Digitalna rešitev Connected Manufacturing z naprednim upravljanjem del in virov

HOFFMANN GROUP
Spremljanje ročnih in zunanjih korakov opravil ter organizacija delovnih mest, strojev in ponudnikov storitev v sklopih.

Hoffmann Group je na sejmu AMB v hali 3 na stojnici D77 predstavil nove funkcije svoje digitalne proizvodne rešitve Hoffmann Group Connected Manufacturing. Programska oprema ponuja upravljanje orodij za spremljanje vseh orodij v delavnici v realnem času. Poleg tega omogoča digitalno upravljanje delovnih opravil. Ta funkcija je bila pravkar nadgrajena. Napredni pregled korakov opravil zdaj dodatno vključuje informacije o stanju ročnih in zunanjih delovnih opravil. Uporabniki lahko zdaj delovna mesta, stroje in ponudnike storitev združijo v sklope delovnih opravil in jih dodelijo naročilu. To omogoča podrobno načrtovanje proizvodnje, optimizirano uporabo virov in večjo izkoriščenost strojnega parka.

Z novo funkcijo upravljanja delovnih opravil v Connected Manufacturing lahko uporabnik dodeli ročne korake delovnega opravila določenemu delovnemu mestu in zunanje korake delovnega opravila ponudniku storitev.Komponente ali sklopi, ki so pri ponudniku storitev, so samodejno označeni kot taki, kar pomaga pri načrtovanju proizvodnje. Za optimizacijo dodeljevanja virov lahko zdaj uporabnik združi delovna mesta, stroje in ponudnike storitev tudi v tako imenovane sklope delovnih opravil. To omogoča strukturiranje proizvodnih enot. Ustvarjanje delovnih opravil v sistemu je še hitrejše, saj lahko vse potrebne vire dodelite že s klikom.
Prilagodljiv pregled korakov delovnih opravil zagotavlja dodatno preglednost in priročnost. Vsak uporabnik lahko z izbranimi filtri skrije ali prikaže različne elemente informacij in tako ustvari svoj osebni pregled korakov delovnih opravil. Konfiguracijo filtra lahko shranite in jo nastavite kot privzeti pogled. Ker mora vsak uporabnik za prijavo v Connected Manufacturing uporabiti svoje poverilnice, ima vsak uporabnik vedno svoj pogled, prilagojen posameznemu uporabniku. Splošni pregled prikazuje bistvene elemente na svojih korakih delovnih opravil. To je velika prednost zlasti za večje proizvajalce z bolj porazdeljeno delovno obremenitvijo.

Connected Manufacturing je še posebej enostavno uvesti tam, kjer je v CAM-sistemu že dobro vzdrževana podatkovna zbirka o orodjih. To se nemoteno prenaša v sistem Connected Manufacturing in je trdna podlaga za hitro implementacijo pri upravljanju orodij. Poleg tega je mogoče v rešitev za upravljanje orodij vključiti sistem za izdajo orodja GARANT Tool24. Rezultat je celovit sistem, ki omogoča celodnevno spremljanje orodja in skrajša pretočni čas v proizvodnem oddelku ter tako ustvarja dodatne prihranke. Connected Manufacturing podpira skupno osem CAM-programov, med katerimi je najnovejši program ESPRIT.

Več o Connected Manufacturing
S pomočjo programske rešitve Connected Manufacturing lahko mala in srednja podjetja svoja orodja upravljajo učinkoviteje in optimalno načrtujejo njihovo uporabo. Zato Connected Manufacturing zagotavlja celovit pregled vseh orodij in njihovih digitalnih dvojčkov v realnem času – od načrtovanja projekta v CAM-sistemu do prednastavitev orodij in njihove uporabe na stroju.

Poleg glavnih podatkov se shranjujejo in nenehno posodabljajo tudi podatki o gibanju orodij – kot so skladiščna mesta ali mesta uporabe – in podatki o prednastavitvah orodij. Na podlagi teh informacij je mogoče vedno imeti pravo orodje na pravem mestu in s tem zmanjšati izmet, naknadno obdelavo in izpad stroja. Pregledni in intuitivni vmesniki uporabnikom omogočajo, da lahko začnejo uporabljati programsko rešitev v najkrajšem času s pomočjo standardnega internetnega brskalnika. Serializacija orodja je urejena z RFID-čipi. Rešitev Connected Manufacturing je trenutno na voljo v 11 jezikih.

Hoffmann Group
Hoffmann Group je danes to, kar je, zaradi več kot 4.000 visoko motiviranih ljudi: Vodilni evropski partner za kakovostna orodja, delavniško pohištvo ter osebno varovalno opremo. Skupina Hoffmann s storitvami, ki dopolnjujejo naše izdelke, poenostavlja postopke nabave in dobave za 135.000 strank v 50 državah. Poleg rezalnega, vpenjalnega, merilnega, brusnega in rezalnega orodja portfelj vsebuje tudi ročno orodje, osebno varovalno opremo, delavniško pohištvo in opremo ter digitalne storitve in rešitve. Kupci so velike korporacije, ki kotirajo na borzi, pa tudi mala in srednje velika podjetja.

Poleg blagovnih znamk GARANT in HOLEX družba Hoffmann Group ponuja več kot 500 vrhunskih blagovnih znamk iz enega samega vira. S celovitimi in z zanesljivimi storitvami za stranke v vseh regijah in kakovostjo dostave, certificirano pri TÜV, lahko strokovnjaku za industrijska orodja in opremo s sedežem v Münchnu zaupate, da je zanesljiv in učinkovit partner za svoje stranke.

Za več informacij obiščite www.hoffmann-group.com.

https://www.hoffmann-group.com

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!