Avtomatizirano polnjenje strojnih orodij

logo

SCHUNK Intec GmbH
Za hiter začetek: aplikacijski kompleti MTB.

Avtomatizirano polnjenje in praznjenje v samo nekaj korakih: SCHUNK z novimi aplikacijskimi kompleti MTB omogoča preprost prehod na delno avtomatizacijo s pomočjo sodelovalnih robotov (cobotov). Prijemala in električni primeži so vključeni in popolnoma prilagojeni uporabi v strojni obdelavi za rezanje kovineter jih je mogoče kombinirati spovezovalnimi kompleti, ki so specifični za posamezne robote. To prihrani čas med načrtovanjem, omogoča do 50 odstotkov hitrejše polnjenje in praznjenje ter izboljša izkoriščenost stroja.

Sodelovalni roboti (coboti) so popolni pomočniki. Mobilni so in preprosti za uporabo pri polnjenju in praznjenju strojev v proizvodni hali. Vstavljajo neobdelane dele in odstranjujejo končne izdelke. S tem zaposlene razbremenijo monotonih in stresnih opravili in jim omogočajo, da se posvetijo drugim delovnim nalogam. Toda, kako začeti z avtomatiziranimi uporabami? Z novimi SCHUNKOVIMI aplikacijskimi kompleti MTB je zelo preprosto. Specialisti za avtomatizacijo so posebej za ta namen razvili tri komplete.

Prijemanje in vpenjanje iz enega vira
Glede na prostor in nalogo so na voljo aplikacijski kompleti z enojnimi ali dvojnimi prijemali. Vsak komplet vključuje eno ali dve univerzalni prijemali JGP-P s šobo za izpihovanje in zatesnjeno ventilsko škatlo. SCHUNK je konec lanskega leta lansiral visoko zmogljivo 2-prstno vzporedno prijemalo. »Komplet z dvema prijemaloma« zagotavlja največjo produktivnost, saj lahko dva prijemala nalagata in razkladata stroj v eni operaciji, kar pomeni skoraj 50-odstoten prihranek časa. Zagon je še posebej hiter in enostaven. SCHUNK ponuja tudi tretji aplikacijski komplet za avtomatizirano stacionarno vpenjanje obdelovanca za ta namen. Električni primež in prijemalo sta sestavna dela enega kompleta iz enega vira. Komplet vključuje kompakten vpenjalni blok PGS3 z ventilskimi priključki, ki ne zahteva veliko vzdrževanja. Z integrirano prirobnico se lahko namesti na strojno mizo. V krmilni sistem robota je mogoče enostavno integrirati tako prijemalni kot vpenjalni blok.

Novi SCHUNKOVI aplikacijski kompleti MTB so priročni in olajšajo prehod na delno avtomatizacijo strojnih orodij s sodelovalnimi roboti (coboti). Slika: SCHUNK

Zaradi hermetično zaprte ventilske škatle so priročni kompleti izdelkov popolnoma prilagojeni uporabi v zahtevnih delovnih pogojih rezalnih strojev. Prijemalni komplet vključuje vgrajeno šobo za izpihovanje in dodatno razbremeni operaterja stresnih nalog: umazanija in okruški se samodejno odstranijo iz električnega primeža in obdelovanca. Ročno odstranjevanje s stisnjenim zrakom ni več potrebno, območja vpenjanja pa so popolnoma očiščena za ponovljivo vpenjanje. Aplikacijski kompleti so na voljo za sodelovalne robote (cobote) OMRON Universal Robots, TM, Doosan in FANUC. S posebnimi kabli, cevmi in posameznimi priključnimi kompleti za robote lahko uporabniki v samo nekaj korakih povežejo komponente iz SCHUNKA s cobotom in stroj je pripravljen za avtomatizirano polnjenje in praznjenje stroja.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!