Eden za vse – novo varnostno stikalo CTS s funkcijo FlexFunction

logo

SMM d.o.o.
Poglaviten cilj razvoja nove Euchnerjeve varnostne ključavnice CTS je bila največja mogoča prilagodljivost.

Rezultat je kompaktno varnostno stikalo z veliko silo pridržanja, ki je s svojimi naprednimi možnostmi komunikacije prek IO-Link in s svojo premišljeno zasnovo za različne vgradne položaje in vgradne možnosti primerno za univerzalno uporabo. Bistvena inovacija stikala CTS je v novi funkciji FlexFunction, ki omogoča raznovrstne aplikacije s samo eno napravo, kjer je sicer potrebnih več različic stikal. Koncept FlexFunction s tem odpira nove možnosti za načrtovanje in obratovanje.

Poleg preizkušenih lastnosti transpondersko kodiranih Euchnerjevih varnostnih stikal z varnostno ključavnico novi CTS po zaslugi nove funkcije FlexFunction združuje različne funkcije v eni napravi, ki jih je sicer mogoče najti le v posameznih različicah.

Majhnih dimenzij, velika sila pridržanja, prilagodljiva vgradnja
Z majhnimi dimenzijami samo 135 × 31 × 31 mm v povezavi z največjo silo pridržanja 3900 N je CTS zanimiv za številna področja uporabe. Vrtljiva ali drsna vrata ali za najmanjše radije vrat – s tremi različnimi smermi namestitve stikala in plavajoče uležajenim aktuatorjem je CTS uporaben skoraj povsod. Z njim je mogoče dodatno opremiti tudi razširljivo sprostitev za umik iz nevarnega območja s pritisnim mehanizmom. Kljub majhnim dimenzijam nudi stikalo najvišjo varnost. Na osnovi preizkušene transponderske tehnologije dosega CTS kategorijo 4/PL v skladu z EN ISO 13849-1 in izpolnjuje zahteve EN ISO 14119.

Vsestranska funkcija FlexFunction: raznovrstne aplikacije s samo eno napravo
Dejanska inovacija na prvi pogled sploh ni opazna, saj se ne nahaja v stikalu, ampak v transpondersko kodiranem aktuatorju, ki določa delovanje stikala. Povedano drugače, je način delovanja odvisen od izbire primernega aktuatorja. Euchner imenuje ta novi patentirani koncept »FlexFunction«. Uporabnik z ustreznim aktuatorjem omogoči tisto funkcionalnost, ki jo potrebuje. Prednosti govorijo zase: z vedno enako osnovno napravo lahko uporabnik odvisno od potreb preklopi med ključavnico za zaščito procesa in ključavnico za zaščito oseb in izbere višjo ali nižjo stopnjo kodiranja. Pri prvem seznanjanju z aktuatorjem se stikalo konfigurira in dobi svojo funkcionalnost. Če se zahteve v življenjskem ciklu spremenijo ali je treba stikalo namestiti na drugem mestu, ga je mogoče preprosto ponovno konfigurirati za novo nalogo. Za to je potreben le nov aktuator. Z funkcijo FlexFunction je CTS opremljen za kakršnekoli prihodnje ukrepe za naknadno vgradnjo in predelavo in prinaša dodatne prednosti za zmanjšanje količine skladiščnih zalog in vitkejše nabavne procese.

Preprosta integracija v aplikacije in sisteme
Aplikacije s CTS vključujejo vse, od posameznega delovanja, do serijske vezave ali priključitve na nadrejeno raven krmiljenja. Priključni kabel z vtičnim priključkom ali odprtim koncem kabla nudi primerno izvedbo za vsako uporabo. Kombinacija CTS z Euchnerjevim IO-Link-razdelilnikom dodatno zagotavlja komunikacijske zmogljivosti za aplikacije Industrije 4.0, ki omogočajo celovito diagnostiko.

SMM d.o.o.
Jaskova ulica 18, 2000 Maribor
02 450 23 00
info@smm.si
www.smm.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!