Intuitivna meritev višine

HOFFMANN GROUP
Digitalni 2D-višinski merilnik GARANT HG1 je mogoče upravljati prek zaslona na dotik, vsesplošno razumljivih simbolov in vrtljivega gumba ter omogoča izdelavo merilnih zapisnikov v formatu PDF

München, 19. septembra 2023 – Novi digitalni 2D-višinski merilnik GARANT HG1 je zasnovan za ergonomsko, preprosto uporabo in visoko zmogljivost. Naprava računa razdalje in simetrije, meri pravokotnost in ravnost ter omogoča določanje ničelnih točk na obdelovancih. Pri tem je upravljanje prek zaslona na dotik z vsesplošno razumljivimi simboli zelo preprosto. Merilne zapisnike je mogoče prenesti v formatu PDF ali CSV. Dodatno je mogoče izmerjene rezultate prek USB-kabla ali povezave Bluetooth prenesti na računalnik oziroma tiskalnik.

Digitalni 2D-višinski merilnik GARANT HG1 s svojim optičnim inkrementalnim merilnim sistemom dosega izjemno točnost merjenja in zanesljivost v merilnih območjih 350 oziroma 600 milimetrov. S preprostim programiranjem s funkcijo povleci in spusti ter s hitro obdelavo izmerjenih podatkov predstavlja izredno zmogljiv sistem za zagotavljanje kakovosti.

Nova naprava prepričuje s svojo preprosto uporabo. Velik vrtljiv 10-palčni zaslon na dotik z vrtljivim in nagibnim zglobom omogoča ergonomično nastavitev, prilagojeno trenutnim svetlobnim razmeram. Uporabnika intuitivno vodi skozi meni s samoumevnimi simboli, ki so vsesplošno razumljivi povsod po svetu. Motorizirane merilne sani zagotavljajo enostavne in hitre meritve. Z vrtljivim kolescem je mogoče pozicionirati merilne sani in zagnati meritev. Integriran sistem zračnih ležajev omogoča lahkotno, nesunkovito premikanje. Obojestransko nameščena ročaja z integrirano tipko za upravljanje zračnih ležajev omogočata natančno in preprosto premikanje naprave na merilni plošči.

Z litij-ionskimi akumulatorji je mogoče digitalni 2D-višinski merilnik GARANT HG1 uporabljati tudi brez neposredne priključitve na električno omrežje. Ob premorih med meritvami se samodejno preklopi v način varčevanja z energijo, ne da bi se pri tem izgubile izmerjene vrednosti. Temperaturna kompenzacija se izvaja prek internega senzorja.

Novi digitalni 2D-višinski merilnik GARANT HG1 je na voljo v dveh različicah za merilno območje 350 oziroma 600 milimetrov pri merilni sili 1 ± 0,2 N. Naročiti ga je mogoče prek spletne trgovine Hoffmann Group www.hoffmann-group.com in prek kataloga 2023/2024.

Hoffmann Group
Več kot 4000 visoko motiviranih zaposlenih s svojim delom prispeva k temu, da je Hoffmann Group postala to, kar je danes: vodilni evropski partner za kakovostno orodje, delavniško pohištvo in osebno varovalno opremo. Z ustreznimi izdelki in storitvami olajšujejo nabavo in dobavo več kot 135.000 svojim kupcem v 50 državah. Portfelj poleg orodja za strojno obdelavo, vpenjanje, merjenje, brušenje in rezanje obsega tudi ročno orodje, delovno zaščito, delavniško pohištvo, delavniški pribor ter digitalne storitve in rešitve. Med kupce štejejo borzno kotirani veliki koncerni ter srednje velika in mala podjetja. Hoffmann Group poleg blagovnih znamk GARANT in HOLEXna enem mestu nudi več kot 500 priznanih blagovnih znamk. S celovitimi storitvami za kupce in s TÜV-certificirano kakovostjo dobave je specialist za orodje in opremo s sedežem v Münchnu zanesljiv in učinkovit partner za svoje kupce. Hoffmann Group je leta 2021 dosegla promet več kot 1,3 milijarde evrov. Hoffmann SE, osrednje podjetje skupine Hoffmann Group, je od maja 2022 sestavni del švicarske družbe SFS AG, v okviru katere se vodi kot samostojna divizija.

Prelistajte boršuro: https://hog.tools/hg1

HOFFMANN GROUP
Marion Schwenk
Tel.: +49 89 8391 9541
m.schwenk@hoffmann-group.com
https://www.hoffmann-group.com

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!