Aplikacijski komplet za oprijem, ki temelji na vidu

logo

SCHUNK Intec GmbH
Povezovanje mehanskega in logičnega prijema je zdaj postalo preprosto. Podjetje SCHUNK, specializirano za avtomatizacijo, je razvilo 2D komplet za rokovanje s posameznimi predmeti, ki so naključno razporejeni na eni ravnini.

Jedro tega inteligentnega sistema je v podjetju razvita programska oprema za umetno inteligenco, ki je predhodno nameščena na SCHUNKOVEM lastnem industrijskem osebnem računalniku (SVC). Ta popolnoma usklajen paket strojne in programske opreme ter storitev izhaja iz enega vira in se lahko uporablja za vse robote.

Odstranjevanje posameznih, naključno razporejenih in nepozicioniranih delov s tekočega traku, pladnja ali odlagalne mize je običajna operacija v številnih industrijskih proizvodnih postopkih. Nato se običajno dodatno obdelajo, ločijo ali prenesejo v stroj – ročno ali samodejno. Avtomatizirano ravnanje z roboti, prijemali in vizualnimi sistemi je zahtevno in zahteva izkušnje na področju obdelave slik, osvetlitve in procesne tehnologije. S kompletom za prijemanje SCHUNK zdaj ponuja celovito rešitev, s katero je veliko lažje začeti z avtomatiziranim ravnanjem s predmeti. Uporabniki lahko enostavno integrirajo sistem “plug-and-play”, sisteme, ki temeljijo na vidu, in takoj uvedejo avtomatizacijo. To bo koristilo predvsem podjetjem, ki so še vedno v začetni fazi avtomatizacije svojih proizvodnih procesov. Predhodno znanje o programiranju ali obdelavi slik ni potrebno. Popolna združljivost vseh sestavnih delov je velika prednost za uporabnika – SCHUNK deluje kot ena kontaktna točka za celotno rešitev.

Jedro tega je programska oprema za umetno inteligenco podjetja SCHUNK
Po aplikacijskih kompletih MTB za preprosto delno avtomatizacijo polnjenja in praznjenja strojev je 2D komplet za prijemanje dodatni modul, s katerim strokovnjak za avtomatizacijo SCHUNK svojim strankam ponuja konkretno rešitev za večjo učinkovitost in produktivnost. Komplet združuje inteligentno prepoznavanje predmetov in prilagodljivo prijemanje z intuitivno uporabnostjo ter ga je mogoče prilagoditi posebnim zahtevam strank. Ta popolnoma usklajena avtomatizacijska rešitev za prijemanje in odlaganje nepozicioniranih obdelovancev je sestavljena iz sistema kamer, ki vključujejo objektiv, sistem za prijemanje, specifičnega za posamezno aplikacijo, lastni industrijski računalnik podjetja SCHUNK (SVC) in vtičnik za enostavno integracijo v nadzorni sistem robota. Srce sistema je programska oprema za umetno inteligenco, ki jo je razvil SCHUNK in ki zanesljivo zagotavlja zaznavanje tudi v spremenljivih svetlobnih pogojih. Vse komponente v kompletu so med seboj natančno usklajene in so zanesljive za uporabo pri procesu.

Z novim 2D kompletom za prijemanje – tukaj prikazanem v kombinaciji z novim električnim univerzalnim prijemalom EGU – lahko zanesljivo in prilagodljivo obdelujete neobdelane in končne dele različnih velikosti.

Avtomatiziran za optimalen prijem
Sistem kamer zanesljivo zazna obdelovance na določeni ravnini, tudi v neugodnih svetlobnih razmerah, pri čemer izračuna možne prijeme in preveri trke. Obdelovancev ni več treba vnaprej razvrščati ali postavljati; uporabniki lahko ohranijo svoje prejšnje postopke. Zaznavanje obdelovancev uporablja umetno inteligenco za iskanje predhodno opredeljenih predmetov. Programska oprema izračuna, kako je mogoče obdelovanec prijeti brez trkov v opredeljenem delovnem prostoru, pri čemer uporabi interferenčne obrise prstov in obdelovanca, ki so bili predhodno opredeljeni v programski opremi. Po zaznavi se samodejno izračunajo prijemi brez trkov in pristopne točke, ki se v nekaj sekundah posredujejo robotu. Pri tem je SCHUNK vključil svoje večdesetletne izkušnje na področju načrtovanja samodejnega prijemanja.
Uporabnik lahko s pomočjo pripravljenih programskih modulov integrira 2D komplet za prijemanje v različne robote ali sodelovalne robote (kobote), ne glede na proizvajalca. SCHUNK v kompletu dobavlja ustrezen vtičnik za robota. Med pogovori s stranko in opredelitvijo njenih zahtev se sestavi in preverja kombinacija prilagojena namenu. Glede na situacijo prijemanja je mogoče za vsako vrsto kobota kombinirati ustrezna prijemala – električna, magnetna, lepilna ali pnevmatska. Z uporabo ”Pomočnika za izračun in dimenzioniranje prijema” podjetja SCHUNK in dejansko validacijo v CoLAB Robot Application Center je mogoče natančno preveriti, kako dobro lahko izbrano prijemalo prijema obdelovance pred njegovo uporabo.

2D komplet za prijemanje uporabnikom iz številnih panog omogoča zajemanje in postavljanje naključno razporejenih delov na eni ravni – na primer z vibracijske mize, proizvodne linije ali nosilca tovora. Kovinskopredelovalna industrija, avtomobilski sektor, podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnim inženiringom in logistiko ter naravoslovno-znanstveni sektor z uporabo kompleta pridobijo zanesljivost, natančnost postopkov in dosegajo večjo produktivnost. Ročno rokovanje, ki je nagnjeno k napakam, tako postane stvar preteklosti in dragoceni človeški viri se tako lahko uporabijo za bolj zapletene in manj monotone naloge. Komplet se lahko uporablja v čistih in rahlo umazanih proizvodnih okoljih.

Validacija aplikacije v CoLabu
V CoLabu, SCHUNK Robot Application Center, je mogoče 2D komplet za prijemanje temeljito preizkusiti in preveriti njegovo ustreznost za dejansko uporabo. Tako je na primer mogoče ugotoviti, kako zanesljivo kamera zazna obdelovance ter ali funkcije dvigovanja in nameščanja obdelovancev potekajo z uporabo zanesljivega postopka. Poleg tega stranka prejme pomembno podporo pri implementaciji svojih nalog ali namestitvi sistema za svoje prve obdelovance. Tako je veliko lažje najti ustrezno aplikativno rešitev, prilagojeno zahtevam, kar zmanjšuje tveganja in pospešuje uvedbo rešitve za avtomatizacijo.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!