Digitalna transformacija brez električne omarice

Murrelektronik GmbH
Pripravimo stroje in sisteme na prihodnost s pomočjo decentralizacije.

Digitalna transformacija na področju avtomatizacije se hitro razvija. V prihodnosti se bomo vse bolj osredotočali na programsko opremo, zaradi česar se bomo srečevali tudi z novimi izzivi. Podjetje Murrelektronik že več let stavi na decentralizacijo in razvija nove izdelke za strojno opremo, ki jih potrebujemo za digitalno transformacijo (module Fieldbus, stikala, napajalnike, IO-Link, kable in konektorje). S svojimi izkušnjami in znanjem o digitalnem dvojčku pa ima močne temelje na področju programske opreme.

Decentralizacija seveda ni namenjena samo enemu ali posameznim izdelkom, temveč moramo nanjo gledati kot na sistem. Samo z obsežnim razmislekom, načrtovanjem in inštalacijo lahko prepoznamo vse potenciale in iz avtomatizacije iztržimo največ. Iz izdelka nastane rešitev šele, ko je inteligentno integriran v celoten sistem. Součinkovanje vseh posameznih komponent tako razvija digitalno transformacijo naprej.

Moduli IO-Link Master
Pri inštalacijah na področju avtomatike je IO-Link sinonim za funkcijo Plug-and-Play. Predvsem zaradi vse bolj zapletenih proizvodnih procesov in sistemov, pri katerih se beleži in povezuje vse več podatkov, ta komunikacijski standard omogoča največjo preglednost od ravni senzorja/aktuatorja do oblaka. Nova modula fieldbus »MVK Pro« in »IMPACT67 Pro« z zaščitno IP67 sta popolni novosti. Modula imata osem večnamenskih master vrat in lahko zahvaljujoč L-kodiranim priključkom M12 preneseta visoke napetosti ter upravljata Ethernet protokole PROFINET, EtherNet/IP in EtherCAT.

Inštalacijske rešitve za strojni vid
Obdelava slik v industriji je v industrijski proizvodnji in logistiki vedno pomembnejša. Z modularnimi rešitvami Plug & Play podjetja Murrelektronik lahko sisteme za strojni vid hitro in fleksibilno zaženemo. Moduli ponujajo tudi možnost obsežnega in natančnega diagnosticiranja ter imajo tako velik vpliv na razpoložljivost naprav.

Sistem za avtomatizacijo Vario-X
Z uporabo decentraliziranega sistema za avtomatizacijo Vario-X postane električna omarica odveč. Platforma Vario-X prenese senzorje in aktuatorje v neposredno bližino stroja ter pri brezšivnem povezovanju decentraliziranih servo pogonov skrbi za zanesljivo upravljanje z napetostjo, signali in podatki. Naprava, ki je bila avtomatizirana z uporabo platforme Vario-X, ima od samega začetka digitalnega dvojčka. Digitalna slika v merilu 1:1 vključuje vse funkcije in parametre originalnega sistema oz. naprave in jo lahko s pomočjo razširjenje resničnosti »postavimo« v kasnejšo proizvodno halo. Digitalni dvojček pomembno prispeva tudi k prediktivnemu vzdrževanju. Z uporabo umetne inteligence lahko prepoznamo nepravilnosti v proizvodnem procesu in pravočasno uvedemo ukrepe za njihovo odpravo. S tem ne prihranimo le stroškov in časa za načrtovanje, temveč tudi za namestitev, obratovanje in servisiranje.

Konektorji MQ15
Stroji in sistemi potrebujejo energijo. Da jih lahko z njo oskrbujemo, potrebujemo preproste rešitve. Konektorji serije MQ15 so odporni na vodo in prah in jih lahko enostavno namestimo s pomočjo sistema za hitro priključevanje. Idealni so za priključitev asinhronih indukcijskih motorjev. Možnost prenosa visokih vrednosti električnega toka (stalna obremenitev do 16 A) pri napetosti do 600 V AC odpira dodaten spekter uporabe.

Sistematična inštalacija s konceptom
Če sistem obravnavamo celostno, lahko že pri inštalacijo odkrijemo veliko možnosti za prihranek ter se izognemo napakam pri namestitvi. Pot do digitalne transformacije je zato vedno treba razumeti kot tandem decentralizacije in učinkovitega, sistemsko razvitega inštalacijskega koncepta.

Fotografije: Murrelektronik GmbH

Murrelektronik GmbH
Concorde Business Park D2/11
A-2320 Schwechat
info@murrelektronik.si
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
https://www.murrelektronik.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!