Elektromehanske stiskalnice za sestavljanje PROMESS: UFM Line5 / Line5s

logo

Elektromehanske stiskalnice za sestavljanje PROMESS UFM Line5 in UFM Line5s (1 in 3 kN soosna izvedba) se odlikujejo s standardno zasnovo in z optimalnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

Primerne so zlasti za sestavljanje in spajanje ter se lahko vgradijo v avtomatizirane montažne linije, preizkuševališča ali ročne delovne postaje. V procesu stiskanja in spajanja je uporabljen nadzor sile in hoda. Sile stiskanja se gibljejo od 1 to 200 kN.

Prednosti:

 • Standardni model vključuje absolutne dajalnike pozicije, ki odpravljajo potrebo po referenčnem teku
 • Zadostuje le napetostni ojačevalnik, ni potrebe po dodatnem zunanjem sistemu nadzora
 • Digitalno merjenje sile s 24-bitno ločljivostjo
 • Kalibracija karakteristik za dovod sile
 • Senzorski sistem je mogoče enostavno razširiti prek vsestranskega PROMESS-BUS sistem
 • Komunikacijski moduli se lahko po želji razširijo z uporabo vtičnih modulov
 • Uporaba tehnologije oken in tolerančnih polj
 • Poznavanje krmiljenja PLC ni potrebno
 • Premikanje in spremljanje kot integrirana rešitev
 • Lahek interni mikrometer
 • Enota za avtomatsko mazanje (izbirno, razen pri modelu UFM Line5s)
 • Integriran programski pomnilnik
 • Vgrajeni varnostni funkciji Ple in STO

Mehanska zasnova
Univerzalni modul za spajanje Line5 je zasnovan robustno, zato je zelo primeren za dolgotrajne obremenitve. Servomotor je vgrajen soosno, to pomeni, da motorno vreteno, ki poganja gred, leži v isti osi kot gred. Odlične vrtilne zmogljivosti sistema zagotavljajo izvrsten dinamični odziv. Mehanski sistem sestavljajo naslednje komponente:

 • Servomotor z absolutnim kodirnikom
 • Natančen menjalnik (razen pri 1, 3 in 10 kN)
 • Vgrajen pretvornik sile
 • Robustno ohišje
 • Nevrtljiv bat stiskalnice

Modularnost in omrežna povezljivost
Mehanika stiskalnice je krmiljena prek napetostnega ojačevalnika z vgrajenim modulom za numerično krmiljenje. Mikroprocesor RISC, ki je vgrajen v modul za numerično krmiljenje, upravlja s krmiljenjem in nadzorom enote za stisk. S programsko opremo PROMESS, ki se namesti na osebni računalnik, ga je mogoče enostavno programirati, kar zagotavlja kar največjo udobnost za uporabnika in zanesljivost delovanja.

Krivuljo sile in oddaljenosti je mogoče upravljati prek funkcij tolerančnih polj ali oken. Podatke za kontrolo kakovosti in programe za upravljanje stiskalnice lahko shranimo prek vtičnika za podatkovno bazo in jih kadar koli znova uporabimo. Sistem je opremljen z digitalnim predojačevalnikom, ki omogoča brezhiben prenos signalov sile v ločljivosti 24 bitov. Kalibracija z merilnim diagramom karakteristik omogoča zelo visoko natančnost merjenja sile in nadomešča preklapljanje med merilnimi območji.

Intuitivna in fleksibilna programska oprema
Programska oprema UFM V5.XX ima pregleden vmesnik, ki omogoča preprosto upravljanje. Upravljanje uporabnikov z vnosom gesla in uporabniškimi pravicami zagotavlja kakovost in sledljivost proizvodnega procesa. Razširjena baza podatkov podpira strežniške sisteme SQL Server, Oracle in MS Access.

Program DB Viewer prinaša nove možnosti poizvedb in filtriranja po bazi podatkov. Programe in podatke je mogoče shraniti in znova uporabiti, zagotovljena pa je tudi popolna sledljivost sprememb nastavitev programa. Testiranje tolerančnih polj v realnem času omogoča takojšnjo ustavitev stiskalnice v primeru prekoračitve mejnih krivulj tolerančnih polj. Spremljanje mejnih krivulj in nastavitve statusa se izvajajo v realnem času. Krivuljo sile in oddaljenosti je mogoče upravljati prek funkcij tolerančnih polj ali oken.

MB-NAKLO d.o.o.

Pripravil: Andraž Zupan
E-pošta: andraz.zupan@mb-naklo.si

Tel.: 040 253 500
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!