dataFEED OPC Suite Extended podjetja Softing ponuja dodatno varnost za integracijo podatkov z OPC UA Reverse Connect

Buxbaum Automation GmbH
Z integracijo OPC UA Reverse Connect v njihov dataFEED OPC Suite Extended V5.22, Softing (distribucija: Buxbaum Automation) omogoča varno komunikacijo med komponentami OPC UA v OT in IT, ki so ločene s požarnimi zidovi ali DMZ.

dataFEED OPC Suite Extended je celovita rešitev za OPC komunikacijo in povezljivost v oblaku, ki zagotavlja dostop do krmilnikov in IoT naprav vodilnih proizvajalcev. Z novo OPC UA Reverse Connect funkcionalnostjo ta paket zagotavlja varno komunikacijo med OPC UA komponentami, ki so ločene s požarnimi zidovi ali DMZ.

Varna povezava
OPC UA Reverse Connect se izogne tradicionalnim povezavam odjemalec-strežnik, pri katerih odjemalec vzpostavi povezavo s strežnikom. Namesto tega se strežnik aktivno poveže z odjemalcem. To je pomembno za omrežja, v katerih je strežnik v zaščitenem okolju, kot je proizvodno omrežje v tovarni. Ni treba odpirati vrat požarnega zidu iz IT omrežja v OT omrežje. Nevarnost napada na proizvodno omrežje je tako odpravljena, saj požarni zid ostane zaprt.

Rešitev “vse v enem” za integracijo podatkov
DataFEED OPC Suite omogoča dostop do krmilnikov vodilnih proizvajalcev, kot so Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi, in krmilnikov Modbus (npr. Wago). Deluje kot prehod med obema OPC standardoma, tako da je mogoče obstoječe OPC Classic komponente in aplikacije vključiti tudi v sodobne OPC UA rešitve za Industry 4.0 aplikacije. Proizvodni podatki se prenesejo v IoT Cloud ali Big Data aplikacije prek MQTT in REST protokolov. Paket podpira tudi shranjevanje produkcijskih podatkov v datoteko, SQL podatkovno zbirko ali MongoDB in CouchDB. Zahvaljujoč obsežni funkcionalnosti za predobdelavo podatkov je mogoče podatke enostavno in prilagoditi.

Več informacij je na voljo v podjetju Buxbaum Automation GmbH.

https://www.myautomation.at

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!