Adaptive Vision Studio 5.1 je že na voljo!

logo

S programsko rešitvijo AV Studio 5.1 je podjetje Adaptive Vision dodatno nadgradilo svoje zmogljivo razvojno okolje z zanimivimi novostmi in funkcijami. Inženirji strojnega vida in ostali uporabniki jo lahko izkoristite za hitro in enostavno izdelavo tipičnih aplikacij strojnega vida ali pa razvoj obsežnih in vašim zahtevam prilagojenih projektov. In to brez programerskega predznanja!

Čemu Adaptive Vision Studio?
Adaptive Vision Studio je enostavno, učinkovito in izjemno prilagodljivo razvojno programsko okolje namenjeno tako inženirjem za strojni vid kot tudi ostalim uporabnikom. Vključuje obsežen nabor zmogljivih orodij za analizo slik. Enostavno in hitro ga lahko prilagodite svojemu načinu dela in specifičnim zahtevam katerega koli projekta.

Izkoristite glavne prednosti okolja AV Studio:

  • INTUITIVNOST – programirate po enostavnem “Drag & Drop” principu, na voljo vam je sprotna vizualizacija rezultatov, s HMI Designer lahko brez težav zgradite tudi napredne grafične uporabniške vmesnike,
  • ZMOGLJIVOST – vključenih je >1000 preizkušenih filtrov za strojni vid, optimiziranih za popoln izkoristek modernih večjedrnih procesorjev,
  • PRILAGODLJIVOST – podpira standarde GigE Vision in GenICam in je združljiv z večino kamer za strojni vid na tržišču, program je razširljiv z dodatnimi filtri, izdelane programe lahko izvozite v C++ ali .NET kodo.

AV Studio 5.1 s številnimi novostmi in izboljšavami
V verzijo Adaptive Vision Studio 5.1 so vključene številne koristne funkcije za še lažji in učinkovitejši razvoj aplikacij strojnega vida. Dodan je algoritem globokega učenja (ang. Deep Learning) za optično prepoznavo znakov (ang. Optical Character Recognition; OCR), avtomatizirano je učenje modelov globokega učenja, vključeni so podpora za komunikacijski protokol Ethernet/IP ter prekinitvene točke v programskem urejevalniku in še marsikaj.

Poleg tega modeli globokega učenja vsebujejo le še poti do nabora pripadajočih slik na izvorni lokaciji diskovnega pogona ter ne kopirajo slik v mape modelov. To občutno zmanjša porabo prostora na vašem disku ob ustvarjanju večjega števila različic istega modela.

AV Studio 5.1 z vsem naštetim še viša standarde za programsko opremo na področju strojnega vida.

Učinkovito optično prepoznajte znake tudi v najzahtevnejših razmerah
Adaptive Vision Deep Learning OCR je najučinkovitejša rešitev za zahtevne projekte optične prepoznave znakov. Omogoča vam prepoznavo poškodovanih ali zamegljenih znakov, znakov na neenakomernem ozadju in odbojnih kovinskih površinah, pa tudi v številnih drugih primerih, v katerih tradicionalne tehnike odpovedo ali so nezanesljive.

Orodje je prednaučeno na več tisoč primerih slik in pisav. Zato je njegova točnost zaznave blizu 98%, celo brez dodatnih prednastavitev in v izjemno zahtevnih primerih.

Prihranite čas z avtomatiziranim učenjem in zgodovino modelov učenja
Za določitev idealnega nabora učnih parametrov večina projektov globokega učenja zahteva predhodno učenje večjega števila modelov. A ročno nastavljanje teh modelov je časovno potratno. Pri tem se izkažeta novi funkciji Automatic Training in Model History, ki vam izjemno olajšata delo:

  • Automatic Training vam omogoči nastavitev kombinacij območij parametrov, avtomatsko učenje modelov in pripravo podrobnih poročil za vsak naučen model,
  • Model History pa vam nudi možnost hitrega vpogleda v že naučene modele, njihovo upravljanje, medsebojno preklapljanje in detajlno primerjavo.

Preostale spremembe

  • Podpora za Ethernet/IP protokol z I/O razširitvenimi karticami Hilscher,
  • Prekinitvene točke: omogočajo segmentiranje vaših aplikacij na dele. Začasna ustavitev izvajanja aplikacije na delih vam omogoča enostavno razhroščevanje obsežnih programov,
  • Občutne izboljšave ujemanja predlog (ang. Template Matching): poskrbijo za hitrejši izračun ter manjšo porabo sistemskih virov,
  • Reimplementirano orodje uporabniškega vmesnika ProfileBox sedaj omogoča sočasen prikaz do 8 grafov, prikaz profilov, numeričnih podatkovnih polj, enostavnih geometrij in linearnih funkcij za označevanje referenčnih mej ali nivojev, in še več!

Navdušenci, razvijte aplikacije strojnega vida brezplačno!
Podjetje Adaptive Vision nudi tudi brezplačno različico svojega zmogljivega integriranega razvojnega okolja za grafično programiranje, Studio for OpenCV. Namenjena je navdušencem in študentom, ki bi radi brez programerskega znanja spoznali zmogljivosti odprtokodne knjižnice OpenCV.

Studio for OpenCV uporablja enak prijazen intuitiven vmesnik za grafično programiranje kot Adaptive Vision Studio, le da so vgrajene programske funkcije nadomeščene s funkcijami knjižnice OpenCV. Zmogljivosti te knjižnice boste hitro spoznali s pomočjo številnih vključenih primerov programov in z njimi povezanih vodičev. Poleg tega se boste naučili uporabljati profesionalno grafično programsko okolje za strojni vid.

Svoje projekte, izdelane v Studio for OpenCV, boste brez težav odprli in razširili tudi v polni različici okolja Adaptive Vision Studio.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50

https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!