Digitalni sistemi razsvetljave in avtomatizacije stavb

logoS tržnim trendom aplikacij 5G in pametnih domov so digitalni sistemi razsvetljave in avtomatizacije stavb pritegnili več pozornosti.

Pojavilo se je vprašanje kako istočasno in učinkovito integrirati vse sisteme razsvetljave stavb in pametnih hiš, kako združiti nadzor v sistemu avtomatizacije stavb, kar bi zagotovilo ključno lastnost in prednost pred konkurenti. MEAN WELL je vstopil na trg sistemov za avtomatizacijo zgradb (BA) z gradniki KNX sistemov ter DALI napajalniki, poleg tega pa je sedaj tudi uradno predstavil povsem nov digitalni krmilnik razsvetljave, v smislu dopolnitve in zagotavljanja izdelkov za avtomatizacijo stavb. Serija DLC-02, ki je skladna s predpisi in protokolom DALI-2, lahko nadzoruje DALI digitalni sistem razsvetljave in obenem služi kot KNX prehod. DLC-02-KN (KNX to DALI Gateway), lahko se učinkovito vključi v KNX sistem avtomatizacije zgradb, projektanti lahko izberejo ustrezen izdelek glede na velikost stavbe ali območja.

DLC-02 serije MEAN WELL ustreza Class II, z izoliranim plastičnim ohišjem in se jih pritrjuje na DIN-letev (širine 144 mm). Namestitev v razdelilno omarico je tako hitra in enostavna, prav tako se ga hitro in enostavno poveže in integrira z drugimi izdelki za avtomatizacijo stavb. Ta serija je skladna z najnovejšo regulacijo DALI-2 (krmilna naprava – del 103) in zagotavlja 2 izhodna kanala vodila DALI. Ima vgrajen DALI napajalnik in zagotavlja največ 250 mA toka, vsak kanal pa je mogoče povezati z največ 64 svetilkami (krmilno orodje – del 102/207) in 12 stenskimi stikali ali senzorji (vhodna naprava – del 301 ~ 304 ). Poleg tega serija DLC-02 vključuje najnovejšo krmilno funkcijo releja DALI-2 (del 208 DALI protokola), ki lahko nadzoruje električne naprave in aktuatorje. Poleg tega lahko z namestitvenim programom uredimo urnik delovanja z vgrajeno funkcijo časovnika, za samodejno, avtomatizirano upravljanje razsvetljave. S tem je zaokrožena celotna funkcija DLC-02 serije . S programsko opremo in DLC-02, na računalniku enostavno nastavimo svetlobne scenarije in združujemo v skupine svetila, ki so povezana na DALI vodilo ali pa izberemo DLC-02-KN za učinkovito integracijo DALI sistema v KNX sistem avtomatizacije zgradb.

Serija DLC-02 je popolnoma združljiva s katerimi koli izdelki, ki imajo certifikat DALI-2 ali KNX. Poleg zgornjih funkcij ima ta serija vse lastnosti DALI-2, vključno s preprosto uporabo, odprtim protokolom in popolno interoperabilnostjo. Po namestitvi in ožičenju vseh naprav mora monter uporabiti programsko opremo DLC in nastaviti grupiranje svetilnih teles in svetlobnih naprav v skupine, nastaviti svetlobne scenarije za svetila, ki so povezana na vodilu DALI. Poleg tega lahko s pomočjo mrežnega RJ45 konektorja in LCD zaslona tudi enostavno preverja in nastavlja funkcije. Serija DLC-02 je skladna s predpisi DALI IEC62386-101 / 103/207/208/301/302 / 303/304. Prav tako je v skladu z ustreznimi mednarodnimi varnostnimi certifikati, vključno z EN61347 / 63044 in EMC EN55015 / 61547 / 63044. Zato je DLC-02 idealen krmilnik razsvetljave, ki je osnoven gradnik infrastrukture digitalnega sistema razsvetljave.

Lastnosti:

  • V skadu z IEC 62386 DALI-2, in deli 101/103/207/ 208/301/302/303/304
  • 2 x kanal DALI vodila, za upravljanje krmilnikov, aktuatorjev in naprav, ki uporabljajo
  • 4 x programabilni releji, za upravljanje električnih stikal ali zavese/senčil
  • DLC programska oprema za parametriranje sistema z računalnikom ali na daljavo preko interneta
  • Vgrajen LCD zaslon in nadzorni gumbi za nastavljanje in vpogled v nastavitve
  • Vsebuje vezje časovnika (timer)
  • Komunikacijski vmesnik: RJ-45 in KNX, za povezave z drugimi sistemi avtomatizacije stavb
  • DIN-letev namestitev, kompaktno ohišje 8SU širine (144x 90x 58.4mm)

https://lcr.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!