CoLab, novi aplikacijski center podjetja SCHUNK

logo

Zagotavljanje večje varnosti načrtovanja za uporabo v avtomatizaciji.

Novi aplikacijski center CoLab na lokaciji Brackenheim-Hausen nudi strankam dovolj prostora za preizkušanje svojih rešitev za avtomatizacijo v realnem okolju in njihovo potrditev s strani SCHUNK-ovih strokovnjakov. Poudarek aplikacijskega centra je predvsem na novih tehnologijah in področjih uporabe.

Možnosti avtomatizacije so raznolike in nove tehnologije nenehno širijo spekter možnosti. Zaradi negotovosti se uporabniki večkrat ne odločijo za implementacijo avtomatiziranih procesov, tudi če obstaja neodkrit potencial. Ali je načrtovana uporaba sodelovalnih robotov (cobotov) s tehničnega vidika izvedljiva? Ali je izbrana prijemalna rešitev prava za optimalno rokovanje z mojimi obdelovanci? Ali bomo dosegli želeni čas cikla? Prav zato je SCHUNK razširil svojo ponudbo in zasnoval nov aplikacijski center: na ta vprašanja boste dobili odgovor. CoLab uporabnikom ponuja potreben okvir za razpravo in razvoj rešitev za njihove potrebe s podporo aplikacijskih inženirjev podjetja SCHUNK. CoLab je razdeljen na majhne celice za lahko oblikovanje, industrijske robote in preskusne nastavitve. Za iskanje ustrezne rešitve za praktične probleme je na voljo dvanajst industrijskih robotov in sodelovalnih robotov. »Naše stranke v CoLabu podpiramo in nudimo širok nabor izdelkov iz portfelja SCHUNK za hiter in priročen razvoj ustrezne rešitve za vsak namen uporabe. Pri validaciji imamo možnost upoštevati vse posebne zahteve in ponuditi zadovoljive odgovore na vsa vprašanja, pojasnjuje dr. ing. Fabian Ballier, vodja ekipe CoLab.

Poudarek CoLaba je na novih SCHUNK-ovih tehnologijah in področjih uporabe. Ballier in njegovi sodelavci nudijo podporo za uporabe z novim prijemalom SCHUNK ADHESO in zagotavljajo testno okolje za uporabe z magnetnimi prijemali. Lahki roboti se uporabljajo pri večini namenov uporabe. Brez težav je mogoče implementirati tudi običajne industrijske robote drugih proizvajalcev. »CoLab nam ponuja priložnost, da skupaj z našimi strankami odpremo nova področja uporabe in pridobimo izkušnje o uporabi novih tehnologij. Uporabniki imajo možnost, da se sami prepričajo, kako bi rešitev lahko delovala, in jo vnaprej preizkusiti,« poudarja Ballier. Stranke lahko CoLab obiščejo osebno ali prek digitalnih srečanj in spletnih seminarjev. Vsi, ki jih zanima vnaprejšnja validacija rešitve za avtomatizacijo, se lahko obrnejo na svojega SCHUNK-ovega svetovalca za terenske storitve ali našo tehnično prodajno ekipo.

logoSCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
kathrin.mueller@de.schunk.com
vwww.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!