BIAX komplet z mikrobrusilnikom »SE 50 silent grinder«

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Janez Draksler
BIAX – blagovna znamka s tradicijo, je znana po svojih visoko natančnih industrijskih brusilnikih. Pred leti so tržišču uspešno predstavili električni mikro motor v sklopu mikro brusilnikov »SE 50 tihi brusilnik«.

Komplet vsebuje kompaktno krmilno enoto (SEB 50) in robusten, visoko precizen ročni brusilnik z mikro motorjem (ESB 3-50). Na voljo je tudi »slim« izvedba orodja (ESS 3-50), za bolj občutljivo delo, kjer boste morda morali držati brusilnik kot pero, ter modularni kotni ročni brusilnik (ESW 3-50, priporočena najvišja hitrost 20.000 vrt/min). Dodatki vključujejo nožno stikalo za nastavitev dinamike in nožno stikalo za vklop/izklop.

Gredi premera 3 mm se lahko namestijo na vse brusilnike. Na voljo pa so tudi zelo precizne klešče v velikostih 1,6 mm (3/32”), 2,35 mm in (1/8”) 3,175 mm. Menjava orodja se lahko izvede preprosto in brez kakršnega koli dodatnega orodja, zahvaljujoč sistemu hitrega vpenjanja. Hitrost je mogoče nastaviti do 50.000 vrt/min, moč je 150 W.
Kompaktni mikro motorji BIAX so neverjetno tihi pri uporabi, tako da je mogoče več naprav brez težav upravljati na kratki razdalji. Njihova uravnoteženost skupaj z lahkim in kompaktnim dizajnom omogoča neprekinjeno in učinkovito delo brez utrujenosti. Hkrati pa mikro motorji delujejo zanesljivo in zahtevajo malo vzdrževanja. Za to je zaslužna tudi posebna zatesnitev zmogljivih krogličnih ležajev. Vse komponente so izdelane v Nemčiji.

Celoten program BIAX je na voljo v podjetju MB-NAKLO, ki je tudi zastopnik za omenjeno blagovno znamko.

MB-NAKLO d.o.o.
janez.draksler@mb-naklo.si
GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!