dataFEED OPC Suite Extended podjetja Softing ponuja dodatno varnost za integracijo podatkov z OPC UA Reverse Connect

Buxbaum Automation GmbH
Z integracijo OPC UA Reverse Connect v njihov dataFEED OPC Suite Extended V5.22, Softing (distribucija: Buxbaum Automation) omogoča varno komunikacijo med komponentami OPC UA v OT in IT, ki so ločene s požarnimi zidovi ali DMZ.

dataFEED OPC Suite Extended je celovita rešitev za OPC komunikacijo in povezljivost v oblaku, ki zagotavlja dostop do krmilnikov in IoT naprav vodilnih proizvajalcev. Z novo OPC UA Reverse Connect funkcionalnostjo ta paket zagotavlja varno komunikacijo med OPC UA komponentami, ki so ločene s požarnimi zidovi ali DMZ.

Varna povezava
OPC UA Reverse Connect se izogne tradicionalnim povezavam odjemalec-strežnik, pri katerih odjemalec vzpostavi povezavo s strežnikom. Namesto tega se strežnik aktivno poveže z odjemalcem. To je pomembno za omrežja, v katerih je strežnik v zaščitenem okolju, kot je proizvodno omrežje v tovarni. Ni treba odpirati vrat požarnega zidu iz IT omrežja v OT omrežje. Nevarnost napada na proizvodno omrežje je tako odpravljena, saj požarni zid ostane zaprt.

Rešitev “vse v enem” za integracijo podatkov
DataFEED OPC Suite omogoča dostop do krmilnikov vodilnih proizvajalcev, kot so Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi, in krmilnikov Modbus (npr. Wago). Deluje kot prehod med obema OPC standardoma, tako da je mogoče obstoječe OPC Classic komponente in aplikacije vključiti tudi v sodobne OPC UA rešitve za Industry 4.0 aplikacije. Proizvodni podatki se prenesejo v IoT Cloud ali Big Data aplikacije prek MQTT in REST protokolov. Paket podpira tudi shranjevanje produkcijskih podatkov v datoteko, SQL podatkovno zbirko ali MongoDB in CouchDB. Zahvaljujoč obsežni funkcionalnosti za predobdelavo podatkov je mogoče podatke enostavno in prilagoditi.

Več informacij je na voljo v podjetju Buxbaum Automation GmbH.

https://www.myautomation.at

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!