Eden za vse – novo varnostno stikalo CTS s funkcijo FlexFunction

logo

SMM d.o.o.
Poglaviten cilj razvoja nove Euchnerjeve varnostne ključavnice CTS je bila največja mogoča prilagodljivost.

Rezultat je kompaktno varnostno stikalo z veliko silo pridržanja, ki je s svojimi naprednimi možnostmi komunikacije prek IO-Link in s svojo premišljeno zasnovo za različne vgradne položaje in vgradne možnosti primerno za univerzalno uporabo. Bistvena inovacija stikala CTS je v novi funkciji FlexFunction, ki omogoča raznovrstne aplikacije s samo eno napravo, kjer je sicer potrebnih več različic stikal. Koncept FlexFunction s tem odpira nove možnosti za načrtovanje in obratovanje.

Poleg preizkušenih lastnosti transpondersko kodiranih Euchnerjevih varnostnih stikal z varnostno ključavnico novi CTS po zaslugi nove funkcije FlexFunction združuje različne funkcije v eni napravi, ki jih je sicer mogoče najti le v posameznih različicah.

Majhnih dimenzij, velika sila pridržanja, prilagodljiva vgradnja
Z majhnimi dimenzijami samo 135 × 31 × 31 mm v povezavi z največjo silo pridržanja 3900 N je CTS zanimiv za številna področja uporabe. Vrtljiva ali drsna vrata ali za najmanjše radije vrat – s tremi različnimi smermi namestitve stikala in plavajoče uležajenim aktuatorjem je CTS uporaben skoraj povsod. Z njim je mogoče dodatno opremiti tudi razširljivo sprostitev za umik iz nevarnega območja s pritisnim mehanizmom. Kljub majhnim dimenzijam nudi stikalo najvišjo varnost. Na osnovi preizkušene transponderske tehnologije dosega CTS kategorijo 4/PL v skladu z EN ISO 13849-1 in izpolnjuje zahteve EN ISO 14119.

Vsestranska funkcija FlexFunction: raznovrstne aplikacije s samo eno napravo
Dejanska inovacija na prvi pogled sploh ni opazna, saj se ne nahaja v stikalu, ampak v transpondersko kodiranem aktuatorju, ki določa delovanje stikala. Povedano drugače, je način delovanja odvisen od izbire primernega aktuatorja. Euchner imenuje ta novi patentirani koncept »FlexFunction«. Uporabnik z ustreznim aktuatorjem omogoči tisto funkcionalnost, ki jo potrebuje. Prednosti govorijo zase: z vedno enako osnovno napravo lahko uporabnik odvisno od potreb preklopi med ključavnico za zaščito procesa in ključavnico za zaščito oseb in izbere višjo ali nižjo stopnjo kodiranja. Pri prvem seznanjanju z aktuatorjem se stikalo konfigurira in dobi svojo funkcionalnost. Če se zahteve v življenjskem ciklu spremenijo ali je treba stikalo namestiti na drugem mestu, ga je mogoče preprosto ponovno konfigurirati za novo nalogo. Za to je potreben le nov aktuator. Z funkcijo FlexFunction je CTS opremljen za kakršnekoli prihodnje ukrepe za naknadno vgradnjo in predelavo in prinaša dodatne prednosti za zmanjšanje količine skladiščnih zalog in vitkejše nabavne procese.

Preprosta integracija v aplikacije in sisteme
Aplikacije s CTS vključujejo vse, od posameznega delovanja, do serijske vezave ali priključitve na nadrejeno raven krmiljenja. Priključni kabel z vtičnim priključkom ali odprtim koncem kabla nudi primerno izvedbo za vsako uporabo. Kombinacija CTS z Euchnerjevim IO-Link-razdelilnikom dodatno zagotavlja komunikacijske zmogljivosti za aplikacije Industrije 4.0, ki omogočajo celovito diagnostiko.

SMM d.o.o.
Jaskova ulica 18, 2000 Maribor
02 450 23 00
info@smm.si
www.smm.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!