HE MOSTAR

Telem d.o.o.
Obnova pogonov in upravljanja mostnega žerjava 120/25/5 t.

Izvedena je bila kompletna rekonstrukcija elektro pogonov in sistema upravljanja mostnega žerjava, z novimi motorskimi pogoni glavnega dviga 120t, pomožnega dviga 25t, vitla 5t, vožnje mosta in mačke, ter novim drsnim napajalnim vodom za izboljšano uporabniško izkušnjo in povečano varnostjo pri dvigovanju težkih bremen. Motorski pogoni so vodeni preko frekvenčnih regulatorjev iz serije Sinamics S120, proizvajalca Siemens, vse skupaj pa je nadgrajeno z aktivnimi linijskimi moduli istega proizvajalca, s čem je vzpostavljen rekuperativni sistem delovanja tj. sistem vračanja odvečne energije nazaj v mrežo. Vsi dvižni pogoni so opremljeni z merilniki teže za detekcijo preobremenitve. Upravljanje s pogoni mostnega žerjava je izvedeno preko centralnega krmilnika in perifernih krmilnih enot (Siemens S7-1500), vsa diagnostika, parametriziranje in nastavitve sistema upravljanja pa so možni preko operacijskega panela (Siemens Comfort), nameščenega v upravljalni kabini mostnega žerjava.

Operater ima na izbiro dve lokacijske možnosti za vodenje pogonov mostnega žerjava in sicer iz upravljane kabine ali preko radijskih komand proizvajalca Arcon. Sistem upravljalnih palic, izbirnih stikal in tipk je na obeh lokacijah identičen. Obnova mostnega žerjava je zaključena z namestitvijo novega zaprtega drsnega napajalnega voda proizvajalca Conductix-Wampfler.

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!