HF bralno/pisalna glava z redundanco S2

logo

Tipteh d.o.o.
Robustna HF bralno/pisalna glava podjetja Turck se ponaša s širokim temperaturnim območjem delovanja, večjim bralno/pisalnim dosegom, večprotokolnim Ethernetom ter sistemsko redundanco S2.

Na račun ekspresnega zagona je model TNSLR-Q130-EN idealna industrijska RFID rešitev za visoko dinamične aplikacije. Industrijska radiofrekvenčna identifikacija (RFID) skrbi, da vaši procesi potekajo čim učinkoviteje in inteligentneje.

Povečajte inteligenco svojih aplikacij
RFID sistemi podjetja Turck zagotavljajo avtomatsko identifikacijo in sledenje blaga od surovin oz. vhodnih izdelkov, skozi celotno proizvodnjo, vse do trgovca. Njihove visokokakovostne in svetovno priznane bralno/pisalne glave zadostijo potrebam tako HF kot tudi UHF RFID aplikacij.

HF tehnologija (13,56 MHz) je pomemben gonilnik digitalnih proizvodnih procesov, ki temeljijo na elektromagnetni tehnologiji komunikacije bližnjega polja (angl. near-field communication). Turck je v ta namen razvil robustno HF bralno/pisalno glavo z vgrajenim večprotokolnim Ethernet vmesnikom. S svojimi edinstvenimi prednostmi glede zagona, komunikacije in varnosti, model TNSLR-Q130-EN predstavlja učinkovito rešitev, ki dopolnjuje obstoječo Turckovo RFID ponudbo.

Prednosti in ključne funkcije HF bralno/pisalne glave:

  • Stroškovno in časovno učinkovita namestitev
  • Priključitev in delo v obstoječih omrežnih topologijah
  • Visoka stopnja svobode pri namestitvi
  • Hitrejše branje/pisanje
  • Večji doseg branja/pisanja: vse do 70–80 cm
  • Kombinacija bralno/pisalne glave in Ethernet vmesnika v eni napravi
  • Širok temperaturni razpon: od -40 °C do +70 °C
  • Podpora več protokolom: Ethernet/IP, Profinet in Modbus TCP
  • SU/Quick Connect in sistemska redundanca S2
  • Vgrajen spletni vmesnik za uporabniku prijazno upravljanje

Izjemno hitra in zanesljiva HF bralno/pisalna glava
Zahvaljujoč večprotokolnemu vmesniku, model TNSLR-Q130-EN samodejno komunicira v omrežjih Profinet, Ethernet/IP ali Modbus TCP.

Na račun izjemno hitrega zagona (pod 500 ms), je ta večprotokolna bralno/pisalna glava optimalna rešitev za visoko dinamične aplikacije, ki zahtevajo hiter odziv. Še posebej za tiste, v katerih sta natančnost in časovna učinkovitost ključnega pomena, kot npr. za menjavo orodij.

Razširjeni temperaturni razpon naprave (od -40 °C do +70 °C) vam omogoča celo njeno uporabo v logistiki hladne verige, kot trenutno edino tovrstno možnost na trgu.

Podvojena varnost s S2 redundanco
Sistemska redundanca temelji na principu večjem številu povezav z napravo ali krmilnikom, ki poskrbijo, da se v primeru okvare sistem ohrani oz., se njegovo delovanje ne prekine. Če se naprave in krmilniki lahko z omrežjem povežejo preko večjega števila fizičnih točk dostopa (angl. Network Access Points, NAPs), ohranijo neprekinjeno povezavo tudi ob okvari strojne opreme.
Sistemska redundanca S2 je enostavna redundantna povezava, v kateri ima PROFINET naprava eno samo točko dostopa do omrežja, podpira pa dve aplikacijski povezavi (angl. Application Relationships, AR). Sistemska redundanca S2 torej Turckovi bralno/pisalni glavi omogoča redundantno komunikacijo z dvema krmilnikoma v Profinet omrežju, kar pomembno izboljša varnost sistema.

Uporabniku prijazna namestitev in delovanje
Model TNSLR-Q130-EN, ki se odlikuje s povečanim bralno/pisalnem dosegom, zelo preprosto integrirate v različne obrate in stroje. Njegovo nameščanje in ožičenje bistveno olajšajo v eni napravi združeni funkcionalnost RFID TNSLR in večprotokolni Ethernet vmesnik, skupaj z zmogljivostjo QuickConnect.

Naštete značilnosti poskrbijo za učinkovito in prilagodljivo rešitev za bralno/pisalne potrebe uporabnikov v različnih industrijah, npr. v avtomobilski industriji, logistiki in pri rokovanju z materialom. S to napravo lahko pokrijete širok nabor aplikacij, vse od serijske strojegradnje, transporta, proizvodnih linij in rokovanja z materialom, pa do fiksnih in avtonomnih mobilnih robotov (AMR).

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!