IO-Link System by Murrelektronik

Murrelektronik GmbH
Učinkovitejša komunikacija za industrijsko avtomatizacijo.

Komunikacijska omrežja v sodobni tehnologiji industrijske avtomatizacije morajo zanesljivo in brez prekinitev prenašati ogromne količine podatkov. Ti podatki lahko zagotovijo dragocene informacije o tem, kako optimizirati proizvodne procese in povečati učinkovitost obrata. To zahteva hitro, preprosto in učinkovito povezavo vseh senzorjev in aktuatorjev v sistemu s centralnim nadzornim sistemom. Podjetje Murrelektronik se zanaša na decentralizirano tehnologijo namestitve s sistemom IO-Link, ki ponuja številne prednosti v smislu prenosa podatkov in upravljanja.

Decentralizirana namestitvena tehnologija podjetja Murrelektronik za industrijsko podatkovno komunikacijo
Decentralizirana namestitev naprav IO-Link podjetja Murrelektronik je najenostavnejša rešitev za povezovanje senzorjev in aktuatorjev. „Zero cabinet“ je v DNK-ju podjetja Murrelektronik. Namestitev neposredno v stroj ali sistem prihrani stroške, čas in prostor ter tako poveča konkurenčnost. Ta sistem odpravlja potrebo po zapletenih stikalnih omaricah z veliko količino komponent in zapletenih kablov.

Manj naprav in manj povezav pomeni lažje upravljanje podatkov, ki jih zbirajo naprave. S tem se optimizira prenos signalov za upravljanje in integracijo naprav IO-Link, na primer signalnih stolpov z vizualnimi in akustičnimi elementi.

Sistem IO-Link je sestavljen iz velikega števila naprav, ki jih je mogoče medsebojno kombinirati za industrijsko podatkovno komunikacijo. Podjetje Murrelektronik že nudi portfelj IO-Link, ki se nenehno širi. V modulih vodil IP67-Feldbus „MVK Pro“ in „IMPACT67 Pro“ je skupno integriranih osem večfunkcionalnih glavnih vrat, zahvaljujoč L-kodiranim vtičnim spojnikom M12 pa so mogoči veliki električni tokovi. Prav tako lahko brez težav upravljamo Ethernet protokole PROFINET, EtherNet/IP in EtherCAT. Poleg tega je možna uporaba modulov neodvisno od vodila fieldbus, in sicer preko OPC UA, MQTT, JSON REST API. To omogoča že vgrajen standardiziran vmesnik SMI (Standardized Master Interface).

Praktična dodatna oprema
Vozlišča, pretvorniki in naprave IO-Link zagotavljajo inteligentno in decentralizirano omrežno povezovanje krmilnika z senzorji in aktuatorji. Murrelektronik ponuja vozlišča in pretvornike kot že vnaprej parametrirane različice Plug & Play za hiter zagon ali kot večfunkcijske različice z razširjenim razponom parametrov za prilagodljivo uporabo Analogni pretvorniki IO-Link pretvarjajo vse običajne analogne signale (električni tok, napetost, upor in temperaturo) v IO-Link.

Dodatne prednosti zagotavlja integrirani vmesnik IO-Link, ki omogoča obsežno in pregledno komunikacijo ter daljinsko konfiguracijo in nadzor. Napajanje pa se iz električne omare prenese v industrijsko polje. Prek IO-Linka lahko upravljamo celo stikalne napajalnike Emparro67 Hybrid, ki so predvideni za uporabo v zaščitnem razredu IP67.

Poleg tega lahko dodamo tudi drugo dodatno opremo, kot so stikala Fast Ethernet in Gigabit Ethernet, signalne luči z vmesniki IO-Link in stikalo M12 ali adapterji M12. Sistem IO-Link podjetja Murrelektronik kot večfunkcijska rešitev za avtomatizacijo popolnoma izkoristi svoje prednosti.

Murrelektronik GmbH
Office Park 4, 4. OG/Top A.45
1300 Wien-Flughafen / Austria
info@murrelektronik.si
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
https://www.murrelektronik.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!