Enostavna in hitra menjava prijemalnih prstov med procesom

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Miha Piščanec

Z novim sistemom za hitro menjavo čeljusti BSWS-R SCHUNK omogoča samodejno menjavo prstov med procesom. Pametno zasnovan sistem je sestavljen iz le nekaj komponent in je združljiv z vsemi prijemali PGN-plus-P. BSWS-R je naslednja stopnja evolucije serije BSWS proizvajalca SCHUNK.

V številnih panogah se proizvodnja vedno bolj premika k različnim izdelkom in majhni količini. Za podjetja postaja velika prednost, da lahko proizvajajo široko paleto različic, tudi v najmanjših serijah, ne da bi potrebovali ročno nastavitev. To prilagodljivost zdaj omogoča sistem za hitro menjavo čeljusti BSWS-R. Z najnovejšo evolucijsko stopnjo serije BSWS lahko roboti samodejno zamenjajo svoje prijemalne prste med procesom – v manj kot treh sekundah!

Preprosta struktura, enostavna uporaba, več svobode
Doslej je bila avtomatska menjava možna le z zamenjavo celotnega prijemala. BSWS-R opravi to nalogo z minimalno uporabo komponent: vse, kar potrebujete za vsak prijemalni prst, je osnova za hitro menjavo čeljusti, dva adapterska zatiča in postajo za shranjevanje. Podstavek je privit na prst prijemala, specifičen za obdelovanec, adapterski zatiči pa so pritrjeni na osnovno čeljust prijemala. Ko se osnova premakne v shranjevalno postajo, se sproži zaklepni zatič in mehanizem za zaklepanje se odklene. Robot se premakne navzgor iz sistema za hitro menjavo čeljusti, prsti in podstavek pa ostanejo v odlagalni postaji. Dodaten napor ni potreben, saj robot izvede spremembo z lastno silo. Nova zasnova sistema odpravlja potrebo po vrtanju skozi prste, potrebne so le luknje z navojem. To daje uporabnikom še več svobode pri oblikovanju prstov.

Zanesljivost procesa zahvaljujoč spremljanju prisotnosti
BSWS-R je na voljo v devetih velikostih. V manjših različicah do velikosti 100 so skladiščne postaje zasnovane z elastomernimi ležaji, zaradi česar so idealne za uporabo s coboti. Za še večjo zanesljivost procesa je na voljo opcijsko induktivno stikalo za nadzor, ali je prst v pomnilniški postaji. Podlaga je pripravljena tudi za namestitev RFID nosilca podatkov za prstno kodiranje. Poleg novega BSWS-R bosta še naprej na voljo dva sistema ročne menjave. Pri preizkušenem BSWS upravljavec preprosto zamenja prst z imbus ključem, pri BSWS-M pa s pritiskom na gumb.

info@mb-naklo.si
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!