Emparro20-Pro: fleksibilen, učinkovit, zanesljiv

Murrelektronik GmbH
Podjetje Murrelektronik predstavlja stikalni napajalnik Emparro20-Pro s stopnjo zaščite IP20 s funkcijo IO-Link.

Stikalni napajalnik Emparro20-Pro, ki ga je razvilo podjetje Murrelektronik, lahko opremimo z dodatnim adapterjem za IO-Link, ki ga je treba posebej kupiti. IO-Link omogoča uporabnikom dostop do naprave na daljavo, preko katerega lahko nastavljajo izhodno napetost, diagnostiko napajalnika ali zaklenejo upravljalne elemente in tako preprečijo nepooblaščeno prilagajanje izhodne napetosti.

Stikalni napajalnik Emparro20-Pro podjetja Murrelektronik ima izkoristek večji od 95 odstotkov in ga lahko po potrebi opremimo z adapterjem IO-Link. Fotografija: Murrelektronik GmbH

Emparro20-Pro je velik 50 x 123 x 138 milimetrov in je za več kot 40 odstotkov ožji in na splošno občutno manjši ter prostorsko varčnejši od predhodnega modela. Stikalni napajalnik je mogoče namestiti popolnoma brez orodja s pomočjo vodil. Namestitev napajalnika pri strankah je tako enostavnejša, poleg tega pa s tem prihranimo čas in stroške. Možna je sicer tudi namestitev z vijaki.

V paralelnem načinu je mogoče vzporedno upravljati več naprav. Medtem ko so morali uporabniki v preteklosti prilagajati napetost s potenciometrom, jo lahko seda nastavijo s pomočjo gumbov na napajalniku Emparro20-Pro. Izhodno napetost (Output) lahko s tipkama + in – prilagodijo na poljubno vrednost med 22 in 28 VDC. Tipke lahko zaklenejo preko IO-Linka ali s pomočjo kombinacije tipk na napravi. S tem onemogočijo neželeno nastavljanje izhodne napetosti.

Emparro20-Pro ima izkoristek večji od 95 odstotkov. S tako visokim izkoristkom se tudi obratovalni stroški zmanjšajo na minimum. Poleg tega se električne omarice zaradi manjše odvečne toplote manj segrevajo, zaradi česar se lahko tudi klimatizacija v električni omarici deloma zmanjša. Emparro20-Pro obeta številne potencialne prihranke. Tudi življenjska doba in zanesljivost naprave se povečata. Prenapetostna zaščita tipa III varuje Emparro20-Pro pred previsokimi napetosti.

Uporabniki lahko s preventivno diagnostiko neprestano spremljajo življenjsko dobo napajalnika Emparro20-Pro. Ta funkcija prikazuje, kdaj se stikalni napajalnik bliža koncu svojega življenjskega cikla. V ta namen se spremljajo različni parametri: temperatura znotraj napajalne enote, vklopni procesi in trajna preobremenitev nad 120 odstotkov. Ko je statistično izračunana življenjska doba dosežena, naprava preko brezpotencialnega kontakta pošlje določen signal. Napajalnik še naprej deluje brez omejitev, vendar se poveča nevarnost za okvare. Stranke naj na to opozorijo med servisiranjem. Tako se lahko izognejo izpadom in povečajo razpoložljivost in produktivnost naprave.

Emparro20-Pro s funkcijo Power Boost zagotavlja 150 odstotkov več energije za pet sekund (30 A z napajalnikom 20 A). Pri 90 % obremenjenosti napajalnika se prižge utripajoča LED luč “OK/ALARM”.

Murrelektronik GmbH
Office Park 4, 4. OG/Top A.45
1300 Wien-Flughafen / Austria
info@murrelektronik.si
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
https://www.murrelektronik.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!