Frekvenčni pretvornik GA700 za industrijske aplikacije

logo

Tipteh d.o.o.
Vsestranski frekvenčni pretvornik za industrijsko uporabo Yaskawa GA700 odlikujejo velika prilagodljivost, majhne dimenzije in številne vgrajene funkcije.

Omogoča delovanje v zaprti zanki in s tem neprimerno natančnejšo kontrolo hitrosti, pozicije in navora motorja. Lahko ga upravljate s svojim pametnim telefonom in njegova zmogljiva konfiguracijska orodja uporabite za enostavno nastavitev, vzdrževanje in odpravljanje težav ter tako prihranite dragoceni čas.

Zagotovite vrhunski nadzor
V sodobnih aplikacijah se nenehno povečuje potreba po pogonih pri katerih spreminjamo hitrost vrtenja elektromotorjev. S tem namreč zmanjšamo porabo električne energije in optimiziramo proizvodni proces. Zanesljiv nadzor hitrosti in navora zagotavljajo frekvenčni pretvorniki (frekvenčniki), ki spreminjajo hitrost ali navor elektromotorjev. Vse pogosteje pa se dodatno pojavlja tudi zahteva po večji natančnosti položaja, t.j. pozicioniranju.

S prilagodljivim krmiljenjem motorja, zmogljivo in razširljivo funkcionalnostjo ter širokim razponom moči, frekvenčni pretvornik Yaskawa GA700 izpolnjuje vse omenjene potrebe. Ta neverjetno zanesljiv, zmogljiv in za uporabo enostaven frekvenčnik, je primeren za skoraj vsako industrijsko aplikacijo. Še več, zasnovan je za 10 let delovanja brez vzdrževanja.


Naj vas navdušijo prednosti frekvenčnika
V vaših aplikacijah boste zagotovo cenili kombinacijo prilagodljivosti, enostavne uporabe in trajnostne zasnove frekvenčnega pretvornika GA700. Njegove glavne prednosti so:
Poenostavljena sistemska integracija; GA700 lahko enostavno integrirate v sisteme in stroje. Svoje avtomatizacijske procese boste opravljali z minimalnim naporom, saj vam ta frekvenčnik nudi omrežno podporo, različne funkcije za aplikacije, izjemno prilagodljivost ter enostavno uporabo.
Hitra namestitev in nastavitev; Zaradi v frekvenčnik vgrajenih PLC funkcij, za delovanje pogona ne potrebujete več zunanjih krmilnikov (PLC-jev). Dodatno pa za občuten prihranek stroškov in časa poskrbijo tudi enostavno ožičenje in pametne funkcije, s katerimi osnovno nastavitev frekvenčnika izvedete že v 5 minutah.
Vrhunska zmogljivost pogona; GA700 vam z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami krmiljenja zagotavlja maksimalno zmogljivost pogona ob minimalni porabi energije različnih motorjev (indukcijskih, s trajnimi magneti, reluktančnih).
Varno delovanje; Robustna zasnova s PCB zaščito omogoča delovanje frekvenčnika pri 50 °C ob nezmanjšani zmogljivosti. Hkrati funkcije za nadzor stroja in integrirano napovedovanje življenjske dobe preprečujejo nenadne okvare. GA700 je torej izdelan za zanesljivo, učinkovito in varno delovanje ter preprečevanje izgub v proizvodnji.

Olajšajte si delo z grafično LCD tipkovnico
GA700 lahko preprosto programirate in upravljate prek tipkovnice s pomočjo grafičnega LCD zaslona visoke ločljivosti, ki podpira 13 jezikov. Grafično programsko orodje za upravljanje in struktura menija s polnim besedilom vam poenostavijo nastavitev pogona in prihranijo dragoceni čas.

Značilnosti LCD tipkovnice:
Funkcija kopiranja za 4 sklope parametrov
Zapis podatkov na kartico Micro-SD
Prikaz realnega časa
Na voljo z Bluetooth-om za povezavo z mobilno napravo
Funkcija samodejnega varnostnega kopiranja
Standardna kabelska povezava RJ45

Preprosto vključite frekvenčni pretvornik v omrežje
GA700 je prilagojen različnim avtomatizacijskim omrežjem, saj podpira glavne industrijske komunikacijske povezave in njihove topologije. Z razpoložljivimi vgrajenimi protokoli in/ali namenskimi komunikacijskimi možnostmi (protokol RS-485 MEMOBUS/Modbus, komunikacijske hitrosti 115,2 kbit/s) lahko zmanjšate ožičenje pri povezovanju na krmilnik višjega nivoja ali PLC.
Vgrajeni krmilni vhod +24 VDC vam omogoča vzdrževanje omrežne komunikacije tudi med izpadom elektrike, kar vam omogoča neprekinjeno kontrolo in hitrejši zagon ob ponovni vzpostavitvi napajanja. Le z eno komunikacijsko kartico fieldbus (opcijska) lahko dostopate do petih frekvenčnih pretvornikov, kar vam zagotavlja stroškovno in časovno učinkovito rešitev glede ožičenja.

Upravljajte različne motorje z le enim frekvenčnikom
Z GA700 lahko natančno krmilite različne tipe motorjev: indukcijske, s trajnimi magneti in reluktančne. S svojo vsestranskostjo vam zagotovi izvajanje širokega spektra aplikacij z enim samim frekvenčnikom. Še več, na račun EZ vektorskega načina lahko omenjene tipe motorjev poganja brez obsežnih ponastavitev.

Poleg spreminjanja hitrosti ali navora motorja v odprti zanki lahko GA700 uporabite tudi za naprednejšo kontrolo v zaprti zanki (CLV-closed loop vector). Premore namreč podporo za inkrementalne (PG-X3) in komplementarne enkoderje (PG-B3). Frekvenčniki, ki delujejo v zaprti zanki, vam z uporabo povratnih informacij iz motorja ter svojega kompleksnega krmilnega algoritma omogočajo izjemno dinamično in učinkovito delovanje v celotnem območju hitrosti motorja. Poleg tega njihovo visoko natančno pozicioniranje tako absolutnega kot relativnega gibanja, povečuje natančnost rezultatov.


Zaženite različne aplikacije z le enim pogonom
GA700 v različnih aplikacijah poskrbi za energetsko varčnost. Samodejno optimizira učinkovitost motorja za katero koli hitrost in obremenitev ter zmanjšuje splošne izgube. Z najučinkovitejšo izvedbo vaše aplikacije znižuje stroške energije.
GA700 zanesljivo deluje v najrazličnejših okoljskih razmerah, namestite ga lahko tako v krmilno omarico kot na steno. Na voljo je več modelov namestitve, ki imajo številne prednosti:
Zunanja montaža hladilnega dela; GA700 z vgrajeno prirobnico vam ponuja enostavno namestitev pri montaži hladilnega dela izven ohišja, s čimer zmanjšate potrebno velikost električne omare in hladilne opreme. Če potrebujete višji nivo zaščite pred prašnimi delci, lahko izberete tip hladilnega dela 12/IP55 z manjšo potrebo po hlajenju in, temu ustrezno, manjšo električno omaro.
Vzporedna montaža; Frekvenčnike lahko montirate enega ob drugem, s spodaj nameščenim vhodnim ožičenjem, da zmanjšate velikost električne omare.

Poleg tega se frekvenčnik ponaša z:
Enostavno namestitvijo in vzdrževanjem; IP20 standard, komplet NEMA Tip 1 (opcija), PCB zaščita tiskanega vezja, vgrajen zavorni tranzistor (do 90 kW).
Zmanjšano emisijo in vsebnostjo višjih harmoničnih frekvenc; Vgrajen EMC filter, ki ga je mogoče izključiti, vgrajena DC dušilka (nad 22 kW [HD]).

Robustnostjo; prenese tudi najzahtevnejše razmere in vam zagotavlja 10 let delovanja brez vzdrževanja. Elektronika je zaščitena pred prahom in vlago s PCB prevleko (IEC 60723-3-3, 3C2, 3S2). Frekvenčnik lahko varno upravljate pri temperaturah od -10 °C do +60 °C. Do 50 °C lahko deluje s polno močjo, brez manjšanja moči. Za mobilne ali druge aplikacije z visoko stopnjo vibracij vam je na voljo model z večjo odpornostjo proti vibracijam, ne da bi pri tem trpela zanesljivost. Z vgrajenim dvokanalnim vezjem STO (varen izklop navora) in signalom EDM (nadzor elektronske naprave) vam GA700 zagotavlja enostavno integracijo funkcij za zaustavitev v sili tam, kjer potrebujete višji nivo varnosti.

Priročen zagon in nadzor
GA700 vas bo navdušil z uporabniku prijaznimi navigacijskimi meniji in “čarovniki” za zagon, s katerimi programiranje in nastavitev potekata hitreje in enostavneje kot kdajkoli. DriveWizard in DriveWizard Mobile vam skupaj z Yaskawa Drive Cloud omogočata hitro in enostavno upravljanje pogonov od koderkoli in kadarkoli.

Hkrati grafično programsko orodje DriveWorksEZ, ki temelji na ikonah, dodatno izboljša vašo izkušnjo programiranja. S tem orodjem lahko v kratkem času ustvarite ali dodate programirljive funkcije za vašo aplikacijo z drag-and-drop (povleci in spusti) funkcijskimi bloki (izbor 300+ blokov). Te funkcije lahko prilagodite različnim zahtevnim aplikacijam brez stroškov zunanjih krmilnikov (PLC-jev ali dodatnih krmilnikov). S tem zmanjšate stroške poslovanja. Spletno diagnostično orodje podpira tudi testiranje.

DriveWorksEZ omogoča prilagoditve še s pomočjo:
Dostopa do V/I, omrežnih vmesnikov, parametrov pogona in monitoringa,
Logičnih/matematičnih funkcij,
Časovnikov/števcev,
Ustvarjanja podprogramov,
Do 200 povezav.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https:/ www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!