Avtomatizirano polnjenje strojnih orodij

logo

SCHUNK Intec GmbH
Za hiter začetek: aplikacijski kompleti MTB.

Avtomatizirano polnjenje in praznjenje v samo nekaj korakih: SCHUNK z novimi aplikacijskimi kompleti MTB omogoča preprost prehod na delno avtomatizacijo s pomočjo sodelovalnih robotov (cobotov). Prijemala in električni primeži so vključeni in popolnoma prilagojeni uporabi v strojni obdelavi za rezanje kovineter jih je mogoče kombinirati spovezovalnimi kompleti, ki so specifični za posamezne robote. To prihrani čas med načrtovanjem, omogoča do 50 odstotkov hitrejše polnjenje in praznjenje ter izboljša izkoriščenost stroja.

Sodelovalni roboti (coboti) so popolni pomočniki. Mobilni so in preprosti za uporabo pri polnjenju in praznjenju strojev v proizvodni hali. Vstavljajo neobdelane dele in odstranjujejo končne izdelke. S tem zaposlene razbremenijo monotonih in stresnih opravili in jim omogočajo, da se posvetijo drugim delovnim nalogam. Toda, kako začeti z avtomatiziranimi uporabami? Z novimi SCHUNKOVIMI aplikacijskimi kompleti MTB je zelo preprosto. Specialisti za avtomatizacijo so posebej za ta namen razvili tri komplete.

Prijemanje in vpenjanje iz enega vira
Glede na prostor in nalogo so na voljo aplikacijski kompleti z enojnimi ali dvojnimi prijemali. Vsak komplet vključuje eno ali dve univerzalni prijemali JGP-P s šobo za izpihovanje in zatesnjeno ventilsko škatlo. SCHUNK je konec lanskega leta lansiral visoko zmogljivo 2-prstno vzporedno prijemalo. »Komplet z dvema prijemaloma« zagotavlja največjo produktivnost, saj lahko dva prijemala nalagata in razkladata stroj v eni operaciji, kar pomeni skoraj 50-odstoten prihranek časa. Zagon je še posebej hiter in enostaven. SCHUNK ponuja tudi tretji aplikacijski komplet za avtomatizirano stacionarno vpenjanje obdelovanca za ta namen. Električni primež in prijemalo sta sestavna dela enega kompleta iz enega vira. Komplet vključuje kompakten vpenjalni blok PGS3 z ventilskimi priključki, ki ne zahteva veliko vzdrževanja. Z integrirano prirobnico se lahko namesti na strojno mizo. V krmilni sistem robota je mogoče enostavno integrirati tako prijemalni kot vpenjalni blok.

Novi SCHUNKOVI aplikacijski kompleti MTB so priročni in olajšajo prehod na delno avtomatizacijo strojnih orodij s sodelovalnimi roboti (coboti). Slika: SCHUNK

Zaradi hermetično zaprte ventilske škatle so priročni kompleti izdelkov popolnoma prilagojeni uporabi v zahtevnih delovnih pogojih rezalnih strojev. Prijemalni komplet vključuje vgrajeno šobo za izpihovanje in dodatno razbremeni operaterja stresnih nalog: umazanija in okruški se samodejno odstranijo iz električnega primeža in obdelovanca. Ročno odstranjevanje s stisnjenim zrakom ni več potrebno, območja vpenjanja pa so popolnoma očiščena za ponovljivo vpenjanje. Aplikacijski kompleti so na voljo za sodelovalne robote (cobote) OMRON Universal Robots, TM, Doosan in FANUC. S posebnimi kabli, cevmi in posameznimi priključnimi kompleti za robote lahko uporabniki v samo nekaj korakih povežejo komponente iz SCHUNKA s cobotom in stroj je pripravljen za avtomatizirano polnjenje in praznjenje stroja.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

LAPP in obnovljivi viri energije

Klimatske spremembe za človeštvo predstavljajo resen problem. Pomembno je, da se tega zavedajo tako gospodarstva kot tudi vlade. Najhitrejši učinek na okolje bi dosegli, če bi se odpovedali komoditetam modernega sveta.

Nadomestite mehanske z magnetnimi zobniki

Kako to, da se o magnetnih prenosih tako malo govori? Poglejte si zanimiv video o megnetnih prenosih: https://www.youtube.com/watch?v=DAWVetrtD9U

Frekvenčni pretvornik GA700 za industrijske aplikacije

Vsestranski frekvenčni pretvornik za industrijsko uporabo Yaskawa GA700 odlikujejo velika prilagodljivost, majhne dimenzije in številne vgrajene funkcije.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!