Depaletizacija s strojnim vidom in umetno inteligenco

logo

Tipteh d.o.o.
S pametnim sistemom za depaletizacijo, Universal Depalletizer podjetja Photoneo, boste s pomočjo robota učinkovito raztovorili škatle iz palet na določeno mesto ali tekoči trak. Medtem se bodo lahko vaši zaposleni posvetili opravilom, ki zahtevajo kreativnost in kritično razmišljanje.

Izboljšajte vaš delovni proces z različnimi tehnologijami
Klasična depaletizacija je proces raztovarjanja na paleto naloženih škatel na tekoči trak ali neko drugo mesto. Za avtomatizacijo tega procesa že precej tovarn in obratov uspešno uporablja robote za raztovarjanje.

Podjetje Photoneo ponuja pametno rešitev za depaletizacijo Universal Depalletizer, ki združuje 3D strojni vid in napredne algoritme strojnega učenja s pametnimi roboti. Omogoča vam stroškovno učinkovito, varno, zanesljivo, dosledno, učinkovito in hitro raztovarjanje različnih tipov škatel, ki na različne palete niso naložene po vnaprej določenem vzorcu.

Prednosti pametne depaletizacije
Klasičen proces raztovarjanja “v plasteh” (angleško delayerization) poteka tako, da robot s prijemalom zagrabi celotno paleto s škatlami in jo odloži na določeno mesto. Ta proces zahteva veliko več prostora za odlaganje in je manj zanesljiv kot pametna depaletizacija.

V procesu pametne depaletizacije z uporabo umetne inteligence pri raztovarjanju palet dosežete neprimerno boljše rezultate. Ker robotsko prijemalo iz palete raztovarja posamezne škatle, potrebujete za njihovo odlaganje zgolj toliko prostora kot je velika največja škatla. Poleg tega za rokovanje s posameznimi škatlami uporabite manjšo robotsko roko in prijemalo kot za palete in na ta način znatno prihranite.

Z depaletizacijo revolucionirajte logistiko
Na račun pametne rešitve za depaletizacijo bo vaše poslovanje:

  • Učinkovitejše; zanesljivo lahko poberete več kot 5000 tipov škatel, ne glede na njihov vzorec postavitve in tip palete.
  • Hitrejše; učinkovito lahko raztovorite približno 1000 škatel na uro.
  • Robustnejše; robot se ne utrudi in ne potrebuje interakcije s človekom. Dela brez prekinitev (24/7/365) in pobira tudi škatle težke do 50 kilogramov.
  • Cenejše; s pametnim sistemom Photoneo Universal Depalletizer zmanjšate vaše operativne stroške, poskrbeti morate le, da bo na voljo dovolj škatel za raztovarjanje.

To boste dosegli zahvaljujoč:

  • Strojnemu učenju; preverjeni algoritmi sistema prepoznajo različne oblike in velikosti več kot 5000 tipov škatel. Poleg tega se sistem avtomatsko nauči prepoznati še nepoznane oblike škatel.
  • Univerzalnemu prijemalu za vse tipe škatel; Photoneovi inženirji so razvili univerzalno prijemalo, primerno za vse vrste škatel.
  • Odlični stopnji pobiranja; že ob začetku uporabe sistema je stopnja pobiranja 99,7%. Preostalih 0,3% sistem sčasoma pridobi s strojnim učenjem.

Odkrijte potencial umetne inteligence
Photoneo MotionCam-3D kamera je ključni sestavni element pametnega sistema Photoneo Universal Depalletizer. Opremljena je z zmogljivo grafično kartico, ki procesira do 15 miljonov 3D točk na sekundo. Ta 3D kamera za strojni vid procesira sliko in izvaja rekonstrukcijo oblakov točk. Omogoča prepoznavo škatel in poskrbi za večjo učinkovitost in optimizacijo depaletizacije.

Rešitve, ki vključujejo umetno inteligenco, so vsekakor vstopnica v prihodnost. Kot uporabniku pametnih sistemov se vam ni treba več ubadati z zahtevnimi 3D izračuni in načrtovanjem, testiranjem ali odpravljanjem napak. Potrebujete le osnovno znanje mehanike za pravilno izbiro prijemala za opravilo, ki ga izvaja robot.

URL novice:
https://tipteh.com/si/strojni-vid/depaletizacija-s-photoneo-universal-depalletizer/

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!