DRS-240/480 serija: Inteligentni DIN napajalnik za uporabo v varnostnih sistemih

logo

LCR d.o.o.
MEAN WELL je od leta 2000 redno dopolnjeval svojo ponudbo DIN napajalnikov v območju od 10-960 W. Tako je ta segment Mean Well-ove ponudbe sedaj precej izpopolnjen in s temi modeli uspešno zaseda precejšen tržni delež na trgu DIN napajalnikov.

Kot odgovor na hiter razvoj kompleksne arhitekture zgradb, so v Evropi, ZDA in v Kitajski napovedali sprejem novih varnostnih standardov za protipožarne in varnostne sisteme – alarme (EN54-4 / UL2524 / GB17945). Da bi zadovoljili nove potrebe trga, je MEAN WELL razvil novi seriji DRS-240 in DRS-480 ‘’all-in-one’’ inteligentnih napajalnikov za DIN letev, ki so v skladu s to novo zakonodajo.

Najzanimivejša lastnost DRS-240 in DRS-480 je združitev večjega števila funkcij v enem izdelku: AC-DC napajalnik, polnilec akumulatorjev, DC UPS funkcija in nadzor na delovanjem napajalnika preko vhodnih/izhodnih signalov ali MODBus/CANBus protokola.

Druga pomembna lastnost je vhodna napetost 90-305 VAC, torej je napajalnik uporaben po celem svetu, skladnost s predpisi in standardi s področja tehničnega varovanja, požarne varnosti ter s samodejnim razporejanjem moči po prioriteti bremena (baterija bo polnjena s presežno močjo).

Poleg tega ima izdelek vgrajen komunikacijski vmesnik MODBus, parametre polnjenja pa je mogoče prilagoditi računalniško prek SBP-001 vmesnika.

2-stopenjsko/3-stopenjsko krivuljo polnjenja in nastavitev polnilnega toka (20 % – 100 %) je mogoče prilagoditi tudi ročno prek potenciometrov na sprednji plošči.

Zaradi prilagodljivosti parametrov polnjenja je DRS-240/480 primeren za različne tipe svinčevih in litijevih baterij. Vse te funkcije omogočajo, da DRS-240/480 postane eden najpopolnejših DIN napajalnikov za varnostne in požarne sisteme.

DRS-240/480 zagotavlja najboljšo rešitev za sisteme požarne varnosti kot so komunikacijska oprema za nujne primere, požarna zasilna razsvetljava, sistem za nadzor dostopa, centralni nadzorni sistem … itd.

LASTNOSTI:

 • ”All-in-one” – vse v enem (DC napajalnik, polnilec, DC UPS in komunikacijski protokoli)
 • Univerzalni vhod 90 – 305 Vac z PFC funkcijo
 • Komunikacijski signali in alarmi po standardih EN54-4 / UL2524 / GB17945
 • Funkcija samodejne prioritete: napajanje bremena, s preostankom energije se polni baterija.
 • Alarmni, komunikacijski signali za AC izpad, DC izhod OK, napaka baterije, napaka polnjenja
 • Vgrajen MODbus protokol, opcijsko je možen tudi CAN bus protokol
 • Zaščite proti kratkemu stiku na izhodni strani, proti preobremenitvi (OLP), prenapetosti (OVP), pregrevanju (OTP), odklopu baterije, zaščita pred zamenjavo polaritete na izhodu
 • Krivulja (parametri) polnjenja se lahko nastavi računalniško s programatorjem SBP-001
 • Od 20 do 100% nastavljanje polnilnega toka prek VR (potenciometer na sprednji plošči)
 • Nastavitev 2 ali 3 stopenjskega polnjenja s stikalom na sprednji plošči
 • Od -30 do +70 °C temperaturno območje delovanja
 • Montaža na TS-35/7.5 ali TS-35/15 DIN letev

Dimenzije (ŠxVxG):

 • DRS-240   85.5×125.2×129.2mm
 • DRS-480  110×125.2x150mm
 • 3 leta garancije

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!