Dankon d.o.o. – SIEMENS – INNOMOTICS

Dankon d.o.o.
V podjetju Dankon nudimo svetovanje pri izbiri in dobavi optimalno izbranih elektromotorjev proizvajalca Siemens za vaše aplikacije.

Obenem vas obveščamo, da so v teku spremembe v smislu preoblikovanja podjetja Siemens, na področju pogonske tehnike, ki zajemajo:

  • nizkonapetostne elektromotorje – SIMOTICS LV
  • gonila z motorjem – SIMOGEAR
  • visoko in srednje napetostne aplikacije (motorji in regulatorji) – LDA
  • Weiss tehnologija za pogon vretenskih aplikacij
  • SYKATEC

Siemens je tako s 01. 07. 2023, predstavil podjetje INNOMOTICS, ki ostaja v lasti Siemensa in bo prevzelo proizvodnjo, zastopstvo in prodajo zgoraj navedenih aplikacij. Seveda v smislu poslovanja za vas ne bo večjih sprememb. V dogovoru s podjetjem Innomotics, bo podjetje Dankon, še naprej vaš distributer Siemens elektro motorjev, kot tudi ostale opreme za industrijsko avtomatizacijo. Motorji bodo še vedno imeli Siemens tablico s tehničnimi podatki.
Naj omenimo, da je s 1.7.2023 začela veljati tudi dodatna zahteva (na podlagi uredbe EU 2019/1781) o energetski učinkovitosti motorjev (preglednice so na voljo v Uredbi EU 2019/1781):

  • energijski izkoristek motorjev s povečano varnostjo Ex eb z nazivno močjo, enako ali višjo od 0,12 kW in enako ali nižjo od 1 000 kW, ki imajo dva, štiri, šest ali osem polov, in enofaznih motorjev z nazivno močjo, enako ali višjo od 0,12 kW, ustreza najmanj stopnji izkoristka IE2 iz preglednice 1;
  • energijski izkoristek trifaznih motorjev, ki niso zaviralni motorji, motorji s povečano varnostjo Ex eb ali drugih motorji s protieksplozijsko zaščito, z nazivno močjo, enako ali višjo od 75 kW in enako ali nižjo od 200 kW, ki imajo dva, štiri ali šest polov, ustreza najmanj stopnji izkoristka IE4 iz preglednice 3.

Ta uredba proizvajalcem elektromotorjev nalaga, da morajo elektromotorji z močjo, ki je večja ali enaka od 75kW in manjša ali enaka od 200kW z dva, štiri ali šest polov, zadostiti energetskemu razredu IE4, kar bo vplivalo tudi na višjo nabavno ceno. Cilj uredbe je sicer prihranek električne energije pri končnem uporabniku in posledično tudi znižan strošek električne energije.

V podjetju Dankon vam lahko svetujemo pri izbiri optimalnega motorja za vašo aplikacijo. Za vas bomo izbrali Siemens motor, ki bo tehnično ustrezen za vašo aplikacijo in tudi cenovno konkurenčen. Vaša povpraševanja nam posredujte na info@dankon.si.

Dankon, d. o. o.
Cesta v Gorice 34
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 3200 861
https://www.dankon.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!