Izklopno DC stikalo za sončne elektrarne

logo

Elektrospoji d.o.o.
Večji fotovoltaični sistemi proizvajajo napetosti do 1000 V DC. Zaradi tega se lahko pri gašenju požara v fotovoltaičnih aplikacijah pojavi smrtna nevarnost.

PV NEXT FIREMAN SWITCH
V primeru intervencije se električno napajanje iz javnega omrežja izklopi z glavno varovalko ali stikalom v objektu. Napetost sončne elektrarne pa se ne izklopi, če nima vgrajenega optimizatorja ali podobne elektronike za izklop DC napetosti. Prisotna DC napetost predstavlja grožnjo in smrtno nevarnost za gasilce.

Weidmüllerjeva novost PV Next Fireman Switch, je napredna rešitev, ki v primeru izklopa glavnega stikala omogoča tudi izklop DC napetosti, takoj za sončnimi paneli. Stikalo je vgrajeno tik za sončnimi paneli in tako prekine DC napetost, ki lahko ostane med paneli in razsmerniki.

Izklop je enostaven, saj je stikalo PV Next Fireman Switch povezano z glavnim stikalom. Če v primeru intervencije izklopimo glavno stikalo, se avtomatsko izklopi tudi DC stikalo, ki prepreči ustvarjanje DC napetosti med sončnimi paneli in razsmernikom. Brez dodatnih korakov, enostavno in popolnoma motorizirano.
Stikalo PV Next Fireman Switch gasilskim enotam omogoča varno delo in hitro ukrepanje.

Glavne značilnosti:

  • Avtomatiziran odklop celotnega fotovoltaičnega sistema
  • Enostavna inštalacija, ki zavzame malo prostora.
  • Varno delovanje in popolnoma avtomatski vklop/izklop.
  • Samodejni izklop pri temperaturi nad 100 ˚C.
  • V skladu s pravili VDE-R-E2100-712.

Elektrospoji smo zanesljiv dobavitelj profesionalnih izdelkov in rešitev za področje avtomatizacije in strojegradnje, elektronskih naprav, elektroenergetike ter infrastrukture v stavbah. Na področju fotovoltaike nudimo inovativne rešitve za vzpostavitev infrastrukture, ki omogoča zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo.

Naša ponudba obsega širok nabor med seboj optimalno usklajenih komponent, ki jih sestavljajo fotonapetostni moduli.

Skenirajte QR kodo in spoznajte nas in našo ponudbo.

Elektrospoji d.o.o.
Stegne 27, 1000 Ljubljana
E-pošta: info@elektrospoji.si
Tel.: 01 511 38 10
https://www.elektrospoji.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!