Dankon, d. o. o. – SIEMENS – Elektromotorji Simotics

Dankon, d. o. o.
Avtor: Aleš Kovačec

V podjetju Dankon, d. o. o., smo že pred nekaj leti v prodajni program vključili elektromotorje proizvajalca Siemens. Ponujamo vse tipe motorjev, usmerjamo pa se predvsem na asinhrone motorje do moči 250 kW.

Zagotavljamo:

  • tehnično podporo in izbiro motorjev glede na zahteve
  • dobavo elektromotorjev in rezervnih delov
  • svetovanje pri poprodajnih aktivnostih

V časih, ko se vse vrste energentov občutno dražijo, je smiselno optimizirati njihovo porabo – tudi porabo električne energije. Pogoni z elektromotorji porabijo približno 70 % električne energije v industriji. Sodobnejši motorji, ki imajo boljše izkoristke, omogočajo velike prihranke energije. Tudi zadnja Uredba Komisije EU 2019/1781 (Regulation EU) širi spekter motorjev, za katere morajo proizvajalci zagotoviti zahtevane razrede energetske učinkovitosti.

Sprememba, ki bo začela veljati 1. 7. 2023, bo za 2-, 4- in 6-polne elektromotorje z nazivno močjo od vključno 75 kW do vključno 200 kW zahtevala energijski razred učinkovitosti IE4.
Cena elektromotorja z boljšim izkoristkom je višja. V obdobju uporabe motorja predstavljajo nabavna cena, cena vzdrževanja in cena vgradnje dejansko zanemarljiv strošek – v primerjavi s stroškom porabljene električne energije v življenjski dobi motorja.

Siemens na spletu ponuja programsko orodje, ki omogoča izračun tega prihranka (imenuje se SinaSave). To programsko orodje tudi izračuna, v kolikšnem času se razlika v nabavni ceni motorja povrne. Motorji z boljšimi izkoristki prestavljajo manjši obratovalni strošek.

IEC 60034-30-1 določa naslednje razrede za indukcijske motorje (IE = International Efficiency):

  • IE1 (Standard Efficiency)
  • IE2 (High Efficiency)
  • IE3 (Premium Efficiency)
  • IE4 (Super Premium Efficiency)

V podjetju Dankon vam bomo pomagali pri izbiri ustreznega motorja za vašo aplikacijo. Prav tako lahko preverimo delež privarčevane električne energije v primeru nabave varnega motorja. Motor bo tehnično ustrezen za vašo aplikacijo in tudi cenovno konkurenčen. Za vprašanja oz. povpraševanje smo vam na voljo na e-naslovu: ales.kovacec@dankon.si

Dankon, d. o. o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 3200 861
https://www.dankon.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!