BIAX komplet z mikrobrusilnikom »SE 50 silent grinder«

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Janez Draksler
BIAX – blagovna znamka s tradicijo, je znana po svojih visoko natančnih industrijskih brusilnikih. Pred leti so tržišču uspešno predstavili električni mikro motor v sklopu mikro brusilnikov »SE 50 tihi brusilnik«.

Komplet vsebuje kompaktno krmilno enoto (SEB 50) in robusten, visoko precizen ročni brusilnik z mikro motorjem (ESB 3-50). Na voljo je tudi »slim« izvedba orodja (ESS 3-50), za bolj občutljivo delo, kjer boste morda morali držati brusilnik kot pero, ter modularni kotni ročni brusilnik (ESW 3-50, priporočena najvišja hitrost 20.000 vrt/min). Dodatki vključujejo nožno stikalo za nastavitev dinamike in nožno stikalo za vklop/izklop.

Gredi premera 3 mm se lahko namestijo na vse brusilnike. Na voljo pa so tudi zelo precizne klešče v velikostih 1,6 mm (3/32”), 2,35 mm in (1/8”) 3,175 mm. Menjava orodja se lahko izvede preprosto in brez kakršnega koli dodatnega orodja, zahvaljujoč sistemu hitrega vpenjanja. Hitrost je mogoče nastaviti do 50.000 vrt/min, moč je 150 W.
Kompaktni mikro motorji BIAX so neverjetno tihi pri uporabi, tako da je mogoče več naprav brez težav upravljati na kratki razdalji. Njihova uravnoteženost skupaj z lahkim in kompaktnim dizajnom omogoča neprekinjeno in učinkovito delo brez utrujenosti. Hkrati pa mikro motorji delujejo zanesljivo in zahtevajo malo vzdrževanja. Za to je zaslužna tudi posebna zatesnitev zmogljivih krogličnih ležajev. Vse komponente so izdelane v Nemčiji.

Celoten program BIAX je na voljo v podjetju MB-NAKLO, ki je tudi zastopnik za omenjeno blagovno znamko.

MB-NAKLO d.o.o.
janez.draksler@mb-naklo.si
GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!