Družinsko podjetje SCHUNK

logo

S pionirskim duhom in perfekcionizmom postavlja standarde po vsem svetu, zdaj pa krepi svoje aktivnosti v regiji vzhodnega Jadrana.

Podjetje je leta 1945 ustanovil Friedrich Schunk kot mehansko delavnico, ki se je pod vodstvom njegovega sina Heinza-Dietera Schunka razvilo u vodilno na svetovnem trgu prijemalnih sistemov in vpenjalne tehnologije. Danes podjetje SCHUNK GmbH & Co. KG vodijo ustanoviteljevi vnuki kot predstavniki tretje generacije. Velika Schunkova družina danes zaposluje skoraj 4000 delavcev v devetih tovarnah in 34 zasebnih regionalnih podružnicah.

SCHUNK, strokovnjak za vpenjalno tehnologijo in prijemalne sisteme, že 21 let uspešno posluje v Avstriji z lastno podružnico Schunk Intec GmbH.

Z jasno vizijo svoje prihodnosti je podjetje SCHUNK leta 2013 zgradilo nov distribucijski center v Allhamingu v Zgornji Avstriji, ki meri kar 4000 m². Center se razteza v treh nadstropjih in na več kot 1800 kvadratnih metrih uporabne površine. Poleg pisarn, skladiščnega prostora in servisnih delavnic je tukaj še recepcija za sprejem kupcev, soba za seminarje in tehnološki center za predstavitev izdelkov in dogodkov vseh vrst.

Avstrijska podružnica je leta 2016 prevzela odgovornost in pristojnost za t. i. države vzhodnega Jadrana, vključno s Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Albanijo in Severno Makedonijo in poskrbela za prvo neposredno predstavitev podjetja SCHUNK na sejmih in razstavah po vsem svetu na tem gospodarskem področju.

SCHUNK v svetu tehnologije avtomatizacije prijemalnih sistemov in struženja, linearnih sistemov in sistemov za upravljanje in tudi v okviru tehnologije za robotsko opremo in tehnologijo orodja za konec roke (End od arm) ponuja mehanske in mehatronske komponente in izdelke ter integrirane rešitve.
Poleg tega se stranke že desetletja zanašajo na visokokakovostno, natančno in zanesljivo tehnologijo vpenjanja. Mehanska obdelava odstranjevanja ostružkov zajema vse zahteve vpenjanja orodja in odelovancev. Schunk ima v lastni proizvodnji glave za stružnice, vpenjalne čeljusti za vse proizvajalce vpenjalnih glav za stružnice na trgu, širok izbor držal orodja, strojnih primežev in primežev NC, vpenjalne sisteme ničelne točke, tehnologijo magnetnega vpenjanja in celotno povezano tehnologijo za posebno uporabo.

„Sebe vidimo kot vodilnega na trgu prijemalnih sistemov in tehnologije vpenjanja, z več kot 75-letnimi izkušnjami na tem področju, ponujamo široko znanje o izdelkih in njihovi uporabi, kar imenujemo SCHUNK sinergija“, pravi dipl. ing. (FH) Christian Binder direktor družbe SCHUNK Intec GmbH Avstrija.

SCHUNK Intec GmbH širi svoj distribucijski tim za jadransko regijo
Kot podjetje, usmerjeno v prihodnost, SCHUNK želi zagotoviti najboljšo možno podporo, zlasti v jadranski regiji, izboljšati inovativne ideje in kakovost proizvodnje ter produktivnost, da bi ciljno okrepili tržni položaj strank in partnerjev. „Za še večjo produktivnost in uspešnost naše stranke podpiramo neposredno in na mestu samem!“, dodaja Binder.

Rast je osnova za dolgoročni poslovni uspeh. Zato se je podjetje odločilo, da bo okrepilo in dodatno razširilo jadransko ekipo, da bi lahko tudi v prihodnje neposredno in na kraju samem omogočili najboljšo možno podporo.

Adrian Ivančić je pred kratkim zasedel položaj tehničnega svetovalca za prodajo vpenjalne tehnike in je na razpolago po vsej jadranski regiji. Že vrsto let je zaposlen v strojni industriji in proizvodnji ter strankam z veseljem svetuje o optimizaciji in širitvi njihove proizvodnje ter skupaj z njimi raziskuje in preizkuša nove pristope. Obrnite se nanj in z veseljem vam bo pomagal!

Osebno nas lahko srečate na naslednjih sejmih:

  • 05.04. – 08.04.2022   – I International Industry Fair, Celje
  • 26.04. – 29.04.2022   – I BIAM, Zagreb
  • 24.05. – 27.05.2022   – I International Technical Fair, Belgrad

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
www.schunk.com

Adrian Ivančić
Sales Engineer; Adriatic Region;
Clamping Systems
Mobil +385-91-6113706
adrian.ivancic@at.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!