Olimpijada poklicev 2014 na ŠC Velenje

Državno tekmovanje v mehatroniki.

V Velenju se je v soboto zvečer 18.01.2014, zaključilo dvodnevno tekmovanje olimpijada poklicev za področje mehatronike. Vse ekipe so pokazale dobro znanje, ustvarjalnost in sposobnost, da se zmorejo soočiti z zahtevnimi nalogami. Med dobrimi ekipami je bila najboljša ekipa Višje strokovne šole Šolskega centra Nova Gorica, ki bo našo državo zastopala na tekmovanju EuroSkills v Franciji. Zmagovalna ekipa se bo letos udeležila tekmovanja EuroSkills v Franciji.

Rezultati tekmovanja:

1. mesto: ŠC Nova Gorica, Višja strokovna šola

2. mesto: ŠC Velenje, Elektro in računalniška šola

3. mesto: ŠC Kranj, Višja strokovna šola

4. mesto: ŠC Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije

5. mesto: Srednja šola tehniških strok Šiška

Olimpijada poklicev je državno tekmovanje mladih dijakov in študentov višjih strokovnih šol v poklicnih spretnostih. Organizator tekmovanja je bil Center za poklicno in strokovno izobraževanje RS in Višja strokovna šola ŠC Velenje. Dogodka sem se kot predstavnik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije udeležil tudi sam, še zlasti kot predsednik odbora za znanost in tehnologijo in kot predsednik sekcije elektronikov in mehatronikov pri OZS.

www.scv.si

Več o članku

Olimpijada poklicev 2014 na ŠC Velenje

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!