Ali se investicija v popolnoma električni stroj izplača?

logo

To vprašanje je bilo postavljeno že mnogokrat. Po več kot 10 letih proizvodnje strojev IntElect, je Peter Gladigau,vodja razvoja električnih strojev v Sumitomo (SHI) Demag, sestavil 10 dobrih razlogov zakaj zamenjati hidravlični stroj za brizganje za popolnoma električnega. Preprosto povedano: ‘Popolnoma električen stroj za brizganje še nikoli ne bil tako učinkovit, tako natančen in hiter’.

1. Optimalna investicija, hitrejši ROI
Več kot 10 let po lansiranju prve generacije IntElect, popolnoma električnega stroja za brizganje Sumitomo (SHI) Demag na tržišče, je zdaj bolj tehnično razvit in tehnološko močnejši , kot kdaj koli prej. Investicija v popolnoma električen stroj se povrne v povprečju že v letu in pol, odvisno od izdelka in procesa, je lahko ta doba še krajša.
2. Krajši čas cikla
V nasprotju s svojim hidravličnim ekvivalentom, lahko popolnoma električen IntElect opravi več funkcij hkrati v vzporednih operacijah. Visoko dinamični pogonski motorji zagotavljajo hitre in natančne premike.
Časi menjave so v nizkih milisekundah zaradi lastne napredne pogonske tehnologije, kot so pretvorniki frekvence, nadzorni moduli in pogonski motorji. Že samo to prihrani 0,5 s na cikel.
3. Največja zmogljivost direktnih pogonov
Visoko dinamični premiki, ne le pomagajo skrajšati cikel, ampak so odgovorni za povišanje kakovosti izdelka. Posebej pri brizgalnih strojih Sumitomo (SHI) Demag, direktni pogon zagotavlja najvišjo zmogljivost v smislu dinamike in natančnosti. Ta kombinacija je mogoča le, ker so pogoni izdelani posebej za brizgalne stroje in so izdelani v matični družbi Sumitomo na Japonskem. Ta glavna prednost je edinstven prodajni vidik na evropskem trgu proizvajalcev strojev za brizganje plastike.
4. Zagotovljena kakovost
Kontinuirana kakovostna proizvodnja skozi celoten življenjski cikel stroja je še ena od pomembnih prednosti strojev serije IntElect. Kakršna koli odstopanja v kakovosti v ustaljenih procesih, do katerih pride zaradi obrabe hidravličnega sistema, ventilov in spremenljivi kakovosti olja, so pri električnem stroju izključena.
5. Prilagojene industrijske rešitve
Industrijsko specifični aranžmaji opreme, na primer za medicinsko tehnologijo, brizganje tekočega silikona (LSR) ali več-komponentno tehnologijo, pripomorejo k popolno opremljenemu stroju za specifično uporabo. Naše strokovno znanje, vloženo v razvoj stroja pa vam pomaga pri doseganju optimalnih proizvodnih pogojev.
6. Manj izmeta
Po zaslugi Sumitomo (SHI) Demag activeLock tehnologije se nepovratni ventil IntElect serije avtomatsko zapre po odmerjanju. To pripomore k višji ponovljivosti procesa in zmanjša nihanje v velikosti blazinice in masi brizga. Nihanja v masi so lahko zmanjšana na deset tisočink grama za uporabo v aplikacijah s strogo natančnostjo. S tem je na dosegu roke tudi proizvodnja brez izmeta slabih kosov.
7. Bolj učinkovita uporaba energije
V primerjavi s hidravličnimi stroji, posebej razviti pogoni za popolnoma električni brizgalni stroj uporabljajo elektriko le, ko je to potrebno. Kinetična energija se povrne z rekuperacijsko tehnologijo. IntElect 50 zadnje generacije lahko, na primer, doseže minimalno porabo energije tudi do 1,15 kW/h. to prekaša že navaden standardni čajnik, ki porabi 2,4 kW/h.
8. Nižja cena vzdrževanja in manj zastojev
V primerjavi s hidravličnimi stroji imajo popolnoma električni manj mehanskih komponent, ki so izpostavljene obrabi. Ker ni treba menjati olja ali hidravličnih cevi, lahko vzdrževanje stane tudi do 50 % manj.
Zaradi visoke ponovljivosti gibov osi, so nenačrtovani zastoji proizvodnje stvar preteklosti.
9. Popolno oblikovano
Popolnoma električen IntElect je na voljo z zapiralnimi silami med 50 in 500 tonami. Razmik med vodili, višina orodja in pomik odpiranja so optimizirani za večja orodja. IntElect je s svoj kompaktno obliko posebej primeren za večja, več gnezdna orodja.
10. Minimalno poseganje delavca
Ko je IntElect pravilno postavljen in nastavljen, delo poteka samostojno in skoraj brez poseganja delavca. Visoka ponovljivost pogonov skupaj s snemanjem izmerjenih vrednosti zmanjša čas zagona in dovoljuje hiter in varen zagon proizvodnje.
Če se sprašujete ali obstaja stroj serije IntElect, ki bi ustrezal vaši aplikaciji nas povprašajte za neobvezno mnenje. Naša ekipa bo z veseljem svetovala za integracijo najbolj učinkovite serije strojev za brizganje plastike v vaše proizvodne prostore.

TOP TEH PE Grosuplje
Cesta Toneta Kralja 26
1290 Grosuplje
T 00 386 (0)1 7871 661
E info@topteh.si

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!