Dvižna ogrodja in noge za ergonomska delovna mesta v proizvodnji

logo

Ergonomsko zasnovana delovna mesta se vedno bolj uveljavljajo v industrijskih delovnih okoljih, kjer prihaja do konstantnih obremenitev. Naj gre za pisarne ali proizvodnjo, uporaba ergonomsko prilagodljivih delovnih površin preprečuje poškodbe in druga bolezenska stanja.

Hennlich industrijska tehnika d.o.o. ima v svoji ponudbi sisteme za nastavitev višine priznanega nemškega podjetja Suspa GmbH, ki so primerni tako za nizke kot za visoke obremenitve.

Za visoke obremenitve, tudi do 800 kg, priporočamo elektromehanski dvižni sistem ELS3 Heavy Duty. Ta zagotavlja enostavno in hitro nastavitev želene višine in prilagoditev delovnih mest v proizvodnji, laboratorijih, pakirnih linijah ali skladiščih.

Sistem sicer izhaja iz znanih dvižnih nog programa ELS3 za pisarniško pohištvo. Nadgradnja z močnejšim motorjem in drugačno postavitvijo profilov pa omogoča zanesljivo uporabo v obremenjenih proizvodnih okoljih. Kljub robustnosti in visoki nosilnosti sistema hrup med dviganjem in spuščanjem ne presega 70 dbA.

Za dvižni sistem ELS Heavy Duty je značilen enakomeren in hkraten dvig posameznih nog s hodom 500 mm do iztegnjene dolžine 1.180 mm. Posamezno teleskopsko nogo lahko obremenimo z največ 100 kg pri pomikih s hitrostjo 20 mm/s.

Vsaka dvižna noga ELS Heavy Duty je opremljena z mehansko zavoro za kontrolirano spuščanje in zadrževanje večjih obremenitev. Za sinhrone premike poskrbi zanesljiv krmilni sistem SMS SCT4 in ročno stikalo, ki je na voljo tudi s spominsko funkcijo z možnostjo prednastavitve štirih različnih višin.

Standarden sistem je zelo varčen tudi v stanju pripravljenosti, saj je poraba energije manjša od 4 W, naročite pa lahko še varčnejšo varianto s porabo, manjšo od 0,4 W.
Jeklene dvižne noge ELS3 Heavy Duty so zasnovane iz več stolpičev oz. profilov. Večji profil je na vrhu in prekriva manjšega – model “BTU” (Big Tube Up). V industrijskih okoljih, polnih prahu in ostalih drobnih delcev, je to najboljša rešitev, saj se med dvema stolpičema ne nabirata umazanija in prah.
Dvižni sistemi za večje obremenitve se lahko uporabljajo za delovne površine z dvema, tremi ali štirimi nogami. V primeru štirih nog je nosilnost do največ 400 kg. Po potrebi se lahko z dvema kontrolnima enotama poveže tudi več dvižnih nog. S tem dosežemo maksimalno nosilnost 800 kg.

Sistem ELS Heavy Duty se lahko kombinira s kompaktnim zgornjim okvirjem dolžin: 1.600 mm, 1.800 mm in 2.000 mm.

Zasnova elektromehanskega dvižnega sistema ELS3 Heavy Duty je robustna ter prostorsko varčna, hkrati pa izpolnjuje vse zahteve ergonomsko optimiziranega delovnega mesta.

Enostavna montaža in prilagodljivi okvirji omogočajo enostavno namestitev ter ergonomsko varno in udobno delo.

Produktna vodja: Petra Goljat

HENNLICH d.o.o.
Ulica Mirka Vadnova 13
4000 Kranj
031 386 056
goljat@hennlich.si
https://www.hennlich.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!