dataFEED OPC Suite Extended podjetja Softing ponuja dodatno varnost za integracijo podatkov z OPC UA Reverse Connect

Buxbaum Automation GmbH
Z integracijo OPC UA Reverse Connect v njihov dataFEED OPC Suite Extended V5.22, Softing (distribucija: Buxbaum Automation) omogoča varno komunikacijo med komponentami OPC UA v OT in IT, ki so ločene s požarnimi zidovi ali DMZ.

dataFEED OPC Suite Extended je celovita rešitev za OPC komunikacijo in povezljivost v oblaku, ki zagotavlja dostop do krmilnikov in IoT naprav vodilnih proizvajalcev. Z novo OPC UA Reverse Connect funkcionalnostjo ta paket zagotavlja varno komunikacijo med OPC UA komponentami, ki so ločene s požarnimi zidovi ali DMZ.

Varna povezava
OPC UA Reverse Connect se izogne tradicionalnim povezavam odjemalec-strežnik, pri katerih odjemalec vzpostavi povezavo s strežnikom. Namesto tega se strežnik aktivno poveže z odjemalcem. To je pomembno za omrežja, v katerih je strežnik v zaščitenem okolju, kot je proizvodno omrežje v tovarni. Ni treba odpirati vrat požarnega zidu iz IT omrežja v OT omrežje. Nevarnost napada na proizvodno omrežje je tako odpravljena, saj požarni zid ostane zaprt.

Rešitev “vse v enem” za integracijo podatkov
DataFEED OPC Suite omogoča dostop do krmilnikov vodilnih proizvajalcev, kot so Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi, in krmilnikov Modbus (npr. Wago). Deluje kot prehod med obema OPC standardoma, tako da je mogoče obstoječe OPC Classic komponente in aplikacije vključiti tudi v sodobne OPC UA rešitve za Industry 4.0 aplikacije. Proizvodni podatki se prenesejo v IoT Cloud ali Big Data aplikacije prek MQTT in REST protokolov. Paket podpira tudi shranjevanje produkcijskih podatkov v datoteko, SQL podatkovno zbirko ali MongoDB in CouchDB. Zahvaljujoč obsežni funkcionalnosti za predobdelavo podatkov je mogoče podatke enostavno in prilagoditi.

Več informacij je na voljo v podjetju Buxbaum Automation GmbH.

https://www.myautomation.at

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!