Fanuc Adria d.o.o.

logo

Družba FANUC je vodilni proizvajalec na področju industrijske avtomatizacije, CNC krmilnih sistemov, robotov in proizvodnih strojev (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT in ROBONANO).

Trenutno je po svetu nameščenih približno 600.000 robotov FANUC. Z 264 lokacijami po vsem svetu in več kot 7.000 zaposlenimi FANUC ponuja gosto mrežo v prodaji, tehnični podpori, raziskavah in razvoju, logistiki in servisnih storitvah za stranke.

Naša udeležba na sejmu IFAM je postala stalnica. Kot vsako leto bomo tudi letos prisotni s svojimi partnerji, hkrati pa bomo predstavili še nekaj svojih vrhunskih izdelkov. Kot zanimivost bomo predstavili izobraževalno celico, kajti glede na vznemirljivo prihodnost, s katero se sooča industrija, nas močno pritegne tudi izobraževanje. V podjetju FANUC se namreč zelo zavzemamo za spodbujanje in usposabljanje mlade generacije z namenom, da jo pripravimo na nove poklice s področja robotike. Dobro razumemo, da so tovrstna usposabljanja odlična podpora kot tudi del našega prispevka k razvoju proizvodnje po vsem svetu.

m novitetam tudi v tem letu ni bilo videti konca. V paleti robotov FANUC se je pojavil nov delta robot serije DRT-3iB. Prvič smo ga predstavili nedolgo tega v Franciji, v Evropo pa bo zagotovo prispel leta 2020! Delta roboti so pravi specialisti na področju elektronike, finomehanike, živilske ali medicinsko-farmacevtske industrije.

Varjenje naslednje generacije predstavljata dva nova varilna robota FANUC ARC Mate 100iD/8L in ARC Mate 120iD/12L. Od visoke produktivnosti in natančnosti do inteligentnega vzdrževanja s funkcijo FANUC Zero Down Time, ki predvideva stanje mehanske in procesne opreme – vse to in še več je posledica večletnega razvoja in izkušenj na področju robotike in varjenja.

Kot piko na i smo pred kratkim na sejmu IREX v Tokiu razkrili še novega sodelujočega robota s presenetljivo majhno težo in neverjetnimi veščinami – CRX-10iA. V Sloveniji ga bo najverjetneje možnost videti šele v drugi polovici leta 2020.

FANUC Adria d.o.o.
Ipavčeva 21
3000 Celje
www.fanuc.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!