike bolj lahka in tišja. Voda, umazanija in opilki linearnim sistemom v večini primerov iz prakse ne morejo do živega.

Nova serija drylin® T Performance za zahtevno uporabo
Za zahtevne pogoje uporabe, kot npr. v industriji transportne embalaže ali v strojegradnji, je podjetje igus® razvilo novo serijo drylin® T Performance. Novi robustni linearni vozički so na voljo v štirih različnih velikostih. Opremljeni so z drsnimi elementi, ki so zavarovani pred iztirjanjem iz materiala iglidur® J200. Novi sistem ima zato do 50 % daljšo življenjsko dobo v primerjavi s standardnimi, že poznanimi materiali za linearna vodila. Vreteno ležaja vozička je individualno nastavljivo in se ga lahko nastavi do 20 µm natančno. Kot pri vseh serijah drylin® T, je tudi nova serija Performance prilagojena meram vodil s krogličnimi izvedbami, tako da je možna hitra in enostavna menjava. V kombinaciji z vodili serije drylin® T lahko dobite zanesljiv in iz skladišča takoj dobavljiv sistem.

Vir tehnična dokumentacija podjetja igus® GmbH.

HENNLICH d.o.o.
Ulica Mirka Vadnova 13
4000 Kranj
GSM: 041 386 005
E-pošta: lin-tech@hennlich.si
www.hennlich.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 47

Razvojniki nas ves čas presenečajo z novimi in tudi koristnimi razvoji bodisi komponent, sestavnih delov, tehnologij ali celo novih proizvodov.

Naslednja generacija visoko energetsko učinkovitega procesorja AI RZ/V2H za avtonomne robote

Članek predstavlja MPU RZ/V2H, ki omogoča umetno inteligenco vida in nadzor v realnem času.

Kaj je resolver?

Resolver je električni transformator, ki se uporablja za merjenje kota vrtenja osi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!