Energetsko varčen PAC-E stroj za pakirno industrijo premierno na sejmu K 2022

logo

Top Teh d.o.o.
Svetovna premiera Sumitomo (SHI) Demag-ovega najbolj ekonomičnega, čistega, energetsko varčnega in visoko učinkovitega, popolnoma električnega stroja za izdelavo embalaže do danes.

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, Schwaig – Oktober 2022. Sejem K 2022 je bil oder za prvo svetovno predstavitev najnovejše popolnoma električne inovacije podjetja Sumitomo (SHI) Demag – PAC-E. Zasnovan specifično za proizvajalce zamaškov pijač in tankostenske embalaže, nov popolnoma električen, visoko-hitrostni stroj za brizganje plastike, gradi na uspešnosti El-Exis SP – svetovno znanega najboljšega in najhitrejšega stroja za proizvodnjo embalaže na trgu. Dodatek PAC-E postavlja nov mejnik v industriji po porabi energije in čistosti, je rekel Arnaud Nomblot, Direktor poslovnega razvoja embalaže.

Na mednarodnem sejmu v Düsseldorf-u, je podjetje prvič predstavilo sposobnosti in učinkovitost novega stroja, na stroju model PAC-E z zapiralno silo 350 ton. Tri dodatne verzije zapiralne sil – 420, 250 in 300 ton – sledijo v tem zaporedju, potrjuje Nomblot.

“PAC-E je globalni razvojni projekt, ki združuje znanje in izkušnje celotnega podjetja iz Nemčije in Japonske,” razkriva Nomblot. Ročice, vodila in elementi za plastifikacijo, vključno s polži in cilindri so razviti v Nemčiji, medtem ko so električni pogoni in novo razvita brizgalna enota z odlično zmogljivostjo brizganja, ki so bile razvite v skupini s strani Japonskega materinskega podjetja.

Dve inovaciji, ki razlikujeta PAC-E od obstoječih hibridnih pakirnih serij. Opazno, popolnoma električni pogoni osi omogočajo do 50 % prihranka energije. S pretvorbo 30 centov (€) na kW/h prihranka v porabi energije, lahko proizvajalec prihrani 70.000 € / USD 71.285 letno, v primerjavi z zelo hitrim hibridnim strojem. Hkrati pa ročica za mazanje ne predstavlja več težav glede čistoče, saj je dizajn narejen v zaprtem krogu in tako brez puščanja. Olje je tako izločeno filtrirano in reciklirano. To izloči potrebo po čiščenju ročice za mazanje, kar pripomore k zmanjšani porabi olja pri uporabniku.

Ne samo, da je manjša poraba energije pri stroju PAC-E manj intenzivna, tudi dimenzije stroja so bolj kompaktne. Izpolnjuje zahteve strank po prostorsko varčnih strojih. Direktor poslovnega razvoja pakiranja potrjuje, da kljub temu, da je pakirni stroj PAC-E krajši in ožji, ohranja odlično zmogljivost obstoječe hibridne serije v kombinaciji z znatno energetsko učinkovitostjo in večjo čistočo. Proizvajalce embalaže ščiti pred nadaljnjim pomanjkanjem virov in negotovostjo ter nestanovitnimi cenami energije.

Z zmogljivostjo brizganja 550 mm/s se PAC-E lahko uporablja tudi za tanko-slojno embalažo in embalažo za živila z IML, potrjuje Nomblot. “Ta stroj bo predelovalcem omogočil izdelavo še tanjših in lažjih embalažnih elementov, kar pomeni znatno zmanjšanje surovin, odpadkov in stroškov prevoza.” Še en odličen primer, kako podjetje Sumitomo (SHI) Demag še naprej izpolnjuje svoje zahteve iz zakona Act! Sustainably ethos.

Skupina ostaja popolnoma zavezana trajnosti, pravi strokovnjak za embalažo. “V okviru te ekološke zaveze odločno ukrepamo in določamo, da bodo vse prihodnje inovacije, stroji in oprema zdaj v celoti izdelani v skladu s tem poslanstvom in digitalnim potnim listom EU za izdelke (DPP).”

Za predstavitev zmogljivosti PAC-E je bila v predstavitvenem prostoru podjetja K 2022 (hala 15, stojnica D22) uporabljeno je bilo orodje z 72 gnezdi, ki ga je dobavilo podjetje Z-Moulds, za izdelavo 2100 pokrovčkov za pijačo 26/22 vsako minuto. Kopolimer HDPE Eltex HD5211EA-B dobavlja podjetje Ineos Olefins & Polymers Europe, podjetje Polar Bear pa je predstavilo svoj napredni sistem za hlajenje gnezd in razvlaževanje orodja. Za optimalen nadzor kakovosti je šlo 100 odstotkov vseh pokrovčkov za pijačo skozi sistem za pregledovanje s kamero Intravis.

PAC-E se začne tržiti sredi leta 2023, in sicer s 350-tonskim modelom. Družba načrtuje, da bo zaporedoma začela uvajati preostale velikosti zapiralnih sil.

https://www.topteh.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!