Ford in HP združujeta moči pri uporabi odpadkov 3D-tiskalnika za avtodele

logo

Avtomobilska družba Ford je sporočila, da 3D tiskanje ponuja nov vir avtomobilskih delov v manjši količini. Z uporabo odpadkov iz 3D-tiskalnikov za dele vozil proizvajalci upajo, da bodo povečali trajnost v avtomobilski industriji.

Dejansko so avtomobilskim podjetjem že uspeli podaljšati življenjsko dobo rabljenih 3D tiskanih delov in praškov, da jih pretvorijo v avtomobilske dele za Super Duty F-250 tovornjake in se tako rešijo vseh vpletenih odpadkov. Celoten postopek izvedbe je trajal manj kot eno leto.

Slika: Pretvorba 3D odpadnih materialov v podjetju Ford. Avtor fotografije: Ford Media Center

Zdaj Ford načrtuje sodelovanje s podjetjem HP, da bo še naprej ponovno uporabljal materiale za 3D-tiskalnike za razvoj avtomobilskih delov. Tovrstna trajnostna pretvorba odpadkov v brizgane dele vozil se je najprej izkazala koristna za industrijo. Na srečo so ti novi deli za okolje manj škodljivi in zagotavljajo enako trajnost, ki jo pričakujeta tako Ford kot HP, pa tudi njihovi kupci.

Pravzaprav imajo ti deli boljšo odpornost na vlago in kemikalije kot prejšnja različica, so sedem odstotkov lažji in 10 odstotkov cenejši. Raziskovalna skupina pri Fordu je na obstoječih avtomobilih našla celo 10 drugih spojk za dovod goriva, ki bi jim lahko koristili ti revolucionarni materiali, in želijo te materiale uporabiti za prihodnje modele.

Poleg tega, da 3D-tiskalniki že sedaj uporabljajo obsežne strategije recikliranja, ki jim omogočajo, da ponovno uporabijo večino lastnih odpadkov, nova rešitev obljublja, da bo postopek 3D-tiskanja dosegel nič odpadkov. Obe podjetji sta izrazili velik optimizem glede kombinacije obeh različnih panog.

Kot del postopka je Ford začel izdelovati različne materiale in postopke za 3D tiskanje, kot so filamenti, polimerizacija tekočih kadi, praški in pesek. Poleg tega so 3D-tiskanje že začeli vključevati v proizvodni postopek na tekoči liniji, da bi tako izboljšali kakovost in prihranili čas.

Povzeto po: https://techxplore.com/news/2021-03-ford-hp-3d-printer-auto.html

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!