AXILE G8 – Visokozmogljivi portalni 5-osni vertikalni obdelovalni center

logo

MB-NAKLO je nedavno v svoj portfolio dodal proizvajalca linije strojev Buffalo Machinery in tako pridobil zastopstvo za prodajo obdelovalnih stroježv Microcut in Axile. Axile se uvršča med vodilne blagovne znamke na področju 5-osnih obdelovalnih centrov.

Podjetje Buffalo Machinery je bilo ustanovljeno leta 1979 in se nahaja v osrednjem Tajvanu – Taichungu, ki slovi po svoji vlogi svetovnega središča industrije obdelovalnih strojev. Buffalo Machinery proizvaja in ponuja celotno linijo strojev: vertikalne obdelovalne centre, horizontalne vrtalne in rezkalne stroje, stružnice in 5-osne HSC obdelovalne centre. Je eden najhitreje rastočih proizvajalcev obdelovalnih strojev na Tajvanu. Je prvi tajvanski proizvajalec strojev, ki pri svojih 5-osnih HSC obdelovalnih centrih uvaja tehnologijo SMT (Smart Machining Technology). Buffalo Machinery od leta 1983 uspešno trži svojo lastno blagovno znamko “Microcut”, ki predstavlja kakovost in izjemne zmogljivosti obdelovalnih strojev za kovine. Kot odgovor na zahteve industrije 4.0 je Buffalo Machinery razvil tudi posebno linijo obdelovalnih strojev z ekskluzivno patentirano tehnologijo – to so stroji pod blagovno znamko Axile.

Visokozmogljivi vertikalni obdelovalni centri Axile serije G osvajajo svet in postajajo eden najbolje prodajanih 5-osnih strojev na svetu! To se ni zgodilo po naključju. Že v startu je bil vsak model posebej razvit kot odgovor vrhunskim nemškim in japonskim proizvajalcem, ki so tradicionalno veljali za vodilne proizvajalce na tem trgu. Pri kakovosti izdelave pri seriji G ni nobenih kompromisov, nekatere ključne komponente so na primer tudi evropskega oziroma nemškega porekla (vreteno, sklop mize). Buffalo Machinery je v Evropi namestil skupno že več kot 400 strojev Axile serije G – od tega jih je bilo 200 prodanih v Nemčijo, kar pomeni, da stroji ustrezajo tudi najstrožjim zahtevam trga.

Axile G8 je napreden, večopravilni 5-osni obdelovalni center, primeren za obdelovance do 1300 kg, za obdelavo kompleksih delov z visoko hitrostjo in z enim vpetjem. To omogoča drastično znižanje časa obdelave, kar strankam zagotavlja konkurenčno prednost.

Pomembna lastnost serije G je Gantry izvedba – popolna zaprta oblika v obliki črke U, ki nudi vrhunsko togost in stabilnost ter zagotavlja izjemno ergonomijo za dostop operaterja do delovnega območja. Sistem z dvojnim pogonom na osi Y pri Axile G8 zagotavlja močno potisno silo in uravnoteženost obeh strani vodil. Ta sistem je pri Axile G8 na voljo kot standardna oprema – to pomeni, da uporabniki brez dodatnega plačila dobijo dve kroglični vreteni z direktno gnanimi motorji, dvojna linearna vodila in dvojne merilne letve.

Delovna miza premera 800 mm, z direktnim pogonom in z vodno hlajenimi navornimi motorji, ter maksimalno dovoljeno obremenitvijo 1300 kg zagotavljajo najvišjo raven natančnosti in dinamike. Nagibna A-os in vrtljiva C-os pokrivata območje +-120 ° oziroma 360 °, in sta opremljeni s hidravlično zavoro. Obe osi sta visoko natančni in omogočata obdelavo z zelo dobro kvaliteto površine. Axile G8 je tako optimalna izbira pri izdelavi kompleksnih kosov, kot sta oblikovanje kontur in 3D obdelava.

Obdelovalni center Axile G8 je na voljo s sistemom ART. To je inteligenten nadzorni sistem, ki zagotavlja zanesljivost, predvidljivost in vsebuje funkcije avtomatizacije. Sistem ART uporabnikom pomaga doseči 24-urno delovanje brez nepredvidenih izpadov.
Velika prednost strojev Axile je njihova napredna proizvodna in dobavna veriga, ki omogoča stroškovno učinkovit proizvodni postopek in minimalne stroške, rezultat tega pa je izjemno razmerje med ceno in kakovostjo!

Končna obdelava in zasnova stroja je brez primere in je zato razumljivo, zakaj serija G predstavlja veliko konkurenco vrhunskim proizvajalcem tovrstnih strojev.

Nekatere karakteristike, ki so standardno vključene pri seriji G:

 • Inline vreteno 20.000 vrt/min, 25/40 kW, 87/135 Nm (proizvajalec Kessler. Nemčija)
 • 2-osna vrtljiva miza z navornimi motorji in zavorami (proizvajalec Kessler, Nemčija)
 • Oprema Blum za nastavitev orodja, integrirano v mizo
 • Tipalo za obdelovanec (proizvajalec Heidenhain ali Renishaw)
 • Kinematika + referenčna krogla
 • Sistem hlajenja skozi vreteno, 20bar
 • DCM: dinamično spremljanje kolizij
 • TPC: nadzor položaja nastavitve orodja
 • SVS: nadzor vibracij vretena
 • AAC: nadzor aksialne natančnosti
 • Linearne povratne informacije o oseh X, Y in Z
 • Direktni merilni sistem na Kesslerjevi rotacijski mizi
 • Samodejno programabilna streha za dodajanje kosov z žerjavom
 • Swarf sistem za izpiranje

Več informacij o strojih AXILE najdete na spodnjem naslovu.
MB-NAKLO d.o.o.
ORODJA – AVTOMATIZACIJA – STROJI
Toma Zupana 16, 4202 Naklo
info@mb-naklo.si
davor.susnik@mb-naklo.si
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!